Zonder categorie

3Top op Multi-Mania

Deze week maandag en dinsdag wilde ik in Kortrijk zijn. Door you know what – Ja, ik doe het nog altijd! De dingen niet bij naam noemen. – kon ik er maandag niet zijn, maar gisteren wel. Dus ik trok naar Multi-Mania. Op mijn badge stond netjes An Wauters met daaronder 3Top. Ha! It was for real.

In het Kortrijk Xpo Meeting Center was er naast “zaal1” (foto hierboven van het rechterhoekje naast het podium) ook nog een drietal kleinere zaaltjes in gebruik. Mijn eerste sessie Playing with the audience through social media door ene Brian Bourke was – zoals ze dat daar noemen bleek al snel – pretty cool stuff. Het feit dat het over een Amerikaanse campagne ging met ene Mr Wolfdog in de hoofdrol droeg daar allicht toe bij, maar bovenal: heel interessante case gehoord over wat zoal kan bereikt worden met social media en neen, dat is niet alleen Facebook en Twitter.

De eerste slide van de dag staat op een – slechte – foto hierboven ๐Ÿ™‚ Daarna ging ik naar de grotere zaal. Daar geen meneer met laptop aan tafeltje, maar een hele setting met supermegagroot podium en na de aankondiging van de spreker en zo tijdens het obligate applaus werd er meteen een hele muziek- en lichtshow aangezet (niet op foto, ik was aan het klappen ๐Ÿ˜‰ ) waardoor alles een wel heelร‚ย geforceerd hoog pretty cool stuff karakter had.

De eerste meneer die ik daar zag was Vitaly Friedman en die verdiende zo’n intro wel, merkte ik al snel. Zijn presentatie ging over Responsive Web Design: Clever Tips and Techniques en loste meer dan de verwachtingen in. Later hier of elders zeker nog meer daarover, maar die man gaf niet alleen de beloofde clever tips and techniques, hij wist het ook goed te brengen en ik bleef met plezier tijdens de eerste helft van de lunchpauze naar nog een extra verlengstuk van zijn talk luisteren. Zeer boeiend dus!

Dat was net iets minder het geval voor Mihai Corlan die het over Create Mobile Applications with Web Standards had. Eigenlijk ging het daarbij hoofdzakelijk over PhoneGap en PhoneGap Build. Maar neen, niet alle 45 minuten waren even to the point en ik had toch wel wat screenshots/demo’s van PhoneGap in actie verwacht, maar die kregen we niet te zien. Dan maar de software zelf een keer installeren, wat ik toch al van plan was.

Tot slot bleef ik nog een uurtje voor The Future of Content Management door Rachel Andrew, maar ook hier werd ik nu niet meteen laaiend enthousiast over, opzwepende muziek en lichtshow ten spijt. Basisgedachte die ik onthouden heb is dat je als developer niet moet werken naar een CMS dat eruit ziet als Word. OK. Got that. De voorbeelden die we zagen waren best OK. Uiteraard, denk ik dan. Maar haar conclusie dat er zoveel te vertellen is over content management en dat daar op conferenties als deze veel te weinig over gepraat word, kan ik maar ten dele volgen.

Zo. Er was nog een avondsessie of twee en een afterparty somewhere in Kortrijk, maar ik had een beter plan. Ik legde het mij ondertussen al goed bekende traject Kortrijk-Kuurne af en parkeerde de auto ergens halfweg de straat van Nesten. Er wonen daar heel fijne mensen die ik een paar uur lang vanalles en nog wat vertelde over vanalles en nog wat. Enfin, dat ik om een uur of half twaalf ’s avonds dan weer terug in Keerbergen was.

Cool dagje geweest. Dat wel ๐Ÿ™‚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *