Waar ik mee bezig ben

Hoe een filmpje maken?

Vanuit de volgwagen

Eind augustus had ik het geluk om een tweetal dagen in de Toekomstronde in de volgwagen te kunnen meerijden. Ik maakte toen ook een reeks video-opnamen met mijn Nokia N70. Nu wil ik daar graag een beetje een fijn filmpje mee maken. Iemand tips in verband met software die ik kan gebruiken?

Op mijn pc staat standaard Windows Movie Maker (WMM). Dat lijkt op het eerste zicht wel bruikbaar voor wat ik wil doen: fragmenten bijknippen, leuk muziekje laten meelopen, credits toevoegen. Maar nu wil ik dat allemaal grafisch ook wel een beetje mooi in elkaar steken en heb ik bijvoorbeeld momenteel nog geen verstand van de audio-kant. Zo wil ik van een bepaald fragment wel de klank gebruiken, maar geen beelden. Kan ik dat allemaal met die WMM? Of kunnen jullie me andere software aanraden?

Hopelijk lezen er een paar filmmakers mee…

11 thoughts on “Hoe een filmpje maken?

 1. Ik ben trouw gebruiker van de Ulead software DVD Movie Factory en Ulead VideoStudio. Volledige paketten die heel gebruiksvriendelijk zijn ook voor de beginner 😉 Als je veel fragmenten in kleine stukjes (voor snelle montage) wil verdelen heb je er voordeel bij zo’n pakket te gebruiken! Hoge afwerkingsniveaus naar output grafisch en qua sound heb je hier ook, maar nu voel ik me een vertegenwoordiger 😉 Ze zijn niet zo prijzig meer trouwens.

 2. Nog vergeten, waarschijnlijk zal je de opnames die je gemaakt hebt eerst nog naar AVI of een ander bruikbaar formaat moeten omzetten.

 3. @ Stefan: thx, ‘k ben sowieso op zoek naar goedkope oplossingen… enne dat omzetten naar AVI moest voor WMM ook al en dat is al gelukt, maar verder dan dat ben ik dus nog niet geraakt

  @ Herman: ‘k heb ondertussen via mail vernomen dat Nokia zelf een eenvoudige video editor zou hebben (waarvan ik zelf absoluut niet weet of ik die al ergens – standaard ofzo – zou moeten hebben)

  @ iedereen: tips en tools enz blijven welkom !

 4. Hey An,

  Oe gaat ie? ‘k Moe morgen op controle… eens benieuwd wat het gaat geven…
  Nuja, ’t is weer groot onderhoud en dan zijn we der weer vanaf voor 6 maand.

  Groetjes en hou je goe!

  Romina

 5. Dag An.
  Ik wou dat ik je kon helpen, maar ik ben verschrikkelijk onhandig op dat gebied. Hopelijk lopen er goede tips binnen.
  Lieve groeten;-)

 6. tussen de uitzendingen van het wielrennen hier even komen binnengevallen
  prachtige overwinning van Niels Albert !!!
  helaas met dat probleem kan ik je niet helpen, daar heb ik geen ervaring mee
  lieve groetjes en tot morgen hé

 7. Hoi An. Ik ben er dan eindelijk geraakt op je nieuwe site. Ziet er erg goed uit.
  Van filmpjes met mobiele gevallen heb ik geen kaas gegeten, dus sorry, ik kan je niet helpen. Er zal ondertussen al wel een ander technisch wonder je geholpen hebben zeker?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *