Dit vind ik goed

Leeslijsten en ik

Tiens. In onze cursus Spaans 8 van het CLT zitten vooraan een bladzijde of 4, 5 met boeken waarvan we er 2 moeten uitkiezen (één per semester) om te bespreken op het mondelinge examen. Vorig semester is me dat gelukt, maar nu stel ik vast dat ik al drie boeken gelezen heb/aan het lezen ben sinds de eerste examenperiode, maar dat geen van deze drie in de leeslijst staat.

Leeslijsten en ik. We hebben altijd al een wat moeilijke relatie gehad.

Waarom La sombra de lo que fuimos van Luis Sepúlveda niet in de leeslijst staat is mij bijvoorbeeld een raadsel. Andere boeken van hem staan er namelijk wel in. De soms typische Latijns-Amerikaanse woordenschat misschien? Het politieke thema? Hoewel dat steeds gelinkt is aan de geschiedenis van Chili die nu eenmaal speciaal is. Soit. Het is een sterk boek. Ik lees het graag. Tot zover.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *