Waar ik mee bezig ben

Bibliotheek

Ik lees nog al eens een boek. In kleine stukjes. Het is mijn manier om greep te houden op de wereld met een van medicatie vergeven brein. Al die boeken komen bijna zonder uitzondering uit de stadsbibliotheek van Leuven.

Soms heb ik een probleem met de taal van een schrijver. Zowel in het Nederlands als in een andere taal. Dan begrijp ik er te weinig van. Vind ik in het boek niet mijn greep op de wereld. Dan geef ik het op. Doe het dicht en lees iets anders.

Deze week ben ik met mijn papa naar de bibliotheek geweest. Ik droeg een tas vol boeken terug en bracht er een zevental mee naar huis. Drie in het Nederlands, drie in het Spaans en één in het Engels. Ik hoop ze allemaal te kunnen lezen.

  • Judas van Amos Oz
  • La conjura de Cortés van Matilde Asensi
  • Cinco esquinas van Mario Vargas Llosa
  • La ciudad de los prodigios van Eduardo Mendoza
  • Spoetnikliefde van Haruki Murakami
  • Wanderland van Paul Baeten Gronda
  • Cometh the hour van Jeffrey Archer

De volgorde waarin ik deze ga lezen? Geen idee. Beginnen met La ciudad de los prodigios denk ik. En meteen ook met Cometh the hour. Of ik ze allemaal zal kunnen lezen? Geen idee. We zien wel. En ik heb recent enkele boeken cadeau gekregen. Die probeer ik ook te lezen uiteraard.

Sinds eind december gebruik ik Goodreads. Omdat ik wilde zien wat ik lees. Terugblikkend ook. Hoe ik nog zoveel boeken kan lezen met zo’n kapot brein? Omdat ik wel nog snel lees op een goed moment. Omdat ik het als training beschouw. Dus belangrijk vind. Dus als ik na een korte of langere slaapperiode wakker word, is het eerste wat ik doe een boek vastnemen. En daarna nog één. Tot ik niet meer kan. Dan pas leg ik ze weg om weg ze zakken in iets anders.

Boeken doen dromen.
Gelukkig maar.

1 thought on “Bibliotheek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *