Getekend, Pasha

Een ring voor Pasha

Ik schreef al dat agility zowat mijn droom was. En is. En blijft. Ik kan nu (eventjes al) niet meer zelf naar school en had al langer enkele toestellen thuis. Een horde (of twee). Een opvouwbare tunnel. Geen zwaar hondenschoolmateriaal, maar wel leuk om thuis wat te trainen tussendoor. Een maand of wat geleden vond ik een betaalbare houten wip online. We kochten stokken om een weave (slalom) mee te maken. Ik miste vooral nog een ring/hoepel waar de hond door kan springen. Maar die zijn online ofwel kleurrijk speelgoed in lichte plastiek ofwel heel duur want groot en stevig en bedoeld voor wedstrijden/scholen. Geen van beide zag ik zitten.

Maar heeft mijn papa niet een heel atelier met gerief en machines en al? En is die niet superhandig? En ben ik daar geen dochter van? We bouwden dus samen zelf een ring. Met iets extra. Zie hieronder:

Ik verzamelde een band, een pakketje tuinhout (mijn papa had toevallig nog 2 palen liggen zo, ideaal om te verzagen en er het frame mee te maken), nog wel wat ijzer waar we pootjes van konden plooien en zagen, en natuurlijk dingen als schroeven, houtlijm, boormachine met alle toebehoren (hij heeft er volgens mij meerdere al verzameld ondertussen, maar ik had maar eentje nodig, ah ja… één hand en al).

Maar ik wilde dus een ring met iets extra. Dus nam ik ook een blanco meubelplank, een potlood en een figuurzaag, wat vijlen en schuurpapier mee uit zijn garage. En verzamelde ik op onze eigen zolder de verfpotten die we nog hadden in kleurtjes en de zwarte en de witte verf. Uiteraard ook zwarte en witte verf 😉

Et voilà:

Is het perfect? Neen, want het monteren en vooral het bord bovenaan maken deed ik zelf. Dus het is niet volledig goed geschuurd en mijn papa zou dat beter kunnen, want hij is sterker enz. En ja, hij wilde mijn werk afmaken toen hij begreep wat ik wilde, maar dat was niet mijn plan.

Mijn plan was iets maken. Zelf. Voor Pasha. En dat heb ik gedaan.
Zodra de vernis droog is gaat hij er door. Springen dus. Mijn kleine held.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *