Waar ik mee bezig ben

Geesten van het avondland

Gelezen: het boek van VRT-journalist Rudi Vranckx over de roots van het moslimterrorisme. Volgens mij is Rudi Vranckx nog altijd een degelijke en zoveel mogelijk onafhankelijke reporter wanneer het over het Midden-Oosten gaat. In zijn nieuwste boek ‘Geesten van het avondland’ reconstrueert hij de belangrijkste aanslagen op Europese bodem (Londen en Madrid), zorgt hij voor heel wat achtergrondinformatie over het moslimterrorisme en geeft hij ook nog wat historische informatie mee, bijvoorbeeld over Al-Andalus. Ondanks de in het begin voor mij wat houterig aanvoelende schrijfstijl – misschien eigen aan het proberen verhalen van zoveel feiten - vond ik het een sterk en goed boek.

Vanavond kon je om 20u in Leuven naar Rudi Vranckx gaan luisteren. Mijnheer AnW wilde me dit weekend nog warm maken om daar naartoe te gaan, maar ik ben nog wat moe van woensdag. U weet wel… (confer infra)

2 thoughts on “Geesten van het avondland

 1. hey an, da’s goed in elk geval dat je opnieuw wil en kan lezen, maar don’t overdo it he! niet dat je naar mij zal luisteren, maar zo heb ik het toch maar eens gezegd 😉

  be strong, en ik duim mee voor vrijdag van hieruit !!

 2. Hoi An,
  Dat lijkt me een boek dat mij ook wel zou bevallen. Daar moet ik eens achteraan gaan.
  Twee jaar geleden deden wij trouwens een toer door Andalusië om de prachtige overblijfselen van de Moren te bewonderen. Zeer interessante periode uit de geschiedenis.
  Mooie glunderende foto’s van het veldrijden. Je hebt er duidelijk van genoten.
  Ik weet niet waarvoor, maar ik zal vrijdag ook voor je duimen.
  Groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *