Zonder categorie

Vakantie deel 1 – Barcelona

Spanje en ik. In 2009 en 2011 was dat een goede combinatie en ondertussen spreek ik ook wat Spaans dus dacht ik:”Misschien eens een grootstad tackelen à la Barcelona.” U leest het, talen en ik: çavakkes…

Maar grootsteden en ik, dat is goed voor even maar om er nu lang te verblijven? Plus we wilden Grayling meenemen en de auto en zo kwam het dat we in het Hotel Can Rafel in Cervello uitkwamen. Voorzieningen voor rolstoelen, buitenzwembad, dik 20km de grootstad uit op een berg en een uitstekend restaurant. We hadden er een prachtige tijd…

In Barcelona zelf was ik in het Museo Picasso, in de Santa Maria del Mar, parkeerde ik onder de kathedraal, reed ik met de auto en daarna ook met de rolstoel over de Rambla, dronken we iets op de Plaza Real, zagen we hier en daar wel eens iets van Gaudí, bezochten we nog de voetbaltempel Camp Nou en vond ik dat ene grote jacht in de Port Vell een spelbederver om de andere zeilscheepjes mooi op foto te zetten. Op Montjuïc vertoefde ik in het Museu Nacional d’Art de Catalunya (museu = geen tikfout: museo is Spaans en we waren in Catalonië!). En dat allemaal op vijf voormiddagen tijd.

De namiddagen waren voor rust. Lees: zwemmen, lezen, zwemmen, lezen, zwemmen,… en de avonden voor lekker eten. Batterijen opladen is me zelden zo goed gelukt als hier!

blog_bar_2

De Santa Maria del Mar stond erg hoog op mijn lijstje. Dat bleek helemaal terecht.

blog_bar_4

De Rambla ter hoogte van de opera.  Mij viel vooral het drukke verkeer aan weerszijden van de Rambla op, maar wie ben ik.

blog_bar_5

La Sagrada Familia gezien vanop Montjuïc.

blog_bar_7

Het Museu Nacional d’Art de Catalunya. Uiteraard moest ik die trappen niet op. Meer nog, ik kon zoals bijna altijd in Spanje vlot parkeren op een voorziene parkeerplaats voor minusvalidos en overal zijn hellingen of rampas en de mensen die werken in musea, hotels e.d. zijn enorm hulpvaardig. Echt. Ik wil hier wonen!!!!

blog_bar_3

Super goed verzorgd geweest in Hotel Can Rafel.

Enfin… dat waren dus vijf dagen in en rond Barcelona. Maandag 1 september reden we richting binnenland. Naar Tudela meer bepaald. Hier blijven we tot vrijdag nog en vanaf gisteren verblijven we een groot deel van de dag in wielerland.

Maar daarover later meer. Wordt vervolgd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *