Pasha

Toestellen met Pasha

Wij hebben al lang een Border Collie. Grayling is nu 11,5 ongeveer en de liefste vrouwelijke Border Collie van de hele wereld voor mij. Echt trainen deden we niet met haar. Ze kent wel de basis (hier, zit, apport,…) maar ging nooit naar school. Ik had een rolstoel. Ik was veel te veel ziek en was al blij met haar gezelschap en die onweerstaanbare hondenblik op mij gericht.

Toen kocht ik een Batec aankoppelfiets en enkele weken later al beslisten we een tweede Border Collie in huis te nemen. Een maand of 6 later kwam Pasha de puppy bij ons wonen. Een reutje waarmee ik mijn droom sinds lang – agility of behendigheid trainen met een Border Collie – zou proberen waarmaken.

De hondenschool vlakbij leek daar wel voor open te staan. We startten dus met de puppyklas en leerden met veel vallen en soms te weinig opstaan hoe ik Pasha van nul af kon trainen. Dat een rolstoel/fiets niet echt mainstream is in hondenschoolland, dat is wel duidelijk. Dat ik niet bij de eerste tegenslagen een droom laat varen is dat eveneens. Ondertussen is Pasha volwassen en mag hij voluit springen en lopen. Zijn pezen en spieren zijn er klaar voor. We leerden de voorbije maanden stap voor stap de toestellen kennen.

Maar nu… val ik uit op school. Droom weg? Neen, want Pasha blijft verder trainen op school met een ander baasje (held!) en vanochtend werden er een reeks toestellen uitgehaald en op het terrein in de schaduw gezet voor mij (voor de duidelijkheid: op zaterdag is er geen les, dat is zondag en woensdag, dus we waren er alleen). Pasha kon zich uitleven. Want ja, een parcours als dit liep hij nog niet vaak en zo in de ochtend op een leeg terrein los alles achtereen uitvoeren… beelden zeggen zoals steeds veel meer dan woorden: hieronder een hele reeks stills van de filmpjes van deze ochtend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *