Koers !

De start van de Brabantse Pijl

De Brabantse Pijl startte net als vorig jaar in Leuven. Dit keer verzamelden de ploegen op het Ladeuzeplein. De start was nog steeds voor het stadhuis. Ik kon vlakbij parkeren en had een prachtvoormiddag. Leest u even mee?

De eerste renner die ik vanuit de verte zag was Jan Kuyckx, maar tegen dat ik naar hem toegerold was, stapte hij de mobilhome van zijn nieuwe ploeg al binnen. Zo zou het niet lukken natuurlijk. Dan kwam de Topsport Vlaanderen – Mercator ploeg aan. Even dag zeggen toch. En een eerste handtekening vragen. Walter Planckaert tekende een tekening die ik een paar jaar geleden al van hem maakte. Ik durfde het tot vandaag nooit vragen.

Ook de andere ploegen kwamen toe, maar mijn doel lag vast: Rabobank! Om Luc te zien en ja, wie weet mijn boek “Erik Dekker, De Biografie” te laten signeren door de ploegleider. Die laatste stond tegen de bus en was in gesprek met een paar mensen. Ik durfde hem natuurlijk niet aanspreken. Gelukkig zag ik aan de auto’s de mij bekende verzorger staan. Die had het boek nog maar net gezien op mijn schoot of hij rolde mij al meteen terug richting Dekker. “Erik, kom eens even.” En ja hoor, met een brede glimlach kwam Erik Dekker op mij af. “Moet ik voorlezen?”, vroeg hij. Ik zei dat ik met een handtekening al lang tevreden zou zijn. Die kreeg ik meteen en toen vroeg hij of ik ook een handtekening wilde van de schrijfster van zijn biografie want die stond naast hem. Zo komt het dat mijn boek nu gesigneerd is door Erik Dekker én door Manon Colson. Leuk! Wij weer terug richting auto’s en uit een kofferbak dook plots een bevoorradingszakje op dat in mijn rugzak werd gestoken. Thuis heb ik het uitgepakt en ik vond er twee gloednieuwe, witte Rabobank-bidons in en een koerspetje. Nice!

Ik had nog een hele reeks tekeningen bij van renners. Ze behoorden echter tot verschillende ploegen. Dat heb je met die doorstromers. Zoals steeds blijven renners zolang mogelijk op hun ploegbus of mobilhome zitten om dan snel het controleblad te gaan tekenen indien mogelijk vlak voor de start. Ik kon ze dus onmogelijk allemaal opwachten. Dan maar eens gaan kijken of er dit jaar een plekje was van waar ik het startpodium kon zien. Vorig jaar lukte dat niet. Nu mocht ik rechts van het podium en voor de nadarhekken gaan zitten. Ik kon alles dus prima zien. Dankuwel stad Leuven! Maar om nu tussen de renners te gaan laveren en hun handtekening te vragen dat kon ik toch niet maken? Gelukkig was mijnheer AnW erbij. Probleem is wel dat hij geen renners herkent… Onze werkwijze was dus als volgt: ik wees de renner aan en gaf hem tekening en bic mee en hij zou dan de handtekening vragen. Nadeel: ik zou geen renners te spreken krijgen. Voordeel: mijn tekeningen zouden wel gesigneerd mee terug naar huis kunnen. Resultaat: volgende renners zetten hun handtekening: Jurgen Van de Walle, Tom Stubbe, Frederik Willems, Kenny Dehaes, Serge Pauwels en Frederik Veuchelen. Veuchelen zag me ook zitten en kwam een praatje maken. Van de anderen weet ik bijvoorbeeld dat Serge de tekening mooi vond en dat hij mijnheer AnW onderzoekend aankeek.

De start werd gegeven vlak bij mij. Ik zag de renners klaarstaan. Alleen de burgemeester van Leuven, Louis Tobback liep soms tussen mij en de renners in. Van hem kregen we trouwens ook een hand en een begroeting.

Na 3 kilometer passeerden ze ons nog eens. Daarna trokken we naar huis. Enfin, naar de auto en dan naar huis. Ondertussen lig ik hier in de zetel. Alle vandaag verkregen souvenirs liggen bij me. Ik zag net op TV mijnheer AnW prominent in beeld terwijl hij mijn handtekeningen verzamelde. Hij stond te blinken naast Frederik Willems en Kenny Dehaes. En nu verder koers kijken!

2 thoughts on “De start van de Brabantse Pijl

  1. Een stevig handtekenpalmares. Aan de toon en lengte van het verhaal heeft de dag je precies bijzonder veel deugd gedaan. Een mooie start voor een mooie lenteweek. Geniet er maar van.

  2. Meneer An W zijn passie gaat dus misschien ook nog volgen als hij met jouw naar de koers blijft gaan.
    Fijne dag in wielerland dus weer met veel resultaat en een tevreden terugkeer.
    Geniet lekker na als altijd.

    xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *