Waar ik mee bezig ben

Lectulandia

Haalde zonet een boek of 8 in het Spaans vanuit de behoorlijk uitgebreide leeslijst van Español 8A bij Lectulandia. We moeten er dit jaar twee lezen. Twee?! Ik lees jaarlijks een veelvoud van 2 zonder dat dat moet, maar omdat ik dat graag doe. Twee lezen uit een lijst zal dan ook wel lukken zeker.

*kruipt met ereader in zetel onder dekbed*

Als blogposts hashtags hadden zou ik er de totaal nutteloze, want wellicht nooit eerder gebruikte,  #blijdatdelessenspaansweerbegonnenzijn aan toevoegen 🙂

Uit de bibliotheek

Slechts vier nieuwe boeken meegebracht:

 • Erwin Mortier, Omtrent liefde en dood
 • Jordi Sierra I Fabra, Cuatro días de enero
 • Robert Galbraith, Silkworm
 • Trudi Canavan, The ambassador’s mission

Respectievelijk schaamteloos kijken naar o.a. de dood van Jef Geeraerts – van wiens boeken ik altijd al gehouden heb, een vlot geschreven thriller uit een reeks die speelt in het Barcelona net na de Spaanse burgeroorlog en waar ik al en stoemelings midden in de reeks een verhaal of twee van las, een boek van JK Rowling’s alias – ook al vond ik het eerste uit die reeks niet zo geweldig, maar het tweede zou beter zijn en tot slot voor het eerst sinds lang nog eens fantasy in het Engels – het eerste deel van een trilogie – ah ja, natuurlijk.

Drie van de vier boeken die ik meebracht zijn hardcover. Dat speelt ook mee in mijn keuze. Kwestie van met mijn verstoorde motoriek toch nog comfortabel te kunnen lezen.

PS. Op de foto ook “een hond”. Dat is geen toeval.

Baricco, Alessandro et al.

Ik las nog een keer de novelle Zijde. Terwijl ik van de bibliotheek ook Dit verhaal meebracht. Allebei van Alessandro Baricco want ik denk niet dat deze schrijver me kan teleurstellen.

Morgenavond brengen ze mij nog een keer naar de bibliotheek. Dat is BIB Tweebronnen in Leuven voor mij. Momenteel heb ik nog geen idee wat ik zal uitkiezen.

Baricco ga ik alleszins eerst nog verlengen. Dat kan tegenwoordig (al lang) online. Soms zijn mijn plannen bij het uitlenen groter dan wat mijn hoofd aankan. Morgen wellicht opnieuw. Maar zonder ambitie leven lukt niet. Zelfs niet met een chemohoofd en een ziek en gehandicapt lichaam. Dus breng ik morgen gewoon weer een (te) grote stapel mee. Daarvoor rijden ze mij tenslotte naar ginder.

Series slapen

Wij hebben al een hele tijd Netflix en ik ben een zeer regelmatige kijker. Tegenwoordig ben ik vooral een regelmatige slaper. Dan zet ik een aflevering van pakweg Sherlock op en dan volg ik de eerste tien minuten bewust en ben ik ook helemaal meegesleept en dan… zijn er nog stukken hier en daar die ik zie met grote stukken slaap of halfslaap er tussendoor. Niet fijn. Ik weet dat therapiegewijs mijn lichaam stilaan moe tot uitgeput is en toch… niet fijn.

Nu ja, ik moet alleszins al lang niet meer uit de zetel of uit bed om een DVD of BluRay schijfje te versteken dus Netflix blijft een goede investering.

Desondanks de voorbije maanden onder andere gekeken naar:

 • Norskov
 • Happy Valley
 • Hinterland (samen met mijn man, we willen nu absoluut een keer naar Wales, ooit)
 • Sherlock
 • Paranoid (nog niet helemaal uitgekeken)
 • Grand Hotel (Spaanstalig)
 • Ingobernable (Spaanstalig)

Ook zin om nog te kijken de – welja – komende maanden naar:

 • Narcos seizoen 3
 • The designated survivor
 • Johan Falk
 • Blue eyes
 • … en zoveel meer wellicht.

Enfin ja, maar binnenkort doe ik ook weer aan braintraining. Het academiejaar start 25/9. Eens kijken of ik daar mijn hoofd kan bijhouden. Spaans niveau 8 en het vervolg van de verkorte bachelor wijsbegeerte = plan. Inschrijvingen zijn een feit. De gebrekkige werking van mijn brein ook. Bon ja, en avant! Omdat ik dat wil.

Dingskes in de trein

Mama:”Oh, jij leest ook een boek van in de trein!”
Ik:”Hu?”
Mama:”Awel ja, iemand die iets ziet van in de trein, ik lees Het meisje in de trein, gekregen om te lezen van een vriendin en dat is dus heel spannend en die ziet iets, zoals ik zegde, van in de trein. Is dat bij u ook zo?”
Ik:”Bij mij?”

Dan valt mijn halve euro. Op onze salontafel ligt het boek Lenin in de trein, de reis naar de revolutie. De Russische revolutie wordt hierin dus beschreven net als de weken, maanden voordien met ook de reis van Lenin van uit Zwitserland per trein naar Sint Petersburg, toen Petrograd.

Ik:”Neen, dit is meer een boek over politiek en geschiedenis.”
Mama:”Is dat ook spannend? Zo’n revolutie?”
Ik:”Ja, maar je kent de afloop natuurlijk al wel. Deze revolutie vond plaats in 1917 he.”
Mama:”Ah, dat is dan flauw vind ik. Als je het einde al kent.”

Alleen op de wereld

Neen, niet ik. De kleine Remi in het boek van Hector Malot.

Toen ik in de lagere school zat had ik zo’n Deltas-versie van Alleen op de wereld. Ik heb het kapot gelezen. Omdat er dieren in meededen wellicht. Ik en dieren… (of is dat dieren en ik?). En omwille van de emoties, ook dat. En zo zwerven door Frankrijk en al.

Enkele maanden geleden was de volledige versie van deze klassieker één van de boeken die ik meebracht van de Boekenbeurs. Ik ben hem nu aan het lezen. En laat in de IedereenLeest BoekenBingo 2017 één van de categorieën nu net zijn “een boek uit je jeugd dat je graag wil herlezen”.

Ik ben nog niet ver gevorderd. De beschikbare tijd om te lezen is wat verminderd. Enerzijds door examens en anderzijds door…. een puppy! To be continued…

Goodreads

Ergens in de eindejaarsperiode van vorig jaar heb ik Goodreads “ontdekt”. Ik wist al wel wat het was, maar had geen account.

Dit jaar heb ik dus alle boeken die ik las bijgehouden en heb ik er een wil-ik-lezen-lijstje en eentje van boeken die ik nu aan het lezen ben en krijg ik notificaties enzo. Thrillers, romans,… Ik had er vrijdag enkele filosofieboeken ingezet ook – waaronder Augustine of Hippo: A Biography van Peter R.L. Brown – maar die haalde ik er terug uit. Ik heb namelijk vanmiddag beslist dat lezen (en dus Goodreads) en studeren twee aparte dingen zijn. Al zet ik er wel Spaanse romans enzo in. Maar Spaanse boeken lezen, is toch niet hetzelfde als studeren eigenlijk he. Alleszins niet zoals filosofie. Dat is toch nog net iets anders. KULeuven enzo.

Wat me opvalt is dat ik eigenlijk alles bij elkaar wel veel gelezen heb weer dit jaar. Blij om. En weinig echt slechte boeken. Veel thrillers. En veel meer Spaans dan Engels. Amper Frans ook. Tiens. Daar zou wel eens verandering in mogen komen nog. Mogen, niet moeten. Niets moet namelijk nog.

Dat hoorde ik Dirk De Wachter onlangs nog zeggen op een podium. Je moet niets. Behalve één ding. Je moet goed zorgen voor je kinderen. Zorgen dat ze geen grote trauma’s meemaken bijvoorbeeld.

Enfin. Bref. Ik ga nu nog wat lezen dan. Spaans boek. Denk ik.

Ken Follett

Zonet deze drie boeken toegevoegd aan mijn te lezen lijst in Goodreads. Ze liggen alledrie thuis op mij te wachten. Dus ik hoop er later vandaag als ik weer daar ben aan te beginnen. Eerst nog een Spaans boek uitlezen wel. En misschien ook nog die thriller die ik nu bij me heb. Al zal dat eerder iets voor overmorgen zijn. Schat ik.

De meeste boeken die ik lees komen nog steeds uit de bibliotheek, maar deze trilogie kreeg ik cadeau. Dat is ook fijn natuurlijk.

Ik was er al langer benieuwd naar, maar ze waren steeds uitgeleend en reserveren kost ook geld dus ja, ik wachtte af tot ik geluk had. En zie, nu moet ik niet meer wachten. Enfin ja, tot ik thuis ben wel.

Terug mobiel

Ik ben niet de man op de foto en de hond is duidelijk ook niet de mijne, maar zo’n rood ding zoals deze man voor zijn grijze rolstoel heeft staan, komt binnenkort wel mijn richting uit!

Het is een Batec Hybride en kort samengevat is het een aankoppelbare e-bike voor mijn manuele actiefrolstoel.

En dan ben ik… terug mobiel.

Om een lang verhaal kort te maken, nu ben ik dat niet wegens handicap en ziekte en herval en complicaties en is er altijd hulp nodig om me te verplaatsen zelfs met de rolstoel of dingen gaan ook met de nodige hulp slechts moeizaam of helemaal niet.

Je kan je daar bij neerleggen. Het is erg en niet leuk, maar bon, je moet daar mee leren leven. En durven denken aan een elektrische rolstoel en tilliften ook thuis overal plus nog (veel) meer thuiszorg en dan lukt dat denken niet eens meer en ga je aan de psychofarmaca tot je in een fatalistische bui van “als ik nu geen manier vind om terug mijn kwaliteit van leven te zien stijgen dan hoeft het voor mij allemaal niet meer” het internet afschuimt en dit filmpje ziet:

Dus… als alles goed gaat wordt deze week vrijdagvoormiddag mijn rolstoel aangepast (= uitgerust voor het aankoppelen van deze Batec Hybride) en de Batec zelf afgesteld op mijn armlengte en van die dingen en dan kan hij mee naar huis. Waarna ongetwijfeld meteen een testrit volgt.

Een testrit thuis that is. Voor zaterdag staat Leuven al in mijn agenda. En zondag Mechelen. En volgende week Spanje, maar dat is dan weer een ander verhaal.

Enfin, er zal een nieuwe wereld open gaan. Die keer dat ik bij Mobility by Olivier een afspraak maakte en er de Batecs ging testen was ongetwijfeld de beste dag van 2016. Maar wie weet wat er nog allemaal komt?

Ik ga buiten kunnen… en zelfs min of meer zelfstandig… zo op mijn eentje (zoals ik het nog liefst van alles heb)… stel je dat voor!!!!!!!!

Bibliotheek

Ik lees nog al eens een boek. In kleine stukjes. Het is mijn manier om greep te houden op de wereld met een van medicatie vergeven brein. Al die boeken komen bijna zonder uitzondering uit de stadsbibliotheek van Leuven.

Soms heb ik een probleem met de taal van een schrijver. Zowel in het Nederlands als in een andere taal. Dan begrijp ik er te weinig van. Vind ik in het boek niet mijn greep op de wereld. Dan geef ik het op. Doe het dicht en lees iets anders.

Deze week ben ik met mijn papa naar de bibliotheek geweest. Ik droeg een tas vol boeken terug en bracht er een zevental mee naar huis. Drie in het Nederlands, drie in het Spaans en één in het Engels. Ik hoop ze allemaal te kunnen lezen.

 • Judas van Amos Oz
 • La conjura de Cortés van Matilde Asensi
 • Cinco esquinas van Mario Vargas Llosa
 • La ciudad de los prodigios van Eduardo Mendoza
 • Spoetnikliefde van Haruki Murakami
 • Wanderland van Paul Baeten Gronda
 • Cometh the hour van Jeffrey Archer

De volgorde waarin ik deze ga lezen? Geen idee. Beginnen met La ciudad de los prodigios denk ik. En meteen ook met Cometh the hour. Of ik ze allemaal zal kunnen lezen? Geen idee. We zien wel. En ik heb recent enkele boeken cadeau gekregen. Die probeer ik ook te lezen uiteraard.

Sinds eind december gebruik ik Goodreads. Omdat ik wilde zien wat ik lees. Terugblikkend ook. Hoe ik nog zoveel boeken kan lezen met zo’n kapot brein? Omdat ik wel nog snel lees op een goed moment. Omdat ik het als training beschouw. Dus belangrijk vind. Dus als ik na een korte of langere slaapperiode wakker word, is het eerste wat ik doe een boek vastnemen. En daarna nog één. Tot ik niet meer kan. Dan pas leg ik ze weg om weg ze zakken in iets anders.

Boeken doen dromen.
Gelukkig maar.

Snapchat?

Ik maakte ooit een Twitter-account om mijn favoriete renners en nieuws ressources te volgen. Ondertussen publiceerde ik zelf meer dan duizend tweets. Facebook begon ook met uitsluitend wielermensen en op Instagram zou ik koersfoto’s bekijken. Ondertussen plaats ik ze ook zelf.

Ook op Instagram las ik vanmorgen dat de Amgen Tour of California – dat is een koers! – een Snapchat account geopend heeft. Snapchat? Het leek me iets voor de jongere medemens. Maar dat dacht ik ook van Twitter et al.

Op Facebook heet ik gewoon An Wauters, op Twitter en Instagram @an_w maar aangezien deze afkorting al benomen was op Snapchat heet ik daar an.wauters

Mocht u mij willen volgen that is.

Series kijken, op de oude manier

Het was twijfelen tussen alle Star Wars films herbekijken of de miniserie en vier seizoenen van Battlestar Galactica (de nieuwe, nu zo’n tien jaar oud). Ik heb gekozen voor Battlestar Galactica. En wel op de oude manier. Met schijfjes. Geen Netflix of andere kanalen. DVD’s één voor één in de DVD-speler leggen dus.

Vooral omdat ik nu niet in de buurt van een slimme TV lig en ik even genoeg heb van iPad kijken. Dus: DVD + TV it is! Ik kan me nog herinneren dat dit de nieuwste technologie was 😜

Een weblog/website die mee is met de tijd

Ik heb de QR-code met de link naar mijn bedrijfswebsite uit de Intro in de rechterkolom verwijderd. Wegens geen bedrijf meer.

De woorden die nu al sinds 2006 de intro vormen, blijken wonderwel actueel te blijven.

De pagina met “info over mezelf” heb ik net wel even aangepast. Maar ook hier zijn enkele essentiële dingen onveranderd. Mijn dromen bijvoorbeeld. Maar ach… als die te gemakkelijk worden waargemaakt, zijn het geen echte dromen. Toch?

En voor wie het allemaal wat minder volgt, mijn wielersite is nieuw en modern enz. zoals bv.:

nieuw

Vinyl

Het is tegenwoordig hip: LP’s en singles kopen op geperst vinyl. Bij mij zijn platen – zo gelijk dat wij LP’s en singles door de band noemen – synoniem voor goede jeugdherinneringen. Die neem je mee zolang je verder leeft*.

Platen dus.

Uren en dagen zat ik op de grond voor de TV-kast van mijn ouders en speelde ik keer op keer diezelfde platen van Urbanus. Of Ann Christy. Louis Neefs. Elvis Presley. Nat King Cole om er zo even voor de vuist vijf op te noemen. Later kocht ik ook mijn eigen eerst singles en platen.

In onze woonkamer is ondertussen een vintage platenspeler gezet. En neen, niet van-die-namaak-vintage-achtige-dingen-vers-uit-de-fabriek, maar wel een Philips uit de jaren zeventig. Mooi. Hij lijkt – van heel ver – een beetje op de stereo-installatie van mijn vader waar ik al die dagen mee doorgebracht heb en hij klinkt in elk geval net zo. De platen van toen heb ik nu hier bij ons thuis want:”Ik zou die graag opnemen op de computer, vake.” En natuurlijk was vake akkoord.

Vandaag hoorde ik zo terug het vertrouwde zoemen en kraken en daarbovenuit dan ene Louis uit Mechelen die uiteraard veel te vroeg gestorven is. Maar daarna legde ik de nieuwe LP van Recorders op, een groep uit het Brusselse die nog volop timmert aan de muzikale weg. Er zit ook een gesigneerde LP van Customs in mijn collectie en in mijn dromen wordt mijn “moderne” collectie nog wel wat uitgebreid.

In elk geval, platen draaien blijf ik nog wel een tijdje doen. Omdat het rust brengt. En omwille van die goede jeugdherinneringen.

* Vrij en zeer doorzichtig gepikt uit Testament van Lennaert Nijgh en Boudewijn De Groot

Digicorder

’t Is wel een beetje duidelijk welke programma’s op de digicorder “van mij” zijn en welke “van mijnheer AnW”. Castle, Dexter, The Mentalist,… na 5 minuten van één zo’n aflevering word ik al nerveus en weet ik dat ik niet verder wil kijken. Meestal doe ik dat dan ook niet. Mijnheer AnW vindt ze geweldig. Tot op heden beseft hij nog niet dat Dexter ook in het Netflix aanbod zit, want voor je het weet begint het weer helemaal opnieuw. Maar aangezien onze TV beneden geen slimme TV is en er ook geen consoles meer aanhangen waar je die app op kan zetten om Netflix te kijken, is het risico op Dexter al bij al minimaal. En boven kijk ik zelf gewoon House of Cards, Doctor Who of een film die ik nog niet gezien heb. Dat zijn er veel. Blijkbaar.

Maar onze digicorder dus. Ik kijk nu naar de opname van Arnon Grunberg, heb je nog vrienden? en ik vind dat best knap. Dat daar zo’n documentaire rond gemaakt is/mocht gemaakt worden. Vreemd. Voyeurisme zoals ik het nog niet zag. Ook neem ik steeds Alleen Elvis Blijft Bestaan op. Blijkbaar hou ik wel van veel in het Nederlands praten op televisie. Maar niet noodzakelijk over de actualiteit. Naar Terzake en zelfs Reyers Laat kijk ik bijna nooit. En voor Alleen Elvis blijf ik wakker. Tenminste op een weekdag die ik zelf kies. En dus als ik alleen thuis lig overdag. En als het past tussen de behandelingen door natuurlijk.

Dat is wel fijn eigenlijk. Zo’n digicorder. En zeggen dat dat not niet zo lang bestaat. Eigenlijk. Enfin, ik laat jullie nu. Ik kijk verder naar de verjaardag van Arnon Grunberg. Omdat hij dat op beeld wilde zetten. In 2011. En Canvas dat recent uitzond. En ik het opgenomen heb.

Puntjes verbinden

Ik weet nog toen die hype met kleurboeken voor volwassenen ontstond ik mijn bedenkingen had. Iets later zag ik in “De Ideale Wereld” op Vier een filmpje over dit fenomeen. Zo’n vader die met zijn tong net uit zijn mondhoek kleurt met potloden en met wiebelende onderbenen en al. Cliché tot en met ergo grappig. Ik lachte. Ik vond het immers ook belachelijk, die kleurboeken.

Nu wist ik nog wel dat kleurboeken mij als kind ook al minder dan gemiddeld aanspraken. Ik tekende liever zelf. Maar die knutsel- en oefenboekjes waar spelletjes in stonden en van die witte bladzijden met een reeks genummerde puntjes en dan verbond je die puntjes en kwam er een konijntje te voorschijn stap voor stap, dát vond ik dan wel leuk en dát kleurde ik dan wel in.

Vandaag was ik in een Standaard Boekhandel in Leuven om een lezing van Jo Claes bij te wonen wat op zich al heel erg de moeite waard was, maar toen ik nadien in de winkel rondkeek, zag ik bij de kleurboeken voor volwassenen deze staan:

zoom_539950f15ee5c_the-1000-dot-to-dot-book-cityscapes-1-9781781571446-976x976

1000. Duizend puntjes genummerd van 1 tot… 1000 om te verbinden met een zwarte stift. Beetje bij beetje komt er een stadsgezicht te voorschijn. Of een monument. En dat zomaar eventjes meteen op A3 formaat.

Jeuj 🙂

Barcelona

Ik lees terug graag en – relatief – veel. De meeste boeken komen uit Bibliotheek Tweebronnen in Leuven. Sommige koop ik zelf. Of krijg ik van mijnheer AnW. Dat is eigenlijk beter gezegd.

De laatste weken lees ik al eens een boek dat zich afspeelt in Barcelona. Dat we het plan hebben om eind augustus een kleine week in deze fiere Catalaanse stad te gaan rondrijden, wandelen en wat al niet meer heeft daar wel wat mee te maken.

Zo las ik al De Antiquair, De Kathedraal van de Zee en Zeg me wie ik ben om er enkele te noemen. Die laatste speelt uiteraard niet uitsluitend in Barcelona.

Enfin, wat ik wil zeggen is eigenlijk dat ik er ondertussen heel erg naar uitkijk om die stad te bezoeken. Het komt stilaan dichterbij. Nu ja, we zullen er 27 augustus arriveren. Dat is nog veel keer slapen wel eigenlijk…

Van iPhone S4 naar Samsung Galaxy S4 en weer terug. En terug!

Ik had al jaren en jaren een iPhone. En toen wilde ik Android graag een kans geven in de vorm van een Samsung Galaxy S4. Helaas, al snel ergerde ik mij aan het “hangen” van mijn Samsung als ik “iets met foto’s” deed.

Ik doe nogal vaak “iets met foto’s” en ook bepaalde games haperden al eens. En ik game nogal vaak. Dus stak ik mijn micro sim maar weer in de oude getrouwe iPhone 4S om weer vlot werkende software te hebben.

Maar ik miste wel mijn grote scherm dat ik zo gewend was geraakt bij de Samsung Galaxy S4. En ook de widgets van YouTube e.a.. De Tour de France kwam eraan en een latop/tablet is zo groot om op schoot te houden en de iPhone S4 is zo klein. Luxeprobleem, je moet het mij niet zeggen, maar toch: probleem!

Nieuwe smartphones zijn duur. Maar ik had toch al een groter scherm? Ja, maar die bleef “hangen”. Ik had vroeger al gezocht naar een oplossing, maar niets gevonden.

Vorige week vroeg ik nog eens wat info aan Google en zo las ik dat de kwaliteit van de Micro SD kaart ook erg belangrijk is. Ah! Ja, ik had er toen nog eentje liggen, zo’n kaartje, herinner ik me. Zou het zo eenvoudig zijn?

Test: Micro SD van Sandisk laten halen met extreme speed.
Resultaat: Mijn Samsung Galaxy S4 “hangt” niet meer!

En ondertussen kan ik ook telefoneren met mijn horloge. Dit wil zeggen: ik kreeg een Samsung Galaxy Gear Yellow. Neen, niet de nieuwste, maar de “oude” die in prijs verlaagd is nu wegens er is een “nieuwere”, de Gear 2 – zo gaat dat in gadgetland – maar ik ben nu in elk geval al zover dat ik mijn tweets en andere messages kan lezen en toen mijnheer AnW mij zonet opbelde beantwoordde ik die oproep met mijn polshorloge. I think it’s mighty cool!

65326c7b5b199258f6b4a5df8529ad9c

Je kan er ook foto’s en filmpjes mee maken, lees ik. En het feit dat Samsung zich vorige week als partner aan de TrekFactory Racing wielerploeg heeft gekoppeld, is uiteraard in dit verhaal totaal onbelangrijk.

NOT!

Wielersponsoring werkt 🙂

Filmpje maken

In maart deed ik iets met projecteren van grote beelden van schilderijen tijdens klassieke concerten. In mei vroegen ze me of ik met de opnames van het geluid van één van de optredens en die beelden iets kon maken dat iedereen kon bekijken. Ik dacht van wel.

Ondertussen dus idvdfoton productie 100 – ja honderd – DVD’s met een mogelijkheid om van elke componist de muziek gebracht door Kamerfilharmonie Vlaanderen te selecteren en te beluisteren en terwijl de projectie van de schilderijen van Jef Van Grieken te zien op – ik zeg maar wat – je HD televisietoestel. Zelf ben ik zowaar redelijk blij met het resultaat.

Gisteren kwam dirigent Herman Engels de eerste 10 exemplaren afhalen en ik begreep dat die by now al in Lithouwen zouden zijn. Samen met Herman wel te verstaan. Er zijn namelijk erg goede muzikanten alginder zo zei hij me gister.

Ik geloof hem op zijn woord. Dat spreekt 🙂

Verwelkom eens een oude(re) Mac computer

Dit weekend was er een interessante gezinsuitbreiding ten huize AnW: een iMac uit 2006. Ik herinner me tijden waarin ik wel eens naar reclames voor Mac(intosh) computers keek en daarbij meteen wist dat die niet voor mij waren. Dat was toen ik op school zat en Windows voor thuisgebruikers er nog niet echt was en ik dus MS DOS commando’s gebruikte op mijn computerPeeCee. Behalve tekstverwerking herinner ik me vooral een spelletje golf in monochrome en motoracen. Later toen ik een VGA scherm en – een gokje – een 286 had speelde ik de King’s Quest saga’s. Dat waren de tijden waarin een ladder uit niet al te veel pixels moest bestaan om duidelijk te maken dat je erop omhoog kon klimmen. Enfin, DOS en Windows gebruikte ik toen en ook nu nog. Windows 8 vind ik echt wel iets hebben op een Sony Vaio laptop met touchscreen. Is het omdat Mac vroeger helemaal onbereikbaar was, dat ik er nu zoveel interesse in heb?

Mijn eerste iMac kreeg ik uiteindelijk in 2009. De 21,5 inch versie en die had toen al zo een zilvergrijs/zwarte look. Daarin was ik toch licht teleurgesteld, herinner ik me. Dat leek zo… gewoontjes. Of lag dat aan mij?

Dit weekend heb ik een voorganger gekregen:

apple-imac-2007-2008_2

Zit er dus uit zoals de linkse op de foto. Old and loving it 😉 Hij kwam met zo’n wit, dik klavier en de voorganger van de Magic Mouse zoals deze.

apple_desktops_06kopie Ik deed een clean install van het besturingssysteem en dat was blijkbaar Mac OS X 10.4 en laat ik dat nu nog nooit in het echt gezien hebben. Daar kan ik dus blij van worden van zo’n dingen. Nerd? Ik?

Ach… ik noem het gewoon blij 🙂

Ben nog even aan het nadenken wat ik ermee wil doen. Dit OS op laten staan? Toch nog Snow Leopard op plaatsen? Mijn muziekbibliotheek erop zetten? Of eerder de ebooks? Of toch… games zoeken?

Dat laatste maakt – uiteraard – veel kans 🙂 Maar de tijd staat aan mijn kant. Ik hoef niet meteen te beslissen. De computer staat hier nu en kan genieten van zijn oude(re) dag.

De soundtrack van mijn jeugd

Recent stelde ik vast dat ik oud genoeg ben om nog te weten dat een potlood handig was om een cassettebandje verder te spoelen. Behalve dan die donkerrode Conté potloden. Die waren immers rond. Je had zo’n zeshoekig houten potlood nodig. Uiteraard 😉

En zo ongeveer ook op dat moment vroeg ik me af hoe ik nog eens naar mijn oude platen kon luisteren en – beter nog – deze bij in mijn iTunes bibliotheek kon stoppen. Er was immers een tijd dat ik LP’s kocht omdat de CD ofwel nog niet uitgevonden was, ofwel de weg naar mijn tienerkamer nog niet gevonden had. Dat moet zo ongeveer de tijd geweest zijn dat mijn Sony walkman één van mijn betere vrienden was. Die speelde cassettes. Natuurlijk 😉

En zie nu wat er op onze salontafel staat:

20140129_122300_resized

Het ding heet music center en het kan grammofoonplaten encoden in MP3 en naar USB of SD-card schrijven. Dat klink – pas op, flauwe woordspeling: – als muziek in mijn oren!

Het zwarte doosje links vooraan is mijn iPod Classic die al mijn muziek bevat. Dat wil zeggen alle CD’s die we hebben én alle digitaal aangekochte muziek. Behalve… de platen van in mijn jeugd.

En DAAR ga ik NU (of straks na de kiné enzo…) verandering in brengen!

Waar ik al zolang op aan het wachten ben? Op de platen van Urbanus bijvoorbeeld:

20140129_125718_resized

In de jaren tachtig van de vorige eeuw draaide ik die elk weekend. En meer dan één keer ook. Vooral aan “Urbanus 10 jaar Live” heb ik goede herinneringen. Ik kende ze van voor naar achter en terug uit het hoofd.

20140129_125818_resized

En kent u dat Vlaamse groepje Clouseau nog, die de voorbije jaren een soort winter-vakantie-job hebben aan het vullen van Sportpaleizen? Ooit brachten die een allereerste plaat uit. En ik kocht die toen. En hun tweede ook. Al mijn klasgenootjes deden overigens hetzelfde. Eveneens in deze foto Bart Peeters, Jan Leyers en Paul Michiels als jongere mannen. Ik kwam ook een LP van De Kreuners tegen, waarvan men zegt dat die ondertussen definitief gestopt zijn én die van The Scabs met daarop mijn all time favourite van deze groep, nl. Matchbox Car.

Andere albums van bovenvermelde groepen heb ik ook hoor. Op CD. En toch… kijk ik er nu heel erg naar uit om straks deze platen te luisteren en en passant op te nemen als MP3 om ze vanaf dan ook “iets eenvoudiger” mee te kunnen nemen naar wachtzalen allerhande…

Spelletje(s)

Soms zie je een computergame en dan wéét je dat je dat erg leuk zal vinden.

hollywood

En dan bekijk je het budget en bepaal je prioriteiten en dan staat het altijd net niet bovenaan. En dan twee jaar later staat het nog steeds op je lijstje en gaat je echtgenoot naar één of ander warenhuis op soldenjacht en ziet hij daar de ondertussen 2 jaar oude game liggen voor net geen 15 euro. Hij weet meteen dat dit 14,99 welbestede euro’s zouden zijn en brengt het spel mee.

Zo kreeg ik vandaag James Noir’s Hollywood Crimes 3D. Cool…

Meer nog, ook deze reeks figuren worden de komende dagen mijn vriendjes:
lautrec

Voor dezelfde prijs kon je er immers ook Doctor Lautrec and the Forgotten Knights kopen.

Wow!

Dus… de komende dagen vind je me OF in Hollywood in het jaar 1961 OF in Parijs maar dan eind 19de eeuw. Nu ja, ALS ik de spoken die Luigi teisteren in Luigi’s Mansion 2 de baas ben geraakt tenminste.

Druk?
U zegt het…

Op naar 2014

31 december 2013. De laatste dag van het jaar.
Dat wist u niet he 😉
Ik bedoel maar… maakt u ook goede voornemens?

2014
Afbeelding schaamteloos van Facebook gehaald…

Zonder dat u het mij gevraagd hebt, som ik hier alvast de mijne op:

 1. Met 3top naar daar gaan waar 3top nog nooit was - DrupalCon – en waarom niet meteen in juni naar de US of A.* Logistiek voor mensen zoals ik een hele operatie ongetwijfeld, maar dus ook een test. Ha! Ik ben voor!
 2. Veel meer lezen, schrijven en tekenen dan in 2013. Omdat lezen, schrijven en tekenen mij rustig maakt én doet dromen. Ik ben helemaal voor rustig zijn en dromen!
 3. Mijn handbike en mijn abonnement op het zwembad meer laten renderen. Niet dat ik dat echt zelf in de hand heb. De omstandigheden weet u wel.
 4. Tot slot: ik zal pas tevreden zijn als ik volgend jaar deze tijd in een land woon waar rolstoeltoegankelijkheid en – meer algemeen – respect voor diversiteit in al zijn vormen alsnog een stap dichterbij is gekomen. En neen, ik wil niet verhuizen.

Voor u en u en u daar wens ik graag een gezond 2014. Daarop bouwt u dan zelf wel verder. Deal?

Tot volgend jaar!
Groetjes,
An

* In oktober is het Drupalcon in Amsterdam en dat lijkt meer haalbaar… weet ik heus wel…

Inchecken

Inchecken op Facebook. Ik doe dat soms. Zonet viel mijn oog op mijn plaatsen van de voorbije maanden.  Twee musea, het Kuipke in Gent en onze eigen vennootschap: www.3top.be.

plaatsen
Plaatsen op Facebook

En neen het is geen maand geleden dat ik op mijn bureau geweest ben. Ik ben daar nu ook namelijk. En gisteren. Enzo.

Ook check ik per definitie alleen in in leuke plaatsen. Plaatsen waar ik fijne dingen doe of zie. Dus neen, niet in die andere plekken waar ik ook in 2013 zoveel tijd doorbracht. Diepe zucht.

Zou ik morgen kunnen inchecken op de GP Sven Nys in Baal? Als het kan, doe ik het. Denk ik. Als ik het niet vergeet 😉

Dibujar

Naamloos

Nieuw woordje geleerd in het Spaans: dibujar = tekenen. U begrijpt het al: heel belangrijk woordje voor mij is dat 🙂

En in de oefeningen die we kunnen maken op het online leerplatform staat er een best wel schattig tekeningetje bij “Dibujo” ofte “Ik teken”. ’t Is een bever denk ik.

En ja, die andere woorden begrijp ik ook al hoor! ’t Gaat goed met Spaans.

Appje hier, widgetje daar

’t Gaat prima hier hoor. En met u?

Waarom ik vind dat het hier wel goed gaat? Ah, dat zit zo: ik heb een stuk van de dag gespendeerd aan het veranderen van dingen op mijn smartphone en tablet. Apps toevoegen. Apps verwijderen. Widgets aanpassen. Achtergrondfoto’s veranderen. Reorganisatie op alle vlakken in Android en iOS dus vandaag. Tof. Tof. Vind ik.

’t Zijn precies nieuwe toestellen vanavond 🙂

Verder ligt hier een stapel boeken uit de bibliotheek en ook een paar andere – niet uit de bibliotheek dus 😉 – en een reeks stripverhalen. Ik heb nog plannen om te tekenen en wil nog veel nieuwe en mooie dingen maken over… vanalles.

Tijd. Dat heb ik nodig nu. Veel tijd.

QR

Geen idee waarom, maar ik dacht daarstraks:”Zou het moeilijk zijn om zo’n QR-code te maken?” En even later bleek dat dat eigenlijk heel eenvoudig is. Gewoon een app op de MacBook gezwierd en zie: er staat nu een supercoole – kuch – QR-code op mijn weblog. ’t Is in de rechterkolom dat je moet zijn.

Fotootjes op tinternet gooien doe ik graag

yeti

Zo stond die hierboven begin deze week op Instagram et al. Met als onderschrift:

Oei! De verschrikkelijke Yeti (ofzo) haalt het peloton in… ;-(

slakje

En deze kreeg als bijschrift mee:

Slakje wil dan toch geen appel? #bezoekeropdemacbook

Foto’s gemaakt met mijn Samsung Galaxy S4 en dan via Instagram op de wereld losgelaten. Vooral likes op Facebook is het gevolg merk ik. En al eens een reactie op Twitter. Dat ook. Maar eigenlijk: ik doe dat gewoon graag. Iets “leuks” vastleggen en dan verspreiden zo.

In love

Crush. Te pakken. Ik?!

Beetje verliefd geworden op Michael Nyqvist. Dat is de acteur die Mikael Blomkvist speelt in de Millennium verfilmingen.

Weekend

Ergens gelezen dat Plants vs. Zombies 2 uitgekomen was. Ah. Goed! Het bestaat wel nog alleen voor ios. Niet erg. Mijn iPad ligt hier bij mij. Dus effe naar de Appstore en jawel hoor het vervolg op Plants vs. Zombies was er te vinden. Oh, en het is gratis. Hmmm. Niets is gratis denk ik dan altijd ergens in mijn achterhoofd. En dus… kan je sneller een level vooruit als je ’t één en ’t ander bijkoopt. Wat ik niet van plan ben. Ah neen. Ik ben nog niet zover dat ik dat nodig zou hebben. Snel vooruitgaan. En trouwens toen ik mijn iPad 3 effe bekeek, bleek dat ik de eerste Plants vs. Zombies hier nog niet opgezet had. Dat heb ik dus uitgespeeld op de eerste iPad. En op nog wel een paar andere platforms ook. Enfin. Als je één keer zo’n app koopt dan kan je dat blijven downloaden dus kon ik het ook op de iPad 3 zetten zonder meerkost en zie zo wissel ik nu al twee dagen af tussen de twee plant-spelletjes. En ja, ik vind dat leuk!

Ik maak trouwens volop plannen. Het ene is wellicht al meer realistisch dan het andere. Iemand zei me al een paar keer dat je altijd moet plannen alsof je het eeuwige leven hebt. Een goede raad die ik momenteel ter harte neem.

Wacht maar! Je zal wel zien! Later als ik groot ben…

Inspector Morse

Een paar weken geleden bedacht ik dat ik al lang geen aflevering van Inspector Morse meer had gezien. Toen ik op kot zat in Leuven had ik de gewoonte om thuis elke week de aflevering van Inspector Morse – ik denk uitgezonden op een Nederlandse zender toen – op te nemen op video. Kent u dat nog? Zo’n grote plastieken doos met tape in 🙂

Anyway, meestal kwam ik vrijdagavond erg laat naar huis. Eerst ging ik nog naar de vergadering van Kringraad als vertegenwoordiger van Politika, de studentenkring van studenten sociale wetenschappen in Leuven en na die vergadering – en de “navergadering”… – kwam ik dan naar huis. Tenminste in de jaren dat ik dat kon. Lees: toen er daarvoor een auto ingezet kon worden. Eens thuis keek ik dan naar de aflevering van Morse van die week. En dan pas ging ik slapen. Zo tegen een uur of vier in de ochtend meestal.

Inspector Morse doet mij denken aan die periode. En dat vind ik fijn!

Ondertussen heb ik vandaag Last Bus to Woodstock uitgekeken. Ik heb dus zeven afleveringen herbekeken al, nog zesentwintig te gaan. Cool.

Toen ik na mijn licenties in Leuven nog ging studeren in Engeland en ik op een half uurtje trein van Oxford aan de University of Warwick Business School terecht kwam, kon ik het niet laten natuurlijk om de city with the dreaming spires in het echt te gaan verkennen.

Op mijn iPod staat onze volledige CD-collectie. Ik tik nu dan ook een beetje op mijn klavier met The Essential Inspector Morse Collection in mijn hoofdtelefoon. Muziek!

Alleen… één ding mag ik nu niet doen: stilstaan bij wat ik toen kon en nu niet meer. En dat is echt niet alleen stappen of schrijven met mijn rechterhand. Ook zulke korte nachten maken, met honderdtwintig dingen tegelijk bezig zijn en daarvan de meerderheid met succes afronden en ook… plannen maken en dromen over wat allemaal nog te doen en te gebeuren staat.

Dus dat doe ik nu dan ook – even – niet. Ik zet seffens misschien wel nog Ghost in the Machine op. Dat is episode acht.

PS. Ik kijk nu op DVD hoor 😉

Spelplezier

Het is niet zo eenvoudig tegenwoordig. Concentreren enzo bedoel ik dan. En om een “ernstig spel” te spelen – ja dat bestaat echt! – heb je toch wel wat concentratie nodig. Dus hou ik het momenteel bij een paar eenvoudige dingen. Op de Windows 8 laptop met touchscreen is het wel leuk om dingen als Fairway Solitaire of Royal Revolt te spelen. Duurt amper minuutje of twee, drie per spelletje als je begint en dat lukt me nog wel 🙂 de graphics zijn nog wel plezant eigenlijk plus je kan ze bedienen gewoon met je vinger op het scherm wat handig is als je zo’n beetje stilligt zoals ik nu…

Neen, het is geen Age of Empires. Maar victory is altijd leuk 🙂

Instagram

Als het hier lang stil is ben ik soms nog slimme-telefoon-gewijs verbonden met dingen als Instagram. Je kan dat ook gewoon op computer volgen op deze link.

(Foto: links de bergtrui uit de Tour de Wallonie van Tiago Machado en rechts de koerstrui uit de eerste helft 2013 van Stijn Devolder)

Losse gedachten zo op een zondag

’t Is zondag. En in Het Nieuwsblad gaat het al een paar dagen (weken?) over fietspaden in Vlaanderen en eer-eergisteren werd ik dan ook een keer opgebeld om mijn zeg daarover te doen en dat leverde dan volgend artikel in de krant van gisteren op. Dat kopje vind ik wel leuk “handbiker/tekenaar”. Zo cool. I wish…

En ach dat de foto zo’n 30 kilogram geleden gemaakt is daar treur ik niet om. De voorbije dagen regende het immers en ik ben – echt waar! – een mooi-weer-coureur.

Ineens flitste er door mijn hoofd een herinnering aan een bon die ik nog ergens moet hebben om gratis een film uit de TV-theek van Telenet te mogen halen en ja dat moet ik dan ook maar eens doen. Plan! Uit te voeren in diverse onderdelen:

 1. bon opzoeken
 2. eens rondkijken in de TV-theek
 3. film kiezen
 4. code ingeven
 5. film kijken

Deel één heb ik gedelegeerd met zeer preciese instructies en jawel hoor: met succes! En deel twee en drie resulteerden in:”Ik ga dan een keer naar Life of Pi kijken, denk ik.” Dus stappen vier en vijf zijn voor later. En dat wil zeggen toch zeker nog ergens voor eind juni (= vervaldag bon).

Ik dacht gisteren zo van:”Ik zou eigenlijk een keer de oude Windows laptop waar ik de volledige Visual Studio 2010 op heb staan, moeten bij de hand hebben.”

Dit omdat ik een reeks aanpassingen aan een ASP.NET website zou moeten doen. En omdat ik ooit in mijn opleiding graduaat informatica die talen wel eens heb bekeken en daar toen ook een legale versie van bovenvermelde software bij kreeg en ik toen dus die laptop in gebruik had, moest ik die ene laptop hebben. Eigenlijk. Dat klinkt dan wel simple enough, maar dat is het niet. Omstandigheden and all that… Enfin, om een lang verhaal toch enigszins kort te maken, heb ik dan een plan B geschreven. Je neemt de nieuwe Windows 8 laptop en installeert de gratis versie van Visual Studio Express 2012 for Web, haalt de hele bestaande ASP.NET website via FTP binnen en begint eraan te wijzigen wat moet gewijzigd worden. Plan B = succes!

En terwijl ik dan toch vanalles nieuw op de Windows 8 laptop aan het zetten was en aangezien die toch ook nog altijd een bureaublad heeft, heb ik dan en passant een afbeelding uit Life of Pi als achtergrond ingesteld. Achterliggende bedoeling: mij er helpen aan herinneren dat ik die film nog eens uit de TV-theek moet halen.

Nu de rest van de zondag nog verdelen tussen Inferno van Dan Brown, wielrennen kijken op TV en “nog een keer eens iets doen op de computer” waarbij ik besef dat dat laatste eerder vaag is. En ik zie juist dat het alweer bijna middag is.

Hij is nieuw en hij is anders en beter

Zo (afbeelding) ziet hij er uit in het lang, de frontpagina van een nieuwe website die ik gemaakt heb en die ik vandaag online kon zetten. U vindt alles op http://www.3top.be.

En die “alles” is ook best wel heel veel. Alles is responsive voor zover ik dat kan testen toch al en er is andere/meer informatie en minder portfolio voorlopig en weet je wat? 3Top heeft zowaar ook al getwitterd en gefacebooked vandaag. Ja hoor. We zijn weer helemaal actief! Het staat zelfs al ergens op Instagram, maar daarover wellicht later nog een keer meer.

Nu even iets anders doen toch.

Een server in de US of A checken of ik daar Drupal op kan zwieren voor één of ander nieuw .org project-dinges namelijk.

Daarna bestaat de kans dat ik ga slapen…

CD collectie

Mijnheer AnW en ik verzamelden door de jaren een paar honderd CD’s. Nu ja, ik vooral eigenlijk. De CD en ik, wij zijn samen groot geworden. De allereerste die ik kocht was er eentje van De Kreuners herinner ik me. Vorig jaar deze tijd had ik een plan. Strak plan vond ik zelf. Al onze CD’s in iTunes steken op de iMac. En dan daarna op de iPod Classic zetten die ik voor mijn verjaardag (in december was die pas, het was dus een lange termijn plan wist ik toen al) zou vragen.

Stand van zaken eind vorige week:

Dat begint zo stilaan ergens op te lijken. Niet alle 595 albums zijn full albums. Er zijn EP’s bij en singles van iTunes en zo’n dingen, maar het overgrote deel zijn onze geïmporteerde CD schijfjes. Nice!

Nog een honderdtal te gaan, schat ik. En dan ben ik klaar. Pfieuw! Na ruim een jaar CD’s invoeren – neen niet constant, maar wel regelmatig – ben ik daar niet rouwig om.

Oh, en ik was al een paar jaar The Acoustic Motorbike van Luka Bloom kwijt. Ik bedoel ik had het doosje nog, maar dat bleek leeg. Ooit een keer in een oude PC of discman laten steken vermoedde ik. Kwijt. Jammer, maar helaas. Maar toen ik een paar weken geleden Blauw van The Scene open deed, staken er toch wel geen twee schijfjes in zeker?! Blauw zelf én The Acoustic Motorbike. En ook Dankjewel van Hugo Matthysen heb ik op gelijkaardige wijze teruggevonden. Zat ook bij in een ander doosje.

Nog een paar weken (of maanden) en al onze muziek staat op een stukje elektronica en ligt altijd bij mij in bed, op de zetel, zit in mijn rugzak, speelt in onze auto (die een iPod dock heeft) enfin…. is bij mij overal.

Dat plan van toen gaat nog echt lukken ook. Makes me happy!

Wilde beesten op mijn computer(s)

Mijn iMac en MacBook Pro draaiden tot voor kort nog rustig op Snow Leopard of OS X 10.6.8 en ze draaiden voor zover ik dat kan inschatten goed dus ik voelde nooit de nood om over te stappen op Lion. Een week of twee geleden wilde ik dan een app uit de appstore downloaden – en neen het was geen spelletje, maar een app uit de categorie productiviteit – maar daarvoor was OS X 10.6.8 niet meer voldoende. Dus ik begon dan toch na te denken over een upgrade.

Bleek dat je van mijn versie van Snow Leopard meteen kan overstappen naar Mountain Lion = het actuele besturingssysteem van de familie. Nog snel even Time Machine laten lopen toch, Mountain Lion downloaden en installeren en ja hoor alles draaide nog steeds prima + ik heb er wat nieuwe functies bij + ik kan weer elke app installeren. Minpunt? Een paar programma’s die erop stonden zoals Gantt project werken niet meer, staan niet in de app store dus ik moet eens surfen om dat te repareren, maar de laatste keer dat ik een gant chart tekende is ook alweer even geleden, dus dat is niet dringend. Oh, en er zitten geen desktop backgrounds van een bergleeuw in het pakket…

Zonet ontdekt dat ik met één licentie van Mountain Lion ook nog mijn MacBook Pro kan upgraden zonder meerkost. Dus seffens ben ik even offline hier. Ik ga de laptop ook voorzien van een nieuw wild beest 😉

Vakliteratuur

De laatste twee boeken uit de BIB ontleend gaan over “succesvolle en gebruiksvriendelijke websites” en “website usability”.

Hm. Beterschap? U zegt het 😉

Zo!

Nu heb ik nog één e-mail (de nieuwsbrief) én een volledig leeg bureaublad!

Blij 🙂

Morgen een nieuwe week.

Clean desk

Nog vier e-mails staan er in mijn inbox. Drie waar ik nog iets moet mee doen van de orde “tekst bijzetten op een website” of “foto’s doorsturen” en één nieuwsbrief van Envato die ik zeker nog moet lezen omdat er altijd leuke tips and tricks rond design en webbuilding instaan en links naar (free) downloads.

Op mijn bureaublad staat nog één mapje met foto’s die al lang op www.natuurpuntkeerbergen.be hadden moeten staan en die daar in principe dit weekend ook wel zullen op terechtkomen. Daarna is mijn bureaublad leeg. Op Sven Nys na natuurlijk.

Als dat geen clean desk policy is dan weet ik het niet!

Van de bibliotheek

Vandaag weer enkele boeken binnengekregen van de BIB:

 • Enigma, de nieuwe Luc Deflo
 • 2 boeken over Windows 8

En ik had er hier al een paar liggen van Elizabeth George (je weet wel, met Thomas Lynley en Barbara Havers) enzo.

En die boeken over Windows 8? Ik heb (nog) geen PC waar dat op draait maar ik hoor er goede dingen over en ik wil meer weten. Wie weet raak ik nog overtuigd om er zo’n touch laptop voor te kopen 🙂 Of toch sparen voor de nieuwe iMac die eraan komt? Zo met flinterdun scherm en 27″ en Moutain Lion.

Hoofdtelefoon

Pakjesdiensten die werken op zaterdag? Ze bestaan. Vandaag bracht TNT een pakje van Bax-shop.nl. Mijn nieuwe hoofdtelefoon!

Het is de Sony MDR-7506 geworden. Een studiomodel goed voor topgeluid als het om digitale muziek gaat. Meteen proberen met de iPod natuurlijk en het klinkt inderdaad super. Voltreffer.

Zit ook nog eens erg comfortabel. Blij 🙂

iPod van onder het stof

Sinds ik een iPhone heb, gebruik ik mijn iPod niet meer. Maar nu heb ik mijn good old iPod video 30GB van onder het stof gehaald. Bij manier van spreken, dat stof. Hij lag gewoon in een schuif.

Het is zo’n witte die ik heb. Dat was mijn eerste Apple product ooit 😉

En als je iets al lang niet meer hebt gebruikt dan word je verrast. Met puppy-foto’s van Grayling, luisterboeken van Audible van jaren geleden, wandelingen van Storynations en zo nog wel een paar dingen.

Ik was trouwens ook eens online gaan kijken naar een nieuwe iPod classic. Die heeft nu 160 GB ipv 30 GB, maar toen las ik ergens dat op de 30 GB plek is voor 7.500 songs en bedacht ik dat ik het wel met mijn oude vriend zal doen.

Boekenverhuis

We hebben in onze living één oude, houten boekenkast met glas in de deuren. Nu staan daar al acht jaar de boeken in die ik tot dan verzamelde over binnen- en buitenlandse politiek en een hele reeks romans. Klassiekers. Of schrijvers die ik toen leuk vond. En die ik sindsdien niet meer herlezen heb. De kast leek dan ook meer op een decorstuk. Iets wat er altijd al was. En nimmer veranderde.

Daarnaast had ik wielerboeken een beetje overal in huis. En de andere boeken die ik de voorbije jaren kocht en vaak nog wel wil (her)lezen vond je in plastiek bakken in de hoek van de kamer terug.

Vandaag zag ik het licht 😉

De boekenkast werd leeggemaakt. Alle boeken die erin stonden, werden in bakken gezet en naar zolder gebracht.

Dan begon het leuke deel. Het verzamelen van de wielerboeken. En van die paar andere boeken die ik de voorbije jaren/maanden kocht/kreeg en die ik met zekerheid de volgende maanden nog wil lezen. Die mochten in de kast.

En dus ga ik ervan uit dat ik die kastdeuren de komende dagen en weken nog wel vaak zal open doen. En dat was zo’n beetje de bedoeling.

Bezigheden

En wat doet een mens zoal stuck in bed. Slapen… Maar ook film kijken op de laptop. Gisteren Revolutionary Road en LOTR The Two Towers en vandaag Black Swan. Er staat ook een nieuwe lading comics op de iPad en seffens is het koers op TV. Zal wel op het kleine schermpje hier op de slaapkamer moeten kijken, maar hey, koers is koers!

De pijn in mijn arm neemt af. Nu mijn nek/schouder/rug nog 😉

Nieuwe prijsvraag

Opnieuw een vraag. Prijs blijft een koerspetje van RadioShack Nissan Trek.

Wie is er afgebeeld op dit miniatuurtje?
Tip: hij won in deze trui Parijs Roubaix.

De eerste die correct antwoordt wint 🙂

Tentoonstelling to come

Ineens ging het snel. Sinds gisteren weet ik dat er volgende week donderdag een tentoonstelling met mijn tekeningen over de veldrijders uit Tremelo opent. En dat is goed nieuws!

Meer info volgt…

‘k Ben nu aan het selecteren, inkaderen en van die dingen meer. Leuk!

Even testen

[kml_flashembed publishmethod=”static” fversion=”8.0.0″ movie=”http://www.an-wauters.be/weblog/afbeeldingen/lamot.swf” width=”510″ height=”400″ targetclass=”flashmovie”]

Get Adobe Flash player

[/kml_flashembed]

OK… ik kan dus een manneke tekenen dat loopt en iets laten passeren enzo. Maar nu nog eens bedenken hoe ik één en ander “voor echt” ga uitwerken.

Ontspanning

22-11-1963

Een boek van Stephen King is dat. En ik lees wel eens graag Stephen King. Toevallig tegengekomen bij Intertoys. Daar was ik eigenlijk op zoek naar een spelletje. Dat heb ik trouwens ook gevonden:

CSI: Dark Motives

Nu moet ik even weg. Grissom roept me…

Spelletjesgeschiedenis

Op zoek naar een kast-met-schuif-met-hangmappen herinnerde ik me dat er zo één vroeger bij mijn ouders op mijn bureau stond. Dat bureau is in de loop van de voorbije jaren leeggemaakt, maar het kastje stond er wel nog. Dat kan ik nu wel gebruiken met de vennootschap, dus verhuisde papa AnW het kastje met inhoud.

Euh, het stond dus op mijn bureau he. Ik studeerde daar. Echt.

Alleen… het eerste wat ik eruit haalde waren gidsen van Prince op Persia en King’s Quest. En een plattegrond van een golf course van Jack Nicklaus en een keuzeschijf voor Cycles. Dat laatste was een spel met motoren herinner ik me. Enfin, zo van die vlekken in grote pixels en 16 kleuren ofzo waar de ene pixel dan sneller reed dan de andere en je een tekst als “Victory” in van die hoekige letters te zien kreeg als jouw pixel won. Jaja, dat waren tijden. En ik heb die meegemaakt.

Ben ik nu heel erg oud?

Update: de gidsen dateren uit 1992 en 1993. De ene had nog een prijs erop geplakt: 740 frank. De vraag stellen is ze beantwoorden. Ja, ik ben al erg oud 😉

Update 2: Ook nog gevonden bij het opruimen van het kastje: het statuut doctoraatsbursalen aan de K.U.Leuven. En daar netjes bij aangehecht, mijn eerste aanstelling in dat statuut vanaf 1 september 1998. Waar is de tijd?

Miniatuurtjes

Schilderen doe ik. Maar niet op doek. Zelfs niet met ecoline op papier. Wel met modelbouwverf op plastiek miniatuurrennertjes. En leuk dat dat is. Later wellicht een foto, maar ze zijn nog niet klaar 😉

Nieuwe week

En die begint met wachten op de vrouw of man van DPD die een levering Nespresso koffie komt brengen, inclusief enkele speciale variëteiten voor de feestdagen.

Kijk er naar uit.

En laat ik verder ook maar eens een website onder handen nemen. En aan een tekening werken. Werk genoeg. En dat is fijn.

Spelletje

Na twee dagen flink werken is het nu tijd voor een spelletje. Ik deed onlangs mee aan een wedstrijd op de Facebook pagina van de Nederlandse wielerploeg Vacansoleil DCM en ja hoor, ik was ̩̩n van de gelukkige winnaars. Eergisteren zat mijn prijs Рde PC game Cycling Manager Рin onze brievenbus. Mijn laptop is bezig met installeren en dan ga ik koersen!

htc flyer

Ik ben momenteel druk bezig de htc flyer aan het ontdekken. Lijkt me niet echt correct Nederlands die zin maar ach, u snapt hem wel, toch? De htc flyer is een kleine tablet die draait op Android en dat is nieuw voor mij.

Even wennen dus, maar dat lukt wel.

Qua formaat zit hij tussen de iPad en de iPhone/blackberry/smarthone-dinges. Best wel handig!

En in de Android-market al geweest? Ja hoor. Ik schrijf deze post nu met de gratis WordPress App.

Het scherm en klavier in het touchscreen werken trouwens erg aangenaam.

Nu ga ik hem dus verder ontdekken. Eens naar de zakelijke toepassingen kijken.

Sinterklaas kwam wat vroeger hier thuis

Door omstandigheden – zoals het feit dat Jeroen Meus bij Fnac kwam signeren vandaag – kwam Sinterklaas wat vroeger hier thuis. Mijnheer AnW trakteerde:

 • Jeroen Meus, Dagelijkse kost 2;
 • Thorgal nr 33, De Zwaardboot,
 • Dirkjan nr 17;
 • Assassin’s Creed, de strips nr 1 en nr 2;
 • de verzamelde strips van Green Manor in harde kaft met schetskatern;
 • en tot slot de nieuwe CD’s van Coldplay en Snow Patrol.

Boekenwinkel

Ik heb zonet mijn collectie wielerboeken/sportboeken uitgebreid met:

 • Sportduivel van Karl Vannieuwkerke en met
 • Philippe Gilbert Het Wonderjaar van Michel Wuyts.

Ben benieuwd naar allebei. Al bevat het tweede hoofdzakelijk foto’s. Maar dan wel van die hele mooie 😉

Skyrim

Oh, in de doos van Skyrim voor PS3 zit een mooie kaart van de betrokken provincie! Stevig papier en al.

En toch nu karakter tonen: eerst cross kijken en daarna pas spelen 🙂

Ik was vanmiddag eigenlijk begonnen met Uncharted 2 Among Thieves uit te spelen want Uncharted 3 is al verkrijgbaar en die kan ik toch niet gaan kopen voor ik de voorganger uit heb. Zoveel eergevoel *kuch* heb ik nog wel.

Maar niets hield me tegen om voor Skyrim naar de winkel te gaan. En al zeker niet toen ik een sponsor vond in de persoon van mama AnW. Oh, en ze gaven vandaag in “mijn” speelgoedwinkel 15% korting op de multimedia-dingen ofzo. En ik had The Stronghold Collection voor PC in mijn handen en door de 15% korting werd die ineens helemaal gratis want ze vroegen er al maar 6,99 euro meer voor.

Of dit me uit mijn dipje gaat helpen?
Vraag me dat morgen nog een keer…
’t Is niet dat ik in dat dipje WIL blijven he!

Suske en Wiske 315

Pas nog nr. 314 Het lijdende Leiden gekocht in den Delhaize en nu heb ik ook nr. 315 De bananenzangers al gelezen. Wel op iPad en ook wel nog vrij duur (3,99 terwijl ik hem wellicht ook op papier ga kopen) maar kom een mens met een dip doet vanalles.

Vroeg me trouwens – los van Suske en Wiske – af wat ik zou doen zo zonder al die gadgets type internet, Facebook, iPad, BlackBerry,…

Soit. Toch weer wat geglimlach af en toe bij het lezen:

Fotoboeken

Ik blader door de fotoboeken van onze vakanties dit jaar. Frankrijk en de Tour. Spanje en de Vuelta. Ik zie veel foto’s met renners. Ik herinner mij topdagen.

Wellicht once in a lifetime.

Spelletjes

Ik speelde gisteren Kuifje en het geheim van de Eenhoorn op Nintendo Wii en toen mijn held onder mijn commando bezig was met het binnensluipen van Kasteel Molensloot hoorde ik flarden van de verslaggeving van een langvervlogen Tour de France. De bedienden van het kasteel hadden het over Louison Bobet enzo. Leuke verrassing voor een wielerliefhebber.

Nu speel ik trouwens Henry Hatsworth en het puzzelavontuur op Nintendo DS.

Delhaizekaartjes iemand?

Of ik iets met die nieuwe kaartjes van Delhaize kon doen?
Effe kijken…

Account aanmaken en ja hoor, liedjes downloaden!

Cool 🙂

Dus als u ook winkelt bij Delhaize en niets kan doen met die kaartjes van Stars & Tunes (Zwarte zakjes met zwarte en soms ook blauwe kaartjes. ’t Zijn de blauwe die ik liefst heb.)… ?? Stuur me gerust een mailtje ofzo.

#durfttevragen

Zelda, Four swords anniversary edition

Bij het opkuisen van mijn mailbox nog een mail van Club Nintendo gevonden dat je een gratis spel kan downloaden voor de handheld. Meteen even gedaan. Het gaat om een Zelda game – naar aanleiding van 25 jaar Zelda – en ik hou echt wel van die oude games dus ja, ik ga toch even spelen nu denk ik zo.

Speelvogel ik…

Alice madness returns

Veel aan websites gewerkt de voorbije dagen en dit zonder al te veel frustraties. Ik kreeg met andere woorden gedaan wat ik gedaan wilde krijgen.

En dat is leuk.

Nu tijd maken voor een game. Ik wil wel eens vluchten soms…

Het is Alice madness returns geworden voor PS3. Er is naar verluid iets verschrikkelijks fout gegaan in Wonderland en ik ga dat moeten oplossen.

Ahem.

Als u me dus zoekt. Wonderland it is.

Update 13u58: Ik zit nog maar in de eerste wereld en vocht nog maar tegen een paar vijanden, maar ik vind het nu al zeer geweldig allemaal. Mooi. Droomwereld, maar dan van het type nachtmerrie. Precies zoals de makers bedoeld hebben dus.


Ontspanning

Aan het lezen nu. In een boek.
Ook nog een film willen zien.

En moe zijn…

Ach, morgen is er nog een dag!

Note to self: dringend seizoen 1 van The Killing verder bekijken!

Druk, druk, druk

En wel met het versturen van uitnodigingen. Deze meer bepaald:

Mijn wielertekeningen voor een publiek brengen dus.
Toch een beetje spannend 😉

Later – allicht – meer hierover!

Playlist

Bezig CD’s in iTunes te steken voor op de iPhone en da’s dan weer voor in het docking station in de auto voor onderweg. Enfin, tot nu toe zijn ingeladen:

 • Moby, Nirvana, Sioen, Jamie Woon, Milow, Admiral Freebee, Adele, dEUS, Blur, Elbow…

Zaten er al in en blijven aan boord:

 • The Beatles, Kings of Leon, Freaky Age, Triggerfinger, U2, Snow Patrol, Tom Helsen, Foo Fighters, David Bowie, Customs, Coldplay, A Brand…

Sommige artiesten zitten er in met meerdere CD’s trouwens. En dan is er nog de afspeellijst “Singles” die ik heb samengesteld met losse nummertjes die ik gekocht heb via iTunes de voorbije jaren en die op zichzelf al goed is voor ruim 5 (vijf!) uur.

Onmisbaar

Het Vuelta roadbook!!!

Digitaal op de kop kunnen tikken en al duchtig doorbladerd. Je vindt in zo’n roadbook alle etappes terug, gedetailleerde plannetjes van start en aankomst, het parcours volledig, het profiel van rit,… en nog zoveel meer. Kortom erg handig als je een koers gaat bezoeken en laten wij nu toevallig op 29 augustus naar de Vuelta a Espana vertrekken…

Als alles goed gaat that is

Illustrator it is then

Ik had dringend afleiding nodig.
En wat doet een mens dan?

In een al wel twee jaar oud boek over vector graphics beginnen lezen bijvoorbeeld. En dan ontdekken dat Adobe Illustrator een goed programma is om deze graphics in aan te maken. En dan zien dat ik dat programma nog heb ook. Netjes gekocht zelfs in mijn Web Premium suite. Het is wel nog CS4 maar dat kan de pret niet bederven. En zo komt het dat ik hier nu een boek over Illustrator CS4 heb liggen en dat de laptop openstaat. ‘k Ben benieuwd…

Lectuur

Vandaag meer gelezen dan gisteren. Mijn boeken zijn op. Ai.

Ik weet wel dat ik Kindle-gewijs nu meteen nieuw gerief kan ophalen, maar ik ben tegenwoordig in een periode dat ik al eens graag papier in mijn handen heb. En ik wil eigenlijk nog eens “van dat lied van ijs en vuur” lezen, maar dan in tengels en die zijn in de bib niet voorhanden en zelfs voor in de toekomst al gereserveerd. Heeft wellicht veel met het uitkomen van deel vijf te maken (A Dance with Dragons, George R.R. Martin). En dus vertelde ik dit allemaal tegen mijnheer AnW en dus gaan we wellicht morgen naar Brussel om die boeken gewoon te kopen.

Als het even meezit is dat. U duimt toch ook?

Vroege vogel

Al van zes uur vanmorgen klaarwakker. En dus maar de MacBook Pro aangezet en een beetje proberen programmeren. Je bent hooked of je bent het niet natuurlijk. Ondertussen ook de uitgebreide help-functie ontdekt in Xcode. En het zou niet van Apple zijn als er niet een behoorlijke hoeveelheid filmpjes zouden inzitten.

Ik voel me nu als een kind in een speelgoedwinkel 😉
Zoveel te zien, zoveel te ontdekken…

We hebben een begin

Ik vind het enorm boeiend allemaal. Stel je immers maar voor dat ik het onder de knie zou krijgen. Apps bouwen…

Ondertussen heb ik alle nodige software van Apple en de juiste credentials waardoor ik niet alleen kan ontwikkelen maar ook kan testen op mijn eigen toestel. Een paar boeken heb ik ook en ik kon een paar projecten downloaden en bij wijze van test eens installeren en ja hoor: “We hebben een begin!”. Het is te zeggen ik kon dit schermpje alvast tevoorschijn toveren op mijn iPhone:

En nu verder…

Nog boeken

Ik had al enkele nieuwe wielerboeken en daar kwam nog bij:

 • Racing Through The Dark, The Fall And Rise Of David Millar

En met een blik op de toekomst gericht, kocht ik ook:

 • iPhone SDK Development,
 • Professional iPhone And iPad Application Development.

En nu heb ik wel genoeg te lezen voor de hele zomer vermoed ik.

Apple Developer

Allez, ik ben benieuwd. Ik kocht een boek over iPhone application development dat nu op de Kindle en op de iPad staat, ben bezig een hele reeks Apple developer filmpjes te downloaden via iTunes en verwacht de activatiesleutel voor de Apple iPhone OS SDK binnen de 24u. En dan maar eens kijken hoever ik kom.

Memories

Ik heb net Icewind Dale geïnstalleerd op mijn laptop. For old times sake. En het blijkt nog redelijk stand te houden ook. Natuurlijk zijn de graphics niet zo knap als die van nu, maar het blijft de moeite om het te spelen.

Crimewave

’t Is eigenlijk misdadig. Mij twee thrillers geven in de week waarin ik moet studeren. Anderzijds kan ik wel wat ontspanning gebruiken ook.

 • Jo Claes, Het oog van de naald.
  Dit is zijn vierde thriller die zich afspeelt in Leuven. De eerste drie vond ik erg goed. Ik verwacht van deze dan ook niet minder.
 • Philip Kerr, Als de doden niet herrijzen.
  Een historische thriller, via een bon van Knack gekocht. Benieuwd.

Lego

Neen, niet de blokjes om mee te spelen. Al heb ik daar jaren geleden wel heel wat uren mee zoekgemaakt. Maar nu speel ik met Lego Pirates of the Carribean. Dat is een spelletje dat ik kreeg voor Nintento 3DS.

Puzzels en avonturen. Niet te moeilijk. Met de filmmuziek op de achtergrond. Leuk. En meer moet dat voor mij niet zijn tegenwoordig.

Ben immers moe. Erg moe dan wel.
Misschien morgen beter…

Crafting

Vandaag Minecraft* geïnstalleerd.
En nu wat aan het lezen over crafting enzo 🙂

Oh, een smiley… zeker een ongelukje 😉
Ah neen. Nog één!

Ik doe mijn best om de ergste paniekstemming te vermijden. Soms lukt dat. Vaak ook niet. Morgen op verschillende vlakken meer nieuws.

* Minecraft is een game.

Age of empires, or not age of empires

OK, ik heb dus een stabiele en werkende Windows laptop. En nu zit ik met een dilemma (zie titel).

Dat zit zo. Ik heb een eeuwigheid lang heel veel tijd in bed doorgebracht met het spelen van de diverse releases van Age of Empires. En ik heb dat fijn gevonden ook. Niet dat bedliggen, maar wel die gameplay.

En nu vraag ik me af of ik niet toch ook terug zo’n game ga installeren. Ik heb hier liggen:

 • Age of Empires en The Rise of Rome Expansion;
 • Age of Empires II The Age of Kings en The Conquerors Expansion;
 • Age of Empires III en Warchiefs en Asian Dynasties Expansions.

Trouwens, Age of Mythology moet hier ook nog ergens liggen, maar laat ik het nu maar al bij AOE houden 😉

Nu nog kiezen… En mezelf voorhouden dat af en toe een beetje ontspanning noodzakelijk is. Tenslotte kan ik niet van nu tot maandagavond alleen code lezen… Toch?

Overigens die games zijn er al sinds 1997 las ik. Wow…

Vervolg

Vandaag verder op verkenning doorheen mijn BlackBerry.

Dat pinnen lukt al aardig. En bellen en sms-en gaat ook. Dat ging gisteren eigenlijk al. E-mails van Telenet lezen = geen probleem. Surfen al evenmin. Vandaag dan een paar spelletjes erop gezet. Een Egyptisch puzzelspel en SimCity Deluxe. Wel leuk allebei. Voor andere apps (geen games) ga ik eerst nog wat rondsurfen denk ik.

En verder? Aan de groepsopdracht voor school (programmeren 4) gewerkt. En ja… toch ook nogal wat geslapen overdag. En met de kinesist gewerkt. Dat ook.

BlackBerry Bold

Vorige week de iPhone laten vallen. Klein barstje.
Gisteren nog eens. Hele reeks barsten en losse stukken 🙁

Bellen ging nog wel, maar het ding moet gerepareerd worden. Nu ik met de iPad al wat dubbel gebruik heb van de apps denk ik dat ik hem vooreerst zelf ga proberen herstellen (nieuwe back cover is al besteld) en ja… wellicht is hij dan voor mijnheer AnW want ik ben nu overgeschakeld op BlackBerry sinds vandaag.

Small step… giant leap... het is maar hoe je het bekijkt.

Na een dag zonder iPhone wil ik nog altijd het scherm aanraken om iets te openen. En mijn Twitterpagina en Facebook zijn zo kort nu ineens. Oh, maar de camera heeft 5 megapixel en da’s meer dan de iPhone.

Vraag me nog niets over games en apps enzo want ik ben zover nog niet. Ik kan al bellen, sms-en en pinnen. Mijn contacten zijn bijna in orde en ik kan al een foto nemen. Muziek, video,… het zal allemaal voor ergens in de komende dagen zijn.

Ook een BlackBerry?
Pinnen dan maar: 25F05111 is mine

Nintendogs (puppy!) en nog zoveel meer

Overflow error…

Gekregen vandaag:

 • Nintendogs + Cats spel voor Nintendo 3DS
 • Mario vs. Donkey Kong Mini-land Mayhem spel voor de gewone DS

En ook nog CD’s. Je weet wel. Muziek.

 • The Game van Das Pop
 • 21 van Adele

En strips.

 • De verlossing van De Jonge Jaren van Blueberry
 • De jacht op de gouden griffioen van Rik Ringers
 • De zappende ziel van Suske en Wiske

U begrijpt, ik weet al lang niet meer waar kijken als er iemand binnenkomt met een pakje. Slik. Wat anders kan ik doen om dankbaarheid te tonen dan maar meteen beginnen spelen, luisteren, lezen,…?

En zo komt het dat ik in Nintendogs alvast een Duiste herderspuppy adopteerde (zie foto’s hierboven) en leerde zitten en uit wandelen nam en al zo zonder ook maar meer dan een paar vingers te bewegen. Das Pop staat nu op en de strips zijn denk ik toch voor morgen.

Al is het nu ook elke dag koers op TV 🙂

Oh ja en ik werk aan een presentatie voor school. Over Silverlight. Dat betekent dat ik daar vooral ook één en ander moet in kunnen maken om dan de howto’s te tonen. Of het is toch ongeveer zoiets dat ik van plan ben.

To ben continued…

Nitendo 3DS enzovanalleswat

Sinterklaas dat is toch in december he? Ik denk dat de lieve man zich een beetje van dag heeft vergist in mijn specifiek geval. En neen het was dit keer niet de Wielersint die is geweest, maar wel die van Nintendo. Ik kreeg vandaag in verschillende schuifjes:

 • Nintendo 3DS spelconsole in de kleur Aqua Blue
 • Rayman 3D spel voor Nintendo 3DS
 • The Sims 3 spel voor Nintendo 3DS
 • Tom Clancy’s Ghost Recon Shadow Wars spel voor Nintendo 3DS
 • Haunted House spel voor Nintendo Wii

Dat laatste is een beetje een vreemde eend in de bijt, maar ook leuk natuurlijk. Dat is trouwens het codewoord vandaag “leuk”.

Ik heb totnogtoe vooral Rayman 3D gespeeld (nog geen tijd gehad eigenlijk voor de rest en… Rayman is leuk). En foto’s gemaakt in 3D en een filmpje in 3D bekeken en de nieuwste software via wifi op de console gezet. Enfin, allemaal plezante dingen voor mij. Het is ook gewoon een mooi toestel. Vind ik. En de afleiding is welkom. Soit. Seffens met het voetbal op nog wat spelen wellicht.

Nintendo 3DS

Lag vanmorgen klaar in mijn rolstoel: de Nintendo 3DS console (Aqua Blue) en een bijhorend spel (Tom Clancy’s Ghost Recon Shadow Wars). Consoleshop.be levert dus inderdaad uit op de dag van de release. Nice.

Wat het ding nu meer kan dan de gewone DS(i)? Nog geen idee. Hij is nu aan het opladen en ik vermoed dat ik later vandaag wel meer te vertellen zal hebben.

Uit de bibliotheek

 • Paul Auster, De New York trilogie (met de boeken Broze stad, Schimmen en Gesloten kamer)
 • Herman Brusselmans, Muggepuut-Omnibus (met de boeken Muggepuut, De perfecte koppijn en Toos)
 • Lev Grosman, De magiërs

Maar ik ben momenteel nog bezig in dat andere bibliotheekboek, namelijk het eerste boek van de Boeken van de zoon van de krijger – Overgangsritueel van Robin Hobb.

Ubuntu 10.10

GRMBL Gisterenavond meer dan een uur bezig geweest met het aankopen en – vooral downloaden – van een CD van The Red Hot Chili Peppers op de Ubuntu One Music store. Dat is zoiets als iTunes maar dan bij Ubuntu. CD kiezen en betalen ging vlot, maar dan liep het toch enigszins fout. Het kostte me veel tijd en een hele omweg om uiteindelijk naar mijn gekochte muziek te kunnen luisteren. Slechte punten dus toch.

Het is dat ik de Rhythmbox Music Player van Ubuntu 10.10 eens grondig wilde testen. Mijn eigen CD’s inbrengen was eenvoudig en verder werkt het ook met een soort afspeellijsten enzo. Heel herkenbaar allemaal vanuit iTunes.

Er zijn nog wel wat dingen die heel erg Apple aanvoelen. De Shotwell Photo Manager bijvoorbeeld is precies iPhoto. Wel handig dus.

En ja natuurlijk de nieuwe Open Office zat er natuurlijk bij en ik ben benieuwd naar de Pitivi Video Editor, maar ik vrees dat deze machine wat te weinig kracht zal hebben om comfortabel met videos te werken. Hardware that is.

Oh ja en ik SuperTux geïnstalleerd. Platformspelletje is dat. Tja…

Ubuntu-dag

Een hele namiddag al ben ik bezig met Ubuntu. Ik installeerde versie 10.10 en keek grondig rond. Toch weer wat nieuwigheden. Nu verder…

Er is immers nog programmeerwerk in C# (op een Windows) te doen. En er zijn websites die wat werk vragen (op de Apple), maar ik laat mijn opleiding nu even voorgaan. Programmeren it is then.

Ter info: Ubuntu gaan we gebruiken in de lessen Netwerkbeheer.

Ze movies

Er verschenen nieuwe Blu-ray films hier thuis. Een combinatie van Valentijn* en een actie in Free Record Shop zorgde daarvoor.

 • Brooklyn’s Finest, Actie met oa Richard Gere, Ethan Hawke, Don Cheadle en Wesley Snipes;
 • Men of Honor, Drama met Robert De Niro en Cuba Gooding Jr.;
 • Home of the Brave, Actie met oa. Samuel L. Jackson en Jessica Biel;
 • An American Werewolf in London, Griezelen…
 • Assault on Precenct 13, Actie met o.a. Ethan Hawke.

Mijnheer AnW heeft dus ook aan zichzelf gedacht met de keuze van de films 😉 maar er zitten er twee bij met Ethan Hawke en dat is dan toch één van mijn favoriete acteurs. Al sinds Dead Poets Society is dat zo.  Men of Honor heb ik gisteren op mijn eentje gezien, maar die actie zal ik eens samen met mijnheer AnW trotseren.

* Plus ik kreeg voor Valentijn ook een trui met rozige opdruk.

Pro Drupal Development

Zo heet het boek dat ik vandaag gekregen heb. Ik had er al eentje met als titel Learning Drupal 6 Module Development. ’t Is dat ik wat ga proberen bijprogrammeren bij Drupal. Een eigen module. Ik heb alvast met MAMP een ontwikkelomgeving opgezet op de laptop en heb een Drupal-plugin in Eclipse geïnstalleerd.

*kuch*

Het is in PHP te doen en dat zou ik alvast moeten kunnen bolwerken, maar of ik al die hook-dingen enzo bij Drupal zelf ga kunnen snappen, da’s nog iets anders.

Chinees voor u?

Voor mij soms ook, maar zo intensief met een project bezig zijn terwijl ik gewoon in bed of op de zetel lig met de MacBook Pro bij me helpt wel om het piekeren tegen te gaan. En dat is sowieso een goede zaak.

Facebook

Ik heb een Facebook-pagina aangemaakt voor Natuurpunt Keerbergen.

We zien wel hoe het loopt. Als het goed gaat en er komen wat bezoekers dan kunnen we zo weer nieuwe mensen bereiken en uitnodigen op activiteiten.

Music

Vandaag lege CD’s gaan halen om alle albums die ik ondertussen op iTunes kocht ook op schijf te zetten. Ook een Wesc Oboe hoofdtelefoon en een iTunes Card van 50 euro kwamen mijn richting uit. Om nog meer muziek te kopen dus. En om ernaar te luisteren als mijnheer AnW slaapt of TV kijkt. Nice.

Heb eigenlijk al heel wat gekocht op iTunes de voorbije jaren zo blijkt. Nu staat het dus op CD zodat mijnheer AnW er ook naar kan luisteren. En ja ik weet dat dat via iTunes ook kan, maar mijnheer AnW is zo geen computermens. Nu kan hij dus pakweg naar Bloc Party, The Black Box Revelation, Hannelore Bedert, Customs, Freaky Age, Admiral Freebee en The Beatles luisteren.

Uit de bibliotheek

Er is nog één boek van Dan Brown dat ik nog niet gelezen heb en dat is Het Bernini Mysterie. Ik bracht het nu mee uit de bibliotheek. Het is de luxe, geïllustreerde editie. De in het boek beschreven locaties krijgen een foto. Mooi!

Van Truman Capote heb ik nog eens In koelen bloede mee. Nu ja nog eens. Ik begon er ooit aan in het Engels, maar geraakte er niet echt door. Nu doe ik een poging met de Nederlandse vertaling. De bekende film met Philip Seymour Hoffman vond ik prachtig. Nu dus terug naar de bron.

Tot slot heb ik Hannibal Rising van Thomas Harris klaarliggen. Dat is dan weer het enige book over dr. Lecter dat ik nog niet las. Dit wil ik graag in het Engels lezen. Ik heb hier thuis ook de drie andere boeken staan in de originele taal vandaar.

’t Is precies thriller/misdaad week.

Primeur

Dagen, neen weken, neen twee maand was ik er aan bezig. ’t Is een nieuwe website en hij is met Drupal gemaakt. Morgen (dinsdag) voormiddag ga ik hem “echt” lanceren, d.w.z. mails rondsturen enzo, maar u krijgt hier nu al de primeur:

http://www.hetidealeverzet.be

Allen daarheen…
Dat spreekt vanzelf 😉

’t Zijn Drupal dagen

Behalve met nagenieten ben ik nog met één ding bezig: Drupal.

You know… zo’n CMS systeem om websites mee te bouwen. Ik wil het onder de knie krijgen en daartoe start ik er een nieuwe website mee. Nu ben ik bezig met uitzoeken hoe ik er handige fotogalerijen mee kan maken. To be continued…

Christmas-time, iPadgames and wine…

Neen, ik ben nog niet in de drank gevlogen – doe ik trouwens nooit – maar iPadgames ben ik wel al gaan halen vandaag. Gisteren iTunes Cards gekregen en vandaag een beetje rondgekeken in de AppStore en alvast het volgende gekocht:

 • Jenga HD (kent u wel, met van die houten blokjes)
 • Tetris (kent u wel, met van die vallende blokjes)
 • Prince of Persia, Warrior Within
 • Assassin’s Creed, Altaïr’s Chronicles
 • Elmo’s Monster Maker

Die vijf apps samen kostten me 10 euro 85 cent. Of tenminste dat ging van mijn winkelkrediet af. Nu kan ik ook nog eens voor muziek gaan shoppen, maar dat hou ik voor later.

Eerst spelen 🙂

Met Elmo’s Monster Maker bijvoorbeeld. Dan maak je zo’n dingen:

Computerspelletjesgeschiedenis

Zou het door de stress voor het examen komen?
Ik speel weer veel games tegenwoordig.

En dat varieert van Call of Duty Black Ops op de Playstation 3 of Donkey Kong Country Returns op de Nintendo Wii – beide gloednieuw en aanraders! – tot… Nintendo Game & Watch spelletjes.

Daarvan heb ik er nog enkele in de originele dozen zitten uit de jaren 80, maar ook de GameBoy versies en sleutelhangers met de bekende games erop zitten in mijn verzameling. Computerspelletjesgeschiedenis is dat. Erfgoed!

Ik ben er zelfs een beetje aan verslaafd aan die Game & Watch dingen.
Link hier en hier.

Kindje blij

Al een hele avond ben ik nu Donkey Kong Country Returns aan het spelen op de Nintendo Wii. Puzzelstukjes, munten en bananen verzamelen, springen, rollen, blazen,… ’t Is leuk!

Van iTunes enzo

Ik lig met de MacBook Pro in bed. Ook dat kan nu 🙂

Even terzijde, maar ik vraag me echt af hoe dit toestel voor koeling zorgt. Ik hoor niets, zie niets (geen ventilatorroostertjes) en toch wordt hij niet warm. Sterk staaltje techniek!

Maar ik ging het over iTunes hebben. Ik heb het ondertussen zo geregeld dat ik mijn iPhone zowel aan de iMac als aan de MacBook Pro kan hangen om te synchroniseren en heb dan maar meteen de firmware van mijn iPhone een update gegeven.

En terwijl ik dan toch met iTunes bezig was nog de nieuwe single van Hooverphonic gekocht en ja… een album van The Beatles (The Blue Album). Mooie winkel die van The Beatles trouwens…

PS. Heb ik het al over de geweldige batterijduur van zo’n MacBook Pro gehad?

Na een dag met de MacBook Pro

Gisteren namiddag verscheen hij in mijn leefwereld: de MacBook Pro, en dan nog wel een 15″ model. Mooi dat hij is! En ook snel. En handig. Had ik al gezegd dat hij mooi was? En snel? 😉

Het duurde tot na de les vooraleer ik er echt mee aan de slag kon. Sindsdien liet ik hem amper los, behalve dan om te slapen en voor een doktersbezoek.

Ik installeerde Mozilla Firefox en Thunderbird (die laatste uit interesse, veel goeds over gehoord, maar nog nooit gebruikt), Open Office en dan mijn aangekochte software van Adobe (Web Premium pakket met o.a. Photoshop, Flash, Dreamweaver, Fireworks,…) en Omnigraffle. En ja ook Plants vs. Zombies. Kon ik niet laten.

Nu nog eens nadenken over wat ik met iTunes ga doen. Wellicht hou ik het op de laptop bij het opladen van CD’s en maak ik geen verbinding met de iTunes Store of synchroniseer ik mijn iPhone niet met de MacBook Pro. Of toch? Eerst nog wat opzoekwerk verrichten hierover.

En dan nog een TimeMachine opzetten zeker.

En dan? Nog dingen?

Ai… PopCap

Verslaafd.
Ikke.

Aan Plants vs. Zombies en nog een paar andere PopCap games.
Ik heb er een paar jaar kunnen afblijven, maar ik ben terug “hervallen”.

En nu?
Afkicken?

Ach neen… niet direct 😉

Uit de bibliotheek – Pratchett in het Nederlands?

Zou ik me eraan wagen? Ik vraag het me al weken af. Terry Pratchett  in het Nederlands vertaald that is. De reden waarom ik het me afvraag is dat ze in de stadsbibliotheek van Leuven zowat de hele Discworld series vertaald hebben staan. Die heet dan Schijfwereld. En dat alleen al stuitte me lang tegen de borst. Maar nu stap ik daar toch even overheen en ga ik een poging doen om enkele vertalingen te lezen. Dit als inleiding om te zeggen dat ik vanavond naar de bibliotheek ben geweest en de volgende vier boeken meebracht:

 • Mirakelse Maurits en zijn gestudeerde knaagdieren, Terry Pratchett (The amazing Maurice and his educated rodents)
 • Lemen voeten, Terry Pratchett (Feet of clay)
 • Zijn laatste wil, Elizabeth George Thriller die op Guernsey speelt met een rol voor inspecteur Thomas Lynley.
 • The naming of the dead, Ian Rankin (ja deze dan toch in ’t Engels…)

Ubuntu

Ik heb mijn oude laptop nog eens een update gegeven vandaag. Hij draait nu op Ubuntu 10.04, lucid lynx. Dat zijn eigenlijk twee updates, want ik kwam van 9.04. Ik beschouw deze laptop een beetje als een moderne schrijfmachine. Behalve surfen (Firefox) en tekstverwerking (OpenOffice) doe ik daar niets mee. Benieuwd wat er behalve het veranderd kleurenschema nog nieuw is.

Op de boekenbeurs

Het was leuk vandaag op de boekenbeurs. Ik ging er naartoe met mijn papa. Kwestie van de taken “rolstoel duwen” en “aankopen vasthouden” een beetje te verlichten. Alles verliep vlot. Ik had op internet de voor mij interessantste signeersessies eruit gepikt en daar een lijstje van gemaakt. Plannetje afgedrukt. Kortom, ik was voorbereid.

En dan nu de buit in de categorie boeken:

 • Neil Gaiman, The Graveyard Book (neen die had ik nog niet)
 • Michael Cunningham, De uren (gesigneerd)
 • Leo Pleysier, Dieperik (gesigneerd)
 • Piet Baete, Joker (gesigneerd)
 • Piet Baete, Wacht maar tot ik wakker word (gesigneerd)
 • Pieter Aspe, Erewoord (gesigneerd)
 • Bart Debbaut, De Facebook moorden (gesigneerd)

Stripverhalen:

 • Victor Sackville, De Romeinse code
 • Victor Sackville, Verdwijning op de blauwe trein
 • Wayne Shelton, De overlevende

Voilà. Dat zijn ze. Ik vind het best indrukwekkend nu ik ze hier allemaal bij elkaar zie liggen. Een paar leuke praatjes gemaakt ook. Vooral Bart Debbaut en Piet Baete maakten tijd en hadden wel zin in een babbel. En Pieter Aspe signeerde samen met Herbert Flack.

En nu moet u me even laten, want ik ga een boek lezen… 😉

Drie coole dingen

Vaststellingen van de dag:

 • Blu-ray films zijn cool…
 • Playstation 3 games via HDMI op een HD TV spelen is cool…
 • mijn nieuwe USB-stick van gisteren (zie foto) is cool…

Weest winkelen vandaag

Werden gisteren de grote dingen nog thuis geleverd, vandaag mocht ik zelf mee op pad om de rest te gaan halen. Naar mijn normen werd het een hele strooptocht.

Eerst in Free Record Shop in Mechelen:

 • Elizabeth, Golden Age met Cate Blanchett en Clive Owen;
 • The Taking of Pelham 123 met Denzel Washington en John Travolta;
 • Zwartboek van Paul Verhoeven.

Dat waren alvast drie blu-ray films. Thuisgekomen heb ik meteen Elizabeth, Golden Age opgezet en ik viel net niet uit de zetel. Zo scherp allemaal. Schoon. Heel schoon. Volgens mijnheer AnW die vandaag verlof had, was het een vrouwenfilm, maar ik vond dat uiteraard niet erg…

Dan was het dringend slaapjestijd voor mij en daarna kiné en dan gingen we ook  nog naar een volgende winkel. In Leuven was het 10 jaar Fnac vanavond en dat werd gevierd met een opening van 19 tot 22u en extra kortingen. We kochten:

 • Dossier K van Jan Verheyen;
 • Robin Hood met Russell Crowe en Cate Blanchett in een speciale editie;
 • Bart Peeters, De ideale man;
 • Turalura, Rockers zingen Tura.

De eerste twee zijn blu-ray films en de laatste twee zijn muziek CD’s.

En nu? Moe, maar tevreden. Ook misselijk en ik voel nogal veel spieren die ik normaal niet zou moeten voelen. Het was hoe dan ook een hele tijd geleden dat ik zelf in een winkel was en uit het volledige aanbod zomaar vrij kon kiezen. Het voelde zelfs wat onwennig. Overweldigend. En… leuk.

Websitedingen

Ik ben bezig met websitedingen. Drupal meer bepaald. Dat betekent veel proberen en surfen en zoeken en soms van:”Eureka!”, roepen en vaak ook van:”Allez nu, waarom doet em dat nu niet?”. “Em” dat is de computer…

😉

Maar ’t is plezant. En het leidt af. Wat kan je meer willen?

Van schone websites enzo

Ik ben een websitemaker/amateur(!), maar ik weet natuurlijk wel zo ongeveer wat ik mooi vind. En nu lig ik hier al een uurtje of wat rond te kijken op http://buytaert.net/tag/drupal-sites. Schone dingen dat daar tussen zitten, het mag geen naam hebben. Allemaal in Drupal gemaakt. Wellicht met een heel development team wel. Zou ik als eenling ook iets moois kunnen maken? Come and see in a few months… Al denk ik dat ik voor ik aan mijn projectwerk begin – daar moet ik nog aan de analyse beginnen – al eens wat ga prutsen aan een andere site om die in Drupal te proberen steken en liefst en passant ook te verbeteren.

Plannen genoeg…
Maar eerst mijn oefeningen programmeren afwerken…
Nog vijf stuks te gaan…

Morgen wellicht verder.

Update 23u17: Nog vier stuks te gaan. Van de tien.

Plaatsen op de iPhone

“Oh wauw”, dacht ik gisteren toen ik naar het fotoalbum op mijn iPhone 4 aan het kijken was: “Als je op “Plaatsen” drukt kan je gewoon zien waar ik de foto’s van donderdagavond in Brussel exact genomen heb.” Ik vond dat geweldig en maakte een printscreen. Vandaag vroeg ik me dan af of dat op de iPhone 3G ook kon en ja hoor… die functie had hij ook, alleen heb ik daar blijkbaar twee lange jaren niet op geklikt. Straf. Nu dus wel en dit is wat hij me liet zien:

Onze vakanties van de voorbije jaren kan je er mooi op volgen. Enfin, ik weet nu dus dat je op “Plaatsen” kan klikken.

Toch een verschil met de iPhone 3G en de iPhone 4. Een printscreen van het nieuwste toestel is 640 x 960 pixels en haarscherp. Mijn oude toestel levert een afbeelding van 320 x 480 pixels af.

Computerboeken

Mijnheer AnW haalde wat boeken uit de stadsbibliotheek in Leuven. Over ASP.NET een paar en eentje over games programmeren met OOP enzo. Die laatste is al wel wat verouderd maar het gaat mij om de principes, want ja… dit zijn natuurlijk geen boeken voor mijnheer AnW. ’t Is ik die ze zal lezen!

Van uplevel-en enzo

World of Warcraft.

Ik zit daarin niet ver, maar levelde vandaag mijn character een level of drie up.

?

Dat betekent gewoon dat ik spelletjes aan het spelen ben. Online. Role playing. Bon. Is wel plezant en eens je ermee (her)begint, word je algauw meegesleept.

StarCraft II

Snel even vanop de iPad want de laptop is druk bezig. Daarop wordt momenteel StarCraft II, Wings of Liberty geïnstalleerd 🙂

De installatie is al even bezig en zit momenteel aan 87%. Zodra alles voltooid is ga ik spelen. Ha ja!

Als u me vanavond nodig hebt, kijk eens onder de laptop en neem voorzichtig mijn koptelefoon weg… 😉

Adobe Photoshop Express voor iPad

Terwijl ik naar de Vuelta lig te kijken experimenteer ik met de gratis app van Adobe, Photoshop Express. Gisteren gedownload voor de iPad en al leuke dingen mee gedaan. Verwacht geen overvloed aan functies – uiteraard – maar dingen als croppen en een paar soorten filters of kaders aanbrengen gaat heel eenvoudig. Meer moet dat voor mij niet zijn.

De filter hierboven is “vibrant” en de kader is een soort “film”.

Nostalgie met Suske en Wiske (vervolg)

Deze foto uit de oude doos wil ik jullie niet onthouden. Het is de allereerste foto van mezelf met een Suske en Wiske album in mijn hand. Ik had het boek meegenomen tijdens een wandeling en stapte daardoor volgens neef Stefan (de grote jongen naast me) niet snel genoeg.

Voor u het vraagt. Ja, ik las nogal vroeg strips…

Nostalgie met Suske en Wiske

Vandaag dook ik in mijn verzameling Suske en Wiske. Ik heb ze allemaal. Sommige dateren uit de jaren zeventig en zijn net niet kapot gelezen. Ik denk er echter niet aan ze weg te doen of te vervangen door nieuwe uitgaven. Ik las er vandaag een stuk of drie. Eerst nam ik de laatste nieuwe “De Watersater”, maar dan dook ik in het verre verleden met albums als “Het Bevroren Vuur” en “De Bokkerijders”. Die zijn zelfs alleen al door hun tekenstijl getuigen van het verleden van de Studio Vandersteen. Prachtig vind ik dat.

Als ik deze strips lees kan ik me zonder problemen terug verplaatsen naar pakweg vijfentwintig jaar geleden. De hoop om een nieuwe strip te krijgen op vrijdag. Die dan meteen na thuiskomst uit het warenhuis in de veel te grote zetel met opgetrokken knieën zitten lezen. En dan in het weekend de nieuwe en oude strips herlezen.

Zelf teken ik ook graag. Maar dat is een heel ander verhaal. Strips maken zoals Suske en Wiske dat moet toch een droomberoep zijn? Twee jaar geleden schoof ik wel een uur of langer aan om een door Luc Morjaeu gesigneerd exemplaar te verkrijgen op de Boekenbeurs. Hij vroeg welke held hij moest tekenen en ik zei zonder aarzelen: “Jerommeke!”. Mijn wens werd ingewilligd.

De kracht van Jerom. Wie zou die niet willen hebben…

Team RadioShack 2010

Twee nieuwe rennertjes geboren 🙂 Eén ervan zal morgen wellicht een nieuwe thuis krijgen. We zien wel. In elk geval, morgen is het BK tijdrijden en ondanks de afstand en het voorspelde slechte weer denk ik dat ik het er toch op ga wagen…

Creatief met wielrennen

De voorbije dagen en weken heb ik eigenlijk heel wat getekend en geschilderd. Ik had de afleiding nodig! Vandaag was er alvast één miniatuurtje klaar:

De tekeningen zet ik één dezer wel eens op mijn wielersite. Vermoed ik toch 😉

Oei! White screen of death…

Bij het afsluiten van Dreamweaver op de iMac kreeg ik een foutmelding. Geen idee waarom en ik koos voor negeren. Dat had ik beter niet gedaan want het schermpje met de foutmelding “bleef hangen”. Niet veel later bleef de hele computer hangen en kreeg ik alleen nog een wit scherm.

Wat zoeken op internet leverde de term white screen of death op 🙁

Gelukkig vond ik ondertussen ook een oplossing met name hier (klik). Wel doorlezen tot het einde. Gewoon een kwestie van alle kabels uittrekken, even wachten, opnieuw insteken en de iMac terug opstarten. Oef!

En ook Dreamweaver werkt weer normaal. Toegegeven ik heb het met een klein hartje opgestart, maar hey, everything is back to normal. Nogmaals oef.

Ondertussen op de iPad

Oh! Mindnode bestaat ook voor de iPad. Nice.

En verder een gratis mmorpg gevonden: Pocket Legends. Nog om te spelen: een platformgame Ice Age Deluxe.

Om ook wat op de hoogte te blijven van nieuws her en der heb ik volgende gratis apps gedownload:

 • BBC News
 • Team RadioShack
 • Wikipanion
 • Imdb

Ontspanning

Kan je geloven dat ik blij ben dat de rechtstreekse uitzending van de Ronde van Frankrijk begint?

Het is maar dat ik moe ben van met de iPad te experimenteren 😉 Nu ja, niet echt natuurlijk… Hier ben ik nog dagen mee zoet! En met plezier. Dat spreekt.

Vandaag een reeks games geïnstalleerd:

 • Diner dash grilling green
 • Civilizations revolution
 • Real racing HD
 • Sherlock Holmes mysteries
 • Stick golf HD
 • Dreams HD

Nu is het even rusten en dan weer spelen wellicht 🙂

Update 21U26: Ondertussen ook Foosball HD erop gezet, tafelvoetbal ofte “kikkeren” heel knap en intuïtief om te spelen.

Out of the box experience

Of met andere woorden: “Kijk wat ik heb uitgepakt vanavond!”.

En dan neem je een kabeltje en dan sluit je dat aan op pakweg een iMac of PC met iTunes en ’t is zo geïnstalleerd. En nu eens kijken wat ik er zoal mee kan doen…

De zomer van het spannende boek

Er lagen hier al een tijdje kortingbonnen klaar uit de Humo. Vandaag heb ik er alvast eentje ingewisseld. Ik kocht de eerste twee delen van de Stockholm trilogie van Jens Lapidus in de Standaard boekhandel.

 • Deel 1: Snel geld
 • Deel 2: Bloedlink

Deel twee zit dus in de actie van de zomer van het spannende boek, deel één kost tegenwoordig nog 15 euro en ik had nog een boekenbon liggen dus dat viel allemaal wel mee.

Benieuwd of ze zo meeslepend zijn als die van Stieg Larsson, maar eerst de Pieter Aspe nog uitlezen waar ik in bezig ben. De Vijand is dat. En op de Kindle staat nog een Jeffery Deaver klaar. Thrillers genoeg dus om te lezen. Ik kan de komende dagen dan ook wel wat afleiding gebruiken.

AnW TV zendt uit

Dit is de inleiding van Studio ROB, het namiddagprogramma van de regionale zender hier in Brabant waar ik op 15 juni te gast was.

En dan hier het interview zelf.

Toen ik gisteren zo aan het knutselen was om een DVD-recorder aan te sluiten en in te stellen, nam ik ook enkele dingen op die nog op oude videobanden stonden. Dit kwam ik zo nog tegen. Het is mijn optreden in Rond de Ronde, het programma dat Karl Vannieuwkerke in 2004 presenteerde rond de Ronde van Frankrijk. Ik had toen een strip uitgegeven en mocht die bij hem komen voorstellen. Leuk was dat.

Een jaartje later werd er door Karl en Michel Wuyts nog even aandacht besteed aan mijn strip in de live commentaar bij de Brabantse Pijl. Ik herinner me dat ik toen inderdaad in de volgwagen zat en plots SMS-jes kreeg van overal 😉

Tot zover deze uitzending van AnW TV 🙂 Ah, memories…

Scart is niet altijd scart

Oef. Vandaag een hele dag op de grond gezeten bijna. Niet dat ik gevallen was, maar ik probeerde een paar toestellen met mekaar te verbinden op zo’n manier dat ze ook nog eens deden wat ik wilde. Zucht. Speelden mee:

 • een stokoude Sony videorecorder;
 • een gloednieuwe LG DVD-recorder;
 • de Telenet Digicorder;
 • de Pioneer DVD-speler met surround system en
 • de JVC TV zelf ook nog 😉

Het doel:

 • programma’s opgenomen op de Telenet Digicorder over kunnen zetten op een ander medium en dus bijvoorbeeld via de harde schijf van de DVD-recorder naar een DVD-tje kunnen zetten om ze te kunnen bewaren.
 • enkele fragmenten uit oude videobanden bewaren op een DVD-tje zodat de videobanden definitief weg kunnen.

Nu zou het best wel kunnen dat daar eenvoudige manieren voor bestaan, maar ik vond ze niet meteen en dus heb ik zowat overal in handleidingen gekeken en kabels ingestoken, verstoken, omgewisseld enz. Vooral scart-kabels waren dat. En de ene scart is duidelijk niet de andere. Zo werkte het surround systeem alleen met monster-kabels en de videorecorder gaf ook op een goedkoop scart-kabeltje zijn signaal wel door. Nu had ik van alle soorten kabels wel in huis. Het was dus zoeken en proberen.

Enfin… alles doet nu wat het moet doen voor zover ik kan zien. De video mag definitief weg en ik kan nu vanalles op een DVD-schijfje zetten. Hip hoi!

Eens kijken op ’t internet en er niet meteen wijs uit worden

Ik bel niet zo heel veel zelf mensen op met mijn gsm. Maar als ik het doe is het wel voor een lang gesprek. Dus bel ik eigenlijk toch wel veel. SMS-en en MMS-en doe ik wel, maar niet meer dan een paar per dag of dus gemiddeld 150 per maand ofzo. En ik wil meer internetten op mijn iPhone. Nu ben ik wel heel veel thuis en dan kan ik dat op ons draadloos netwerk, maar elders (in België) wil ik dus ook zonder zorgen surfen.

Bon.

Met die gegevens in het achterhoofd ben ik op zoek naar een beter abonnement dan mijn huidige (= Proximus Generation MTV).

Ik dus op internet eens kijken bij Base, Proximus, Mobistar en Mobile Vikings en  ik geraak er al bij al niet wijs uit. Het is te zeggen ik begrijp alle aanbiedingen wel, maar wat past nu best bij mijn belgedrag? Ik vermoed eigenlijk Mobile Vikings (vooral voor het surfen en de SMS-jes) maar hoe zit dat dan met de dekking/ontvangst hier in Vlaanderen? Of toch weer naar Mobistar? Bij Proximus van abo veranderen? Enfin… Tips? Anyone?

Voor de iMac

Nu Michel ook op een Mac werkt en daarvoor op zoek is naar applicaties gaat er meteen een hele batterij aan tips open. Handig is dat. Ik lees graag mee.

Zo installeerde ik ondertussen:

 • AppZapper en haalde een drietal overtollige programma’s weg;
 • MindNode freeware versie en denk erover om Pro te gaan;
 • Echofon voor Twitter;
 • Adium voor IM en ik chatte zo al met Daphné;

Ben ook nog geïnteresseerd in:

 • OmniGraffle lijkt me ideaal voor mijn projectwerk maar kost wel iets;

Varia

Het studeren liep vandaag minder vlot dan gisteren. Maar:

 • ik heb stadsplannen van Bilbao en Burgos op mijn iPhone gezet;
 • ik heb eindelijk de MMS-instellingen van mijn iPhone in orde gebracht;
 • ik heb ontdekt dat in mijn gsm-abonnement sinds kort ook 10MB internet is inbegrepen en aangezien ik thuis via WiFi surf zouden zo’n 10MB/maand eigenlijk wel moeten volstaan om op verplaatsing wat te FB’en ofzo. Denk ik.

Oh ja en de CD van Stijn Meuris, Spectrum is echt wel mooi!

Nintendo DSi XL

Als ik kan en tijd heb speel ik al eens graag een spelletje. Mijn oude Nintendo DS was al behoorlijk veel gebruikt en dat kon je er ook aan merken. Maar vanaf vandaag mag hij met pensioen.

De DS lite versies enzo sloeg ik over, maar nu is mijn trouwe DS dan toch vervangen door een gloednieuwe Nintendo DSi XL (link). De mijne is wijnrood van kleur. Dat is donkerrood voor alle duidelijkheid. Ik kan nu alle DS spellen opnieuw ontdekken op de toch wel veel grotere schermen. En dat terwijl ik hier in bed lig.

De “moral” mag dan momenteel niet al te hoog liggen, spelen kan ik wel…

Spelletjes

Deze middag had ik het even gehad. Studeren beu. Ziek zijn beu. Alles beu.

Kan gebeuren.

De oplossing? Even naar de speelgoedwinkel op het einde van onze straat rijden en een nieuw spelletje voor Nintendo DS halen. Het zijn er zelfs twee geworden:

 • Hidden objects, The big journey: een zoekspelletje zoals die van Hidden expedition op de iPhone en die laatste speel ik graag dus dit kon ook niet misgaan. De eerste levels gingen vlot.
 • Mystery tales, Time travel: zou een soort adventure moeten zijn maar spaar ik op tot na het examen.

Ze waren trouwens allebei in afslag. Het werden er dus twee voor de prijs van één. Het mag al eens meezitten ook.

Spelleke spelen

Toen ik onlangs een niet al te zware laptop kocht om mijn schooldingen op te doen (programmeren, databanken,…) had ik een voornemen: ik zou daar geen spellekes opzetten. Geen. Echt niet.

Vandaag geïnstalleerd:

 • Age of Empires III
 • Age of Empires III The War Chiefs Expansion
 • Age of Empires III The Asian Dynasties Expansion

Tja…

Uren, neen dagen, heb ik vroeger gespeeld met Age of Empires en Age of Empires II. Dus ik vrees nu ook weer het ergste 😉

Zonder zeveren. Ik heb uiteraard al wel wat gespeeld vandaag en het is natuurlijk meer van hetzelfde, maar dan met andere beschavingen en andere items. En de muziekjes zijn ook herkenbaar. Maar het blijf leuk om “Victorious” te zijn. Nice!

En nu zet ik er geen spellekes meer bij op. Geen. Echt niet.

Atelier weer in gebruik

Vandaag hebben we al mijn schildergerief weer naar buiten gebracht. Naar het tuinhuis. Dat we eigenlijk atelier noemen. Kuch. Het is daar nu best aangenaam en er staat ondertussen dan ook al wat meer kleur op mijn canvas. To be continued…

Prentjes

Ik heb Lance Armstrong ingekleefd. En Serge Pauwels. Fabian Cancellara en met hem ook al de hele Saxo Bank ploeg. Alberto Contador. Jan Bakelants. Carlos Sastre. Mark Cavendish. Enz.

Vandaag kreeg ik het lege stickerboek Panini Sprint 2010.

Ik zal proberen u daar verder niet al te veel mee lastig te vallen 😉 Maar… mocht u toevallig bij Q8 tanken en daar zo’n rode papieren zakjes met wielerstickertjes aangeboden krijgen. U mag ze me altijd bezorgen…

Een eerste keer Flash

Vandaag heb ik voor het eerst iets gemaakt in .swf  = Flash dus. Het heeft me wel een paar uur gekost wegens wel een cursus liggen, maar nog niet in kunnen kijken omdat Dreamweaver en Photoshop eigenlijk voorgingen en nu dus plots de vraag of ik een wiel kon laten draaien…

Wel ja, het is gelukt en daar ben ik blij om.

Note to self: Neem toch die cursus maar eens door…

Verder vandaag nogal veel met websites bezig geweest. Behalve de tijd dat ik met de kinesist in de weer was eigenlijk alle wakkere uren. En het einde is nog niet in zicht. Ik denk dat ik een soort planning zal moeten opmaken 😉 Ach… we zien wel.

Time machine

Vandaag was computerdag. Of toch een beetje. Ik heb een LaCie externe harde schijf van 2TB aan mijn iMac gehangen en er een Time machine van gemaakt. Dat is een backup-systeem van Apple. Zo zijn al mijn data en programmagegevens netjes (extern) beschikbaar in geval van een crash of na foutief verwijderen of voor een eventuele herinstallatie enzovoort.

Kompjoeters

De kramp in mijn bovenbeen is teruggekomen. Ik lig dus weer stiller dan anders. Zitten gaat niet. Morgen hopelijk beter!

Toen ik vanmorgen toch nog even aan de iMac geraakte wilde ik mijn iPhone synchroniseren met iTunes (wegens vorige week ergens een paar liedjes gekocht) en het bleek weer tijd voor een nieuwe firmware update. Dat doe ik altijd met een bang hartje toch en deze keer ging het heel even fout. Gelukkig was de boodschap: “Kan geen reservecopie van AnW iPhone maken. Ontkoppel de iPhone en sluit hem terug aan,” de juiste en lukte het na die herkansing gewoon wel.

Gisteren heb ik trouwens heel wat bijgeleerd over Mac OS X. En ik wil nu graag widgets op mijn dashboard zetten en een externe harde schijf als time machine instellen en eens kijken of en hoe ik weer ga twitteren en zo is er nog vanalles dat ik wil proberen en bijleren en uitzoeken. En dan is er nog Photoshop en Dreamweaver en Flash enz. van mijn Adobe Web Premium CS4 suite. En er ligt dringend layoutwerk te wachten voor een nieuwe website.

Conclusie: “Ik wil meer tijd voor de iMac kunnen doorbrengen.”

Maar eerst zijn er de examens!
En de kramp. Ook wel.

Plezierig

Men neme:

 • foto’s van een renner gemaakt door een professionele fotograaf;
 • Photoshop CS4;
 • wat inspiratie.

Voorlopig kan ik verder alleen kwijt dat het plezierig knutselen was 🙂

Alhoewel ik nog altijd het gevoel heb kennis en “handigheid” tekort te komen. Ach, het kan altijd beter zeker…

Classroom in a book

Met een aankoopbon boeken kopen is altijd leuk. Zeker als het boeken zijn die over de nieuwe Adobe CS4 suite gaan. Zo kocht/kreeg ik vandaag:

 • Adobe Dreamweaver CS4 Classroom in a Book
 • Adobe Dreamweaver CS4 How To s
 • Abobe Flash CS4 Classroom in a Book
 • en tot slot een boek met tips en tricks voor Photoshop CS4.

De verleiding om er meteen in te vliegen is groot. Maar eerst wil ik nog een oefening in Java klaar krijgen. En rusten. Dat ook.

Presentatie

Straks om 20u begint het. De algemene vergadering van de lokale afdeling van Natuurpunt. Ik word geacht de nieuwe website voor te stellen. Ik heb daartoe een presentatie gemaakt en mijn keywords wat uitgeschreven dus dat zou moeten lukken.

Later op de avond ga ik dan die nieuwe website ook effectief online plaatsen op hun webstek. Eigenlijk is dat ook nog wel een spannend moment. En daarna dan misschien wat decompressie. We’ll see.

Adobe CS4 Web Premium

Thuis aangekregen vandaag. De Adobe CS4 Web Premium box:

 • Photoshop
 • Flash
 • Dreamweaver
 • Fireworks
 • Soundbooth
 • en ook nog dingen waarvan ik nog niet weet waarvoor ze dienen 😉

Voorlopig heb ik er ook al één boek bij. Dat gaat over Photoshop CS4 en alle illustraties daarin zijn afkomstig van een Mac. Mooi! Ah, er zit in de box zelf ook een DVD met filmpjes geloof ik. Eens kijken straks. Het is een hele wereld van mogelijkheden die plots opengaat. Een beetje overweldigend zelfs.

’t Scherm…

… ziet er ondertussen trouwens zo uit:

En  neen ik heb er geen post-itjes opgeplakt 😉 Dat is zo’n app die “Plaknotities” heet en die ik wel eens wou testen. Verder zie je rechtsboven de WoW installer en ik had dus nog ruim plaats genoeg om tegelijk nog wat te surfen, mailen,… whatever. En dat je de CD/DVD’s nu rechts in het scherm moet laden wegens geen “bak” bij zo’n iMac ben ik ook al wel gewoon. Het went dus allemaal zeer snel. En had ik al gezegd dat hij ook gewoon mooi is?

World of Warcraft en al

Het is wat. Ik had welgeteld twee games in huis die zowel voor Windows als voor Mac OS X geschikt zijn. Spore is in dat geval en World of Warcraft. En dat is een plezier op 21,5″. Nice!

En ja natuurlijk kan ik al ftp-en, websites aanpassen en presentaties en teksten maken en ik ken al wat kleine, handige dingen zoals Cmd-Tab en rechtsklikken maar dan op Mac en ook een printscreen is me al gelukt. Dat moet dan met Cmd-Shift-3. Enfin zo zijn er dingen die je moet leren, maar het is en blijft een heel schoon gerief!

Na een halve dag een iMac in huis te hebben

Tiens. Ik heb net de PC nog eens opgestart om er één en ander af te halen en naar de iMac te brengen en ik stoor me nu al aan het “irritante” gezoem van dat apparaat. De iMac? Die hoor je niet. En dan bedoel ik dus echt niet he!

Ondertussen heb ik nog wat extra programma’s – onder andere Eclipse IDE – kunnen installeren. Nice. Seffens misschien eens uittesten.

Alhoewel, ik denk dat ik mij eerder eens aan iVideo of iFoto ofzo ga wagen. Het pakket iLife is immers standaard meegeleverd met de iMac en het zou zonde zijn om dat niet te gebruiken denk ik zo.

Oh ja, en het klavier en de muis…. mensen ik heb nog nooit zoiets handigs gehad. Zo soepel en toch zo minimaal en zo mooi en ja handig dus vooral ook. En mijn tekentablet dat ik voordien al had was in een handomdraai up and running op de iMac. Schoon toch allemaal.

En nu ga ik er (even) over zwijgen 😉

Trouwens veel meer dan hem bewonderen en de software uitbreiden heb ik nog niet gedaan vandaag. Tijd voor het echte werk dus nu. Maar dat zal wel wat tijd vragen. Een pak tutorials te doorlopen. U leest er volgende week ongetwijfeld meer over.

Miniatuurtjes, maar dan van de heel erg kleine soort

Vandaag kwam er een levering van UPS aan uit Frankrijk. Het betrof twee metalen miniatuurwielrennertjes van het merk Norev. Dat was nogal eens een levering. Het kon allemaal in een kleine briefomslag. Zo één rennertje is amper vier centimeter groot. Vier en een half als je zijn uitgestrekte armen meetelt, want ja hoor: het betrof hier de langgezochte rennertjes met de armen in de lucht. Ik ben ze meteen beginnen schilderen…

De basiskleur (wit) stond er snel op, maar de logootjes op zo’n klein ventje zijn wel heel erg klein. Een “gewoon” plastieken rennertje van Cofalu is algauw twee of meer keer zo groot dus ja dit is even aanpassen. Ik heb een modelbouwverfpenseel nummer 0 (nul!) genomen en al mijn geduld aangesproken en het resultaat tot nu toe mag er zijn, vind ik zelf.

To be continued…

Nieuw spelletje

Wat een dag. Misselijk, koorts, meer misselijk. En dan ineens ging het beter. Ergens halverwege de namiddag meer bepaald. Oef. En toen begon ik aan een wishlist voor de maand december. Maar eigenlijk voelde ik me zielig. Ziekjes dan toch nog een beetje, maar wel fit genoeg om een spelletje te spelen. Had ik al gezegd dat ik me zielig voelde? En eigenlijk had ik ook zin in een nieuw spelletje.

Bon… ik heb nu Uncharted 2 Among Thieves voor Playstation 3.

De voorganger Uncharted Drake’s Fortune speelde ik al helemaal uit en deze sequel beloofde vanalles minstens evengoed en zelfs beter en de reviews zijn zonder uitzondering uitstekend dus ja… Ik ben benieuwd.

En nu ga ik dus een beetje spelen…

Ubuntu upgrade

Ubuntu 9.04 (Jaunty Jackalope) draaide gisteren dus weer, maar de taalinstellingen aanpassen naar Nederlands lukte maar niet. Halverwege het upgradeproces blokkeerde het altijd.

Plan voor vandaag: de gloednieuwe Ubuntu 9.10 (Karmic Koala) installeren.

Via een upgrade vanuit 9.04 lukte dat niet. Dan maar een volledig nieuwe installatie gedaan vanop een zelfgebrande image-CD. Nu draait deze laptop dus op Ubuntu 9.10 en tot nu toe gaat dat vlot.

Update 20u49: De taalinstellingen staan nu wel goed (Nederlands) en na wat zoeken kon ik ook de nieuwe Eclipse versie (Galileo) installeren. Oef.

Problemen met Ubuntu

Deze zomer installeerde ik Ubuntu op de oude Toshiba laptop. Dat werkte prima en was voor mij wel leuk om te ontdekken. Vandaag zette ik voor het eerst sinds een paar weken die laptop weer aan en hij kwam mij vertellen dat er updates waren. Installeren? Wel ja, dacht ik. Helaas. Na de installatie van de updates kreeg ik alleen nog maar een zwart scherm te zien. De grafische drivers overschreven? Geen idee eigenlijk. Het duurde een tijd voor ik in de BIOS geraakte (hij startte blijkbaar in het geheel niet meer op…) om de opstartvolgorde aan te passen en zo een nieuwe installatie van Ubuntu te kunnen doen. Dat lukte, maar niet voor lang. Toen ik de taalinstellingen wilde aanpassen en herstartte, kreeg ik opnieuw alleen nog maar zwart te zien. Ondertussen deed ik nog maar eens een nieuwe installatie en nu zit ik op de Ubuntu-laptop deze blog te schrijven. Hopelijk blijft hij nu draaien…

Fifa 10 op de iPhone

Ik was een beetje bang voor de leercurve van Fifa 10, maar dat valt aardig mee. Hiermee kan je al snel aan de slag:

Ik heb nog lang niet alle opties geprobeerd, maar de Belgische ploegen heb ik al wel gevonden. De weg naar de goal is iets moeilijker. De tegenpartij scoorde wel en daarna begon ik het te snappen.

Er kwam een hoekschop en ik kon ondertussen al wat meevoetballen dus ja… als u me nu wil excuseren ik ga nog wat sjotten voor Witse begint.

Beetje muziek en spelletjes

Net een paar nummertjes van bij iTunes gehaald. Singles dus.

 • Justine van Customs
 • Papillon van Editors
 • Envoi van Absynthe Minded

En omdat ik nog een iTunes Gift Card had van 15 euro kon ik er ook nog een viertal spelletjes bijdoen. Fifa 10 bijvoorbeeld. En Bio Sub, Zombie Pizza en Underground. Geen idee of ze ook goed zijn, later misschien meer.

Hoor, hoor

Het is Dan Brown’s The Lost Symbol geworden samen met Stephen King’s Insomnia. Goed voor respectievelijk 17u51min en 25u39min luisterplezier. Niet echt originele keuzes, maar wel dingen waar ik nu zin in heb.

Ik ga beginnen met Dan Brown geloof ik.

Luistervoer

Ik heb vijf credits opgespaard bij Audible.com. Tijd om nog eens een paar luisterboeken te gaan halen. Alleen heb ik zo niet meteen een verlanglijstje. Hm.

En ik zou ook eens moeten gaan kijken op Radioboeken.eu eigenlijk.

Maar eerst toch eens een lijstje opstellen om bij Audible te gaan downloaden. Thrillers? Fantasy? Allebei? Toch nog eens iets anders? Ah, vragen…

Moe van het tennissen

Het is wat. Twee keer twintig minuten deed ik aan sport vandaag. Tennis. Neen, niet voor echt. Kuch. Op de Wii. En dat is nieuw.

Vandaag kwam er een Nintendo Wii onze leefwereld binnen tesamen met heel wat spelletjes en attributen. Ik ben nog aan het ontdekken wat er precies allemaal bijhoort en waar dat dan wel allemaal moet voor dienen. 

To be continued.

Nog rekenen enzo

Leuk dat er mensen zijn die zelf beginnen rekenen! (zie reacties op de post hieronder) Ik kreeg vanmorgen ook al een aanbod voor assistentie in mijn mailbox. Dat laatste sla ik af. Ik wil namelijk zelf in Java leren programmeren. Vandaag beginnen we met:

Een bal verliest na elke botsing 3/4 van zijn hoogte. Schrijf een programma dat bepaalt na hoeveel botsingen nog maximaal 10% van de oorspronkelijke hoogte bereikt wordt.

En dan zijn er nog drie oefeningen. Maar mijn buik speelt me danig parten. Ik zal al blij zijn als die ene lukt en daarna zien we wel weer verder…

Update 11u38: Blijkbaar al na 2 botsingen (de hoogte is dan nog 6,25%).

Java was het dus

Java oefenen is dus één van de drie hoofdbezigheden van de voorbije dagen. Ik ben door de oefeningen uit ons handboek Objectgeoriënteerd Programmeren, hoofdstuk 8 door en kan nu aan de extra oefeningen beginnen. Als daar zijn:

Schijf een programma dat het kleinste kwadraat bepaalt dat groter is dan een ingelezen positief geheel getal. Vb. als 56 wordt ingelezen is het antwoord 64.

Een slak kruipt uit een put die 1,99 meter diep is. De eerste dag legt ze 1 meter af. Elke volgende dag legt ze door vermoeidheid nog slechts de helft van de vorige dag af. Bereken na hoeveel dagen de slak boven is.

Schrijf een programma dat het aantal priemgetallen zoekt tussen 1 en 500.

Enzoverder… In totaal zijn er zo 7 extra oefeningen. De ene al makkelijker dan de andere en ze zouden eigenlijk tegen maandag af moeten zijn. Ik doe dat eigenlijk wel graag. Ben altijd blij als een programma werkt en doet wat het moet doen. Ik ga nu dus nog wat Java schrijven denk ik.

Update 22u46: De eerste oefening werkt alvast. Zowel met een For als met een Do-While lus. Ik vind zo’n For altijd het moeilijkst om één of andere reden. Anyway, nu eens naar die slak (in oefening 2) kijken.

Update 23u07: De slak heeft 8 dagen nodig. Volgens mij toch 😉

Update 0u20: Het aantal priemgetallen tussen 1 en 500 is 95. Denk ik zo.

En de rest? Zal voor zaterdag zijn. Straks dus…

TV marathon

Piep! Hier ben ik weer…

Vandaag houd ik een TV marathon. Bekijken wat ik de voorbije dagen allemaal gemist heb. Er staan afleveringen klaar van Lost, CSI, The Block, Los Zand, Code 37… Daar ben ik dus nog wel even mee bezig.

Lezen kan ook, maar eigenlijk heb ik nu meer plezier aan de luisterboeken van Audible. Zolang ik me maar rustig kan bezighouden is het goed.

PS. Ziek zijn is niet leuk! (maar dat wist u mogelijk zelf ook wel)

Voornemens

Vandaag ben ik de hele dag bezig geweest met pogingen om een uitnodiging te ontwerpen. 

Elke keer als ik me aan zoiets waag, bedenk ik mij dat ik eigenlijk graag beter Photoshop of Gimp zou kunnen en denk ik dat ik dingen verkeerd doe of te moeilijk maak. Nu ligt hier al een tijdje een boek over Gimp dat ik ging doornemen, maar om één of andere reden kwam er steeds iets tussen. En nu ik hier vandaag zo wat aan het knoeien ben neem ik me opnieuw voor: ik wil beter Gimp kunnen! Tja…

Verder probeer ik voorzichtig plannen te maken voor het weekend.

Spelletjes

Vandaag heb ik mijn afleiding gezocht in het spelen van spelletjes op de iPhone. Meestal Knights Onrush, een castle defender game die ik wel fraai vind (0,79 €).

Tussendoor speelde ik ook Spider, The Secret of Bryce Manor (2,39 €).

En heel af en toe Pelham 123 (gratis).

U ziet het, een drukke dag…

In de iTunes store

Ik was in de iTunes store en ik kocht:

 • Spider, The Secret of Bryce Manor
 • Titanic, Hidden Expedition
 • A Quest of Knights Onrush
 • Knights Onrush
 • Pelham 123
 • The Secret of Monkey Island, Special Edition

= allemaal spelletjes, twee ervan waren gratis. En ook:

 • Old Camera
 • Photo Fx

= om met foto’s te “spelen” en tenslotte kocht ik ook:

 • Rex, Customs
 • The Look You Give That Guy, Eels

= twee muziekjes.

Nu ja kocht… ik had een iTunes gift certificate gekregen 🙂

Speelgoed

Wij wonen nogal rustig. In onze straat alleen andere huizen en verder velden en bos. Geen winkels. Tenzij je onze straat uitrijdt. Daar is de dichtsbijzijnde winkel en dat… is een speelgoedwinkel. Dat heb ik altijd al een leuk gegeven gevonden. Mijn ouders wonen in dezelfde straat als wij dus dat is al mijn hele leven zo. Nog een pluspunt is dat die winkel ook op zondag zijn deuren opent.

Omdat ik ook vandaag in bed zou blijven en mijn Nintendo DS al een tijdje stof lag te vergaren wegens de meeste spelletjes uitgespeeld, leek een nieuw spelletje mij wel wat. Dat werd Indiana Jones and the Staff of Kings (DS) en ook nog Avatar the last Airbender (Gameboy Advance).

Ik speel dus spelletjes vandaag en Mijnheer AnW denkt er het zijne van 😉

Extern

Vandaag bij thuiskomst vond ik een cadeautje: een externe harddisk van 1 TB. En laat dat nu iets zijn dat ik al heel lang wilde hebben.

Om dan eens deftig het fotoarchief te bekijken en te centraliseren. En om backups te maken. En mails over te zetten van hier naar daar. Enzo. Ik ben nu dus druk. Voor mijn doen toch. ‘k Ga u dus laten en nog wat verder exploren.

Leesvoer

De Milennium-trilogie is uit en loopt af zoals je het al een boek lang verwacht. Ik ben nu in twee andere boeken beginnen lezen: Godenslaap van Erwin Mortier en Blood and memory van Fiona McIntosh. Voor het eerst sinds heel lang heb ik ook nog eens boeken besteld via Amazon.

Boekhouding

Ik heb vandaag mijn boekhouding bijgewerkt. Alleen heeft die niets met geld te maken, maar met prentjes. Of eigenlijk met stickers. De Panini Sprint 09 wielerstickers meer bepaald. Via deze site ben ik beginnen ruilen en als iedereen die mij prentjes beloofde zijn stickers zal opgestuurd hebben, mis ik er nog twee. Die bestel ik dan bij via Panini zelf. Mooi zo! De volgende dagen verwacht ik thuis dus prentjes in de brievenbus 🙂

LibraryThing

Er staat een nieuwe widget in de rechterkolom. Ik heb een account aangemaakt op LibraryThing en daar een eerste rijtje van 14 boeken ingevoerd. Dat zijn de boeken waar ik nu mee bezig ben. Mijn hele verzameling invoeren zal behoorlijk wat tijd kosten neem ik aan. To be continued dus.

Update 17u04: er staan nu 21 boeken op. Dat zijn alle boeken die ik of pas gelezen heb of die klaarliggen om snel te gaan lezen of waar ik mee bezig ben (webdesign-dingen).

Aangezien een groot deel van onze bibliotheek in afwachting van voldoende boekenkasten in dozen op zolder staat, kan ik het ook moeilijk anders aanpakken. De boeken die momenteel in omloop zijn zet ik vanaf nu dus online. Denk ik. ’t Is wel leuk om te doen eigenlijk.

Update 22u33: 25 boeken online, ik heb er vier wielerboeken bijgezet 😉

Update 22u55: plus twee informaticaboeken. En nu stop ik. Voor vandaag.

Wielerprentjes iemand?

Vandaag gekregen: het stickerboek “Sprint 09” waar je Panini wielerprentjes in kan kleven. Ik kreeg er ook een eerste reeks prentjes bij. Die zijn nu ingekleefd en natuurlijk zijn er al dubbels.

Dus… zijn er hier lezers die ook die prentjes sparen? Ruilen?

Reageer of stuur me een mailtje 🙂

Grote kuis op de desktop PC

Vanmorgen heb ik eens iets gedaan wat ik al lang uitgesteld heb: de desktop PC opkuisen. Ik heb me daarbij laten leiden door de tips uit Clickx van juni.

 • Eerst Comodo System Cleaner (http://www.system-cleaner.comodo.com) geïnstalleerd: Die haalde zowaar 1601 fouten uit mijn registry! Die was nog nooit aangepakt dus dat verklaart wel wat, maar toch het blijft wel erg veel. Verder heb ik nog wat tijdelijke bestanden laten verwijderen en dat was dat.
 • Dan heb ik via Autoruns (http://www.tinyurl.com/ms-autouns) een reeks programma’s die automatisch mee opstarten met Windows uit de opstartrij verwijderd.
 • Tenslotte liet ik Revo Uninstaller (http://www.revouninstaller.com) nog eens lopen en verwijderde ik nog wat games, mijn Nokia sync programma’s e.d.

Resultaat: een al heel wat snellere PC!

Volgende stappen: mail- en fotoarchief eens goed aanpakken. Nieuwe back-ups maken en de harde schijven zo verder opkuisen. Maar of dat nog voor vandaag zal zijn? Geen idee 😉

TV onderweg

Ik heb sinds vandaag een Terratec Cinergy Hybrid Stick (USB) en zo kan ik met een kleine antenne die bijgeleverd is in principe overal TV kijken via de laptop.

Alles is uitgetest en het werkt 🙂

Ik kan er zowel digitale als analoge kanalen mee ontvangen. Hier thuis kan ik nu in elk geval overal de zenders van de VRT ontvangen bijvoorbeeld buiten of op mijn bureau terwijl ik teken ofzo.

Als ik nu nog een seconde van de Tour de France mis, weet ik het niet 😉

Misschien kunnen we op deze manier ook in Frankrijk de koers volgen op France 2 terwijl we wachten op de passage van de karavaan. We”ll see.

Sitemaps en wireframes

 

Vandaag een sitemap gemaakt van een bestaande site die ik mag vernieuwen. Ik kreeg er anders maar geen vat op. Nu zie ik meteen waar de eventuele onevenwichten en tekorten liggen. Verder heb ik ook nog wat gelezen in boeken over webdesign. Ik zou eigenlijk ook wireframes willen voorstellen op de vergadering van 2 juli. Geen idee hoe ik die precies moet maken wegens nog nooit gedaan, maar dat kan je leren. Toch?

Geknutsel

Nu de vakantie dan echt begonnen is kan ik me bezighouden met één en ander dat al een tijdje ligt te wachten. Een nieuwe website bijvoorbeeld. Vandaag heb ik de eerste tekeningen gemaakt. En beslist dat ik het met the Gimp en Kompozer ga maken, allebei open source en allebei geïnstalleerd op “de Ubuntu”. Benieuwd hoe het in de praktijk zal lopen. We zien wel zeker. De eerste vergadering over de site is pas op 2 juli. Ik heb dus nog wat tijd om te knutselen.

Ubuntu – gezocht webeditor

Vandaag wilde ik graag een laptop omturnen van Windows XP naar Ubuntu en dat is me gelukt. Niet dat ik ervaring heb met Ubuntu of andere niet Windows-besturingssystemen, maar ik ben wel razend benieuwd.

En eigenlijk wil ik in de toekomst graag al mijn computerbezigheden met open source software klaar krijgen.

Iemand bekend met een goede open source webeditor bijvoorbeeld?

Gelezen

De voorbije dagen en/of weken gelezen:

 • Los van Tom Naegels: met een socialistische grootvader als herkenbaar item geïnteresseerd beginnen lezen en vrij snel meegesleept door het verhaal van de journalist dat verteld wordt, goed dus, maar geen idee of ik de film nu ook wil zien;
 • De helaasheid der dingen van Dimitri Verhulst: toen ik de schrijver betekenisvolle dingen over de koers hoorde vertellen tijdens het programma rond de Ronde van Vlaanderen moest ik toch echt wel eens een boek van hem gaan lezen vond ik, bij deze is dat dan ook gebeurd en met veel plezier, inderdaad ritmisch geschreven en van een rasechte verteller, smaakt naar meer;
 • De ondergang van een spion, Het nieuwe Rusland en de dood van Alexander Litvinenko van Alan S. Cowell: Le Carré in realiteit over het leven en de dood van Litvinenko, onderzoeksjournalistiek tegen de achtergrond van het Rusland van nu en van de voorbije decennia, geen idee of er ook een andere kijk op de zaak mogelijk is en daar eigenlijk wel benieuwd naar;
 • Merckxissimo maar daarover kon u hier al lezen.

Liggen nu klaar: deel één, Mannen die vrouwen haten van de millennium trilogie van Stieg Larsson en Godenslaap van Erwin Mortier.

Porselein

Ze waren bedoeld om kindjes creatief te laten wezen tegen pakweg moederdag ongetwijfeld, maar de “zelf te beschilderen tassen” van ’t Kruidvat interesseerden mij ook wel 😉

Ik kreeg er twee en daar heb ik vandaag dus op getekend en daarna geschilderd. Stijn Devolder wint de Ronde van Vlaanderen nu ook op porselein. Het moet nog verder drogen, daarna gebakken worden in de oven om de verf definitief te fixeren en dan is het klaar. Alvast een vooruitblik:

Spore spelen

Eigenlijk ben ik te ziek om echt te kunnen spelen. De goede momenten duren gewoon niet lang genoeg. Maar toch, het blijft prima afleiding dus ik blijf het wel proberen. In Spore begon ik een nieuw spel en zit ik nu in de Stammenfase. Dat kan beter. Maar dan heb ik tijd nodig. En die is kostbaar. We zien wel zeker… Vandaag voorspel ik niet veel vooruitgang.

Hulpinstallateur

Kijk wie er mee mijn nieuwe laptop heeft geïnstalleerd…
(foto gemaakt met de ingebouwde webcam en de bijbehorende software)

Nog enkele vaststellingen:

 • spelletjes installeren duurt lang als je erop ligt te wachten
 • spelletjes spelen is wel heel leuk

Ik denk dat ik zowat alles geïnstalleerd heb wat ik nodig heb, behalve nog een paar website-bouw-dingen. Die rest zal in elk geval voor morgen zijn…

Up and running

Een eerste post vanop de nieuwe laptop 🙂

Internet werkt dus al netjes en nu ga ik eens wat door Vista wandelen (wegens nog nooit van dichtbij gezien) en dan een spelletje spelen ofzo. Als het hier wat stiller is de volgende dagen dan weet u waarom.

Spelletjes in de wachtrij – hoe gaat het?

Morgen komt normaal gezien mijn nieuwe laptop. Ik kijk daar nogal naar uit. Al is het maar om spelletjes te spelen dacht ik zo bij mezelf en zie… mijn omgeving dacht hetzelfde.

Liggen klaar in de wachtrij tot morgen:

 • Spore (heb ik al langer maar kon maar draaien in een erg lage resolutie en dito beeldkwaliteit)
 • Call of Duty World at War (ziet er geweldig uit, ha, vechten!)
 • Rise of the Argonauts (volgens het doosje een actievolle RPG)
 • A Vampyre Story (een humoristische point and click adventure)
 • Mahjongg Ancient Mayas (ja… mahjong dus he)

Die laatste vier zijn nieuw. Ik ben dan ook nogal nieuwsgierig en denk niet dat ik mij de komende dagen ga vervelen.

En zo probeer ik één en ander te vergeten zeker. Ieder zijn tactiek.

Pijn. Veel. Gehad. De voorbije dagen.

De nieuwe behandelingen zijn ook zwaarder dan ik zou willen en nogal moeilijk voorspelbaar ook wat deelnemen aan het gewone leven zowat uitsluit. Spelletjes dan maar? Wel ja… vanaf morgen in elk geval weer!

Evolutie in laptops

Vandaag één en ander bijgeleerd over laptops. Op een kleine vijf jaar tijd maakten die een hele evolutie door. Ik heb er nu eentje in bestelling en ik ga:

 • van Toshiba naar HP
 • van breedbeeld naar 17inch
 • van pentium 4 3GHz naar Intel dual core 2,26 GHz
 • van  512 MB naar 4096 MB geheugen
 • van 60 GB naar 500 GB (2x250GB) harde schijf
 • van 32 MB naar 512 MB dedicated geheugen op de videokaart
 • van Windows XP naar Windows Vista
 • van kapot naar nagelnieuw.

Vooral van dat laatste punt verwacht ik een grote vooruitgang 😉

Speler

Wat ik doe? Mobwars, The Ultimate Hitman, Hammerfall, Might of Many en Tetris Friends spelen op Facebook. Hero of Sparta, 1112, Everest Hidden Expedition en Sudoku spelen op iPhone en af en toe Spore eens opstarten op PC (maar daar moet ik me echt goed voor voelen).

Al dat vechten en spelen moet toch een beetje afstralen op het echte leven denk ik dan maar.

Oh ja, mijn punten heb ik nog niet. Misschien straks. We’ll see.

In het donker

Er zit een “nightshot plus functie” op de nieuwe videocamera. Wat dat zoal geeft vroeg ik me af. Even testen. Ons huis en de straatkerstboom bij mijn ouders zonder en met nightshot functie… Hm.

Zonder vind ik het er stukken “echter” uitzien, maar misschien is het wel handiger als het schemert? Geen idee. En toen ik binnenkwam natuurlijk beseft dat ik de “night-camera” van mijn iPhone vergeten testen ben. Opnieuw buiten gaan is geen optie. Uitstel dan maar.

Spelen met foto’s

Deze voormiddag ben ik buiten geweest (!) om foto’s te maken met de nieuwe applicaties op mijn iPhone. Dat is gelukt en ik heb er daarna op mijn laptop nog wat mee geknutseld. Wallpapers gemaakt enzo. Dat ziet er dan zo uit:

Een panorama van de Dijlestraat is dat. Met die andere app (sepia) zag ik dit:

Leuke speeltjes, maar ik was daarna zo moe dat ik de wereldbekercross op TV gemist heb wegens druk bezig met slapen… Dat overkomt me niet vaak!

Nu gaat het weer wat beter. Ook al wat geoefend nog want als ik vanmorgen van één ding overtuigd ben dan is het wel dat ik nog heel wat zal moeten aansterken om weer vlot met mijn rolstoel overweg te kunnen. To do dus.

iPhone firmware 2.2 e.d.

Zonet een update van mijn iPhone firmware doorgevoerd. Ondanks de verhalen die ik gelezen heb over moeilijkheden bij de update naar 2.2, merk ik bij mij vooralsnog geen problemen.

Meteen ook een paar liedjes van iTunes gehaald waaronder Home van Tom Helsen en Geike Arnaert, de Music for Life single that is. En nu ik toch aan het inkopen was ook een paar games gedownload zoals TapDefense (gratis) en Everest Hidden Expedition (1,59€). Ik twijfel ook nog tussen het kopen van Hero of Sparta (7,99€) en/of 1112 Episode 01 (5,99€) die er alletwee veelbelovend uitzien, maar ik wacht nog even af.

Bits en bytes

Wat ik vandaag zoal deed:

 • Oefeningen programmeren maken die mijn klasgenootjes gisteren in de les maakten en blij zijn dat ze gelukt zijn;
 • Beetje stoom aflaten met het spelen van Resistance op PS3 en ondanks mijn verlamming toch een level verder geraken en daar blij om zijn;
 • Mijn laptop ontdoen van een hele reeks programma’s die ofwel nooit meer gebruikt worden ofwel uitgespeeld zijn (games);
 • Nadenken over en beginnen met de opkuis van de d-schijf van mijn latop en en passant misschien ook eens met de grove borstel door “mijn documenten” en “mijn afbeeldingen” gaan? Morgen verder denk ik.

Straks beginnen ze in de les programmeren aan het laatste hoofdstuk over groepsonderbreking bij sequentiële bestanden. Hopelijk lukt me dat ook nog deze week.

Oh ja en ik ken ook de examendata ondertussen:

 • maandag 5 januari: Programmeren 1
 • woensdag 7 januari: Multimedia

Alles staat vandaag in het teken van computers dus. Ook mooi als vlucht…

Nu ook met ezel

Er ontbrak nog iets aan mijn lijstje met schildergerief hieronder. Ik had namelijk geen schildersezel. Nooit gehad. Tot vandaag. Onverwachts cadeau gekregen. Als dat de druk – met bijbehorende faalangst – maar niet gaat voeden…

Nu ja, we zien wel. Het is een tafelmodel dus ik kan het waarschijnlijk ook op (het) bed(tafeltje) gebruiken. Geen idee of het de komende dagen zal lukken, maar je weet maar nooit. Ik moet hem toch minstens eens proberen. Denk ik.

Olieverf!

Nog allemaal teruggevonden thuis bij mijn ouders:

 • tubes olieverf, de meeste gelukkig nog vloeiend;
 • bundeltje penselen, ooit gebruikt voor olieverf;
 • schildersmessen in verschillende maten;
 • palet dat er nog deftig uitziet;
 • schildersmedium om te verdunnen;
 • terpentine om de penselen te reinigen;
 • enkele van die opgespannen canvasdingen.

Hiermee heb ik dan ook deze voormiddag geprobeerd een eerste laag op te zetten zoals dat heet. Meer bepaald een witte vlek met roze tong (aka. Grayling) en wat groen en bruin (herfstkleuren en een boom). Het was meer dan tien jaar geleden dat ik nog olieverf heb gebruik. Dat was dus voor mijn verlamming. Toen kon ik dat wel, maar nu is het geweldig wennen nog. Ook al omdat het zolang geleden is waarschijnlijk. Ik ben dan ook niet echt tevreden met het resultaat. Maar er komen nog lagen. Ooit eens. Nu eerst drogen.

Olieverf?

Ik heb zonet Grayling op een soort opgespannen canvas/papier/olieverfdinges getekend in het groot (38x46cm). Ik had dat “dinges” nog liggen van vroeger toen ik ook ooit eens wilde gaan schilderen.

Uit diezelfde periode nu toch al wel enkele jaren geleden en uit een nog vroegere periode (15 jaar geleden?) heb ik nog tubes olieverf liggen. Die zijn allemaal goed afgesloten, maar dus wel oud. Zouden die nog bruikbaar zijn vraag ik me af?

Iemand ervaring met al wat oudere tubes olieverf?

Leesvoer

Zijn vandaag uit de bibliotheek gehaald:

 • Dagboek van een vermoeide egoïst, Herman Brusselmans. Zeker 10 jaar geleden dat ik nog een boek van hem las terwijl ik dat vroeger wel vaker deed. Misschien terug mee aanknopen?
 • Het spook van Toetegaai, Herman Brusselmans. Confer supra.
 • De vuurtoren, P.D. James. Een Dalgliesh misdaadroman.
 • Programmeercursus Visual Basic 2005. Vanwege geinteresseerd.

Liggen hier nog en zijn verlengd:

 • U2 by U2. Knap boek maar te veel om uitgelezen te hebben op tijd.
 • Legenden van de oorlog van de grote scheuring, Eerste legende, De eervolle vijand, Raymond E. Feist en William Forstchen. Blijven liggen wegens naar Titus Groan (deel 1 van de Gormenghast-trilogie) aan het luisteren en geen zin in te veel verwarring.

De komende week zal weer zwaar worden. Medically speaking dan. Toch hoop ik tussendoor een beetje te kunnen lezen op de betere momenten. Misschien dat Brusselmans me daarbij kan helpen. En de thriller dan in de (hopelijk) betere daaropvolgende week. Dat is het plan. Ik zie nu wel verder…

Uit de tekenwinkel

Liggen hier bij mij: twee nagelnieuwe blokken Canson tekenpapier “C” A Grain.

Er zit nog een plastiekje om.

Ik kijk nu al uit naar het moment dat ik dat plastiekje eraf ga prutsen en het verse papier zal kunnen voelen enzo. Beetje last van tekenkriebels, ik.

Nieuw op mijn iPhone

Vanavond nog eens een paar enkele spelletjes gedownload voor op de iPhone. Rock’nRoll bijvoorbeeld wegens vandaag voor één dag gratis te verkrijgen in de AppStore. Lux Touch (een versie van Risk), Hangman en SpaceMonkey waren trouwens ook gratis en staan nu ook op mijn toestel.

Ik gebruik mijn iPhone tot nu toe nog vooral als iPod en om er dit soort spelletjes mee te spelen (Sudoku blijft daarbij nog wel even mijn favoriet).

Nuttig? Wel ja, ik vind van wel! 😉

U2 dag

[youtube]jlxVwCbljZo[/youtube] 

Vandaag is het hier bij mij U2 dag. Ik luister al de hele dag naar muziek van de groep, blader door het bibliotheek boek van en over hun enz.

Tegelijkertijd (ahum) werk ik aan mijn paper over videoconferencing. Het is met andere woorden een actieve en productieve dag. Wat wel leuk is. Ik kan trouwens best nog wat doorwerken voor maandag. Dan is het behandeldag…

Luister!

Nog snel even voor het hier waarschijnlijk een paar dagen stiller wordt…

Gisterenavond mijn eerste audiobook gekocht bij Audible. Het is Titus Groan van Mervyn Peake geworden. Vroeger heb ik die wel eens gelezen in het Nederlands (de hele Gormenghast trilogie trouwens) maar die nog eens beluisteren in het Engels leek me wel wat. Het was een post onlangs bij Michel die me op het idee bracht en nu ik al een paar uur geluisterd heb, kan ik zeggen dat het bijzonder goed meevalt. Benieuwd of ik het ook zal kunnen volhouden als gewoon lezen niet lukt. Op de moeilijkste momenten dus.

To be continued.

Eigenlijk toch ook wel fijn dat ik weer eens een nieuwe “activiteit” heb.

Vers uit de bibliotheek

Zijn vandaag naast mijn bed verschenen vanuit de stadsBIB:

 • Basiscursus Visual Basic 2005 for obvious reasons
 • Truman Capote In cold Blood (in het Engels) want genoten van de film(s) en daardoor benieuwd naar het boek
 • John Le Carré Aangeschoten Wild vanwege zin in een thriller en al over gelezen in de krant en zowaar ik ben de eerste uitlener, ik lig hier dus met een gloednieuw boek in mijn handen
 • Raymond E. Feist  Legenden van de Oorlog van de Grote Scheuring, De Eervolle Vijand geheel tegen mijn natuur in in het Nederlands… eens kijken of het went en of het een oplossing is voor mijn concentratieproblemen
 • U2 by U2 zo’n groot foto- en tekst- en interview boek over U2

Voorlopig ben ik begonnen in Aangeschoten Wild en die valt voor wat de eerste 37 blz. betreft alvast goed mee.

Nieuwe firmware en Spore Origins

Het gaat snel in iPhone land. Toen ik hem kreeg moest ik de software al meteen updaten en nu amper twee weken later is er alweer een nieuwe firmware update beschikbaar. Na hier en daar wat gelezen te hebben daarover heb ik hem maar meteen laten installeren. Apple belooft een beter bereik, langere batterijduur, snellere backups,… en nog veel meer. Dat van die backups dat klopt alvast. Ik ben dus vooralsnog een tevreden klant.

Toevallig ook gezien dat er een Spore versie voor de iPhone bestaat, met name Spore Origins. En ook dat staat nu op mijn toestel. Seffens eens proberen…

Spore, the game

De computer/laptop is drukbezet dezer dagen. Op wakkere momenten neem ik hem in gebruik. Is het niet om oefeningen te maken dan is het wel om Spore te spelen. Jawel, Spore het spel is hier aangekomen. Fijn! Al heb ik er nog niet erg veel mee kunnen spelen door tijdsgebrek en oververmoeidheid, ik ben toch al een wezen geworden dat aan land is gegaan. Chinees zegt u? Wel in Spore speel je min of meer de evolutietheorie na en ik ben dus al in zoverre geëvolueerd dat ik vanuit het water aan land kon komen. En nu verder…

Spore creature creator (demo)

Na het lezen van een paar artikels was mijn interesse gewekt. Spore (klik)… interessant spel dacht ik zo. Dus heb ik vandaag alvast de gratis demoversie van de Creature Creator op mijn laptop gezet en een paar creatures ontworpen. Zoals deze:

Veel inspiratie had ik niet en ik kon natuurlijk ook niet over alle toeters en bellen beschikken, maar eigenlijk ben ik ook best wel benieuwd naar het spel zelf.

To be continued? We zien wel.

Fun, fun, fun…

Ik heb vandaag op mijn iPhone een reeks “lite”-versies van spelletjes geïnstalleerd (d.w.z. gratis beperkte versies), gespeeld en al dan niet weer verwijderd wegens niet interessant voor mij. Andere bevielen dan weer zo goed dat ik me de volledige game heb aangeschaft (dat is natuurlijk ook indirect de bedoeling van die free apps). Anyway… er is dus vooral gespeeld vandaag.

En mijn papa? Die glunderde als ik hem enthousiast over weer een nieuwe toepassing vertelde. Hij is zo geen spelletjes-op-een-ingewikkelde-gsm-of-iPhone-mens maar hij kan wel blij zijn als ik blij ben. Nice.

Vandaag was iPhone-dag

Gekregen. Vandaag. De iPhone 3G 16GB. Wit (zie foto’s). Mooi. Prachtig zelfs.

Dus ontdekken geblazen en testen en proberen en… moe worden en slapen en wakker worden en verder ontdekken en testen en proberen en…

Tot zover een impressie van wat ik vandaag zoal deed ;-) Morgen verder! 

Iets om YouTube filmpjes op de iPod te zetten?

Noem mij gerust een very slow adaptor, maar ik heb dus pas vandaag ontdekt dat er manieren bestaan om YouTube filmpjes op een iPod video te zetten…

Anyway, ik dus aan het testen en ik installeerde eerst Ares Tube, maar wanneer ik dat gebruik krijg ik een foutboodschap [error converting].

Dus verder gezocht en uitgekomen bij de Free YouTube to iPod converter van DVDVideoSoft.com. Die werkt wel, maar het converteren gaat erg traag.

Nog interessante programmaatjes die hetzelfde kunnen?

Ik wil het graag weten…

Spelletje spelen

Deze ochtend heb ik The Golden Compass gespeeld. Gekregen voor op mijn PS3 al een hele tijd geleden maar altijd laten liggen. Nu dan toch eens geprobeerd en ach… voor een kinderspel viel het wel mee. Ik kan me daar nu wel mee bezighouden. Het hield een uur lang de negatieve gedachten weg toen ik als Lyra en Iorek al vechtend en klauterend vooruitgang boekte. Ik ben nog niet ver want ik was wat te moe om het lang vol te houden, maar toen ik Iorek in zo van dat mooi Brits Engels hoorde zeggen: “Well done Lyra, very well indeed!,” was ik blij en kon ik meteen daarna rustig een slaapje doen…

Lezen, las, gelezen

Maandag vroeg ik me al af of het een leesweek zou worden en nu kan ik zeggen dat het dat eigenlijk wel geworden is.

(wat een draak van een zin trouwens…)

Na Alleen Winnen Telt van Johan Bruyneel las ik ook nog Northern Lights en The Subtle Knife van Philip Pullman uit. Nu ben ik begonnen in The Amber Spyglass, het laatste deel van de trilogie. Dat lijkt misschien niet veel en ik zou er vroeger ook mijn hand niet voor omgedraaid hebben, maar nu ik zieker ben is dat al bij al toch een hele prestatie. Allerlei kwalen en kwaaltjes halen mijn concentratie onderuit. Ik ben ook vaak gewoon te moe om mijn ogen echt open te houden. Maar ik wil lezen. Ik wil meegevoerd worden. Weg van hier. En ik ben blij en gelukkig als dat lukt. Vaak is dat niet het geval. Deze week ging het wel.

Dus als je me nu even wil excuseren, ik heb een Engels boek te lezen…

Uitnodiging voor MSN

Behalve met verslagen schrijven over de Olympische puntenkoers heb ik me vandaag ook beziggehouden met Windows Live Messenger (MSN). Ik heb het een weekje getest en dat beviel me wel.

Vandaar even kort deze oproep: gebruik je zelf ook Messenger en wil je me “uitnodigen” dan kan dat met volgend adres: an.wauters@hotmail.com

Voor wie het nu in Keulen hoort donderen: ontdek het hier. Of niet natuurlijk 😉

Figuurtje van jezelf maken?

Hip hoi! Stijn Devolder is Belgisch kampioen tijdrijden… Dat gaf me net genoeg extra energie om een poging te doen mezelf na te maken als manga-figuurtje.

Like it? Ook doen? Klik hier! Via.

PS “Vanwaar het berglandschap?”, hoor ik u vragen. Omdat het in de cols soms ook moeilijk ademen is… weet ik uit goede bron 😉

The Golden Compass

Vandaag heb ik de trailer van The Golden Compass een paar keer bekeken. Hij staat inmiddels ook op mijn iPod. Ik heb ook dit artikel van BBC News over Pullman en de Catholic League gelezen en heb op de officiële filmsite mijn eigen daemon bepaald. Dat bleek trouwens een prachtige sneeuwpanter met de naam Achaean te zijn.

Het eerste boek van de trilogie heb ik vandaag uitgelezen. Dat was dus Northern Lights aka. The Golden Compass. Nu heb ik echt wel zin gekregen om de film te zien. Iemand die boek en film al kan vergelijken?

Anyway, ik ga nog wat verder lezen. In The Subtle Knife

Gelezen: Alleen winnen telt

Zover ben ik dus al. Het boek van Johan Bruyneel is uit: 237 blz. over koers en in het Nederlands. Het bleek geen onoverkomelijke klip. Ik heb er zelfs van genoten. Het is vlot geschreven en bevat heel wat verhalen over de periode van Bruyneel als renner, maar vooral over zijn jaren als ploegleider waarin winnen Рen dan vooral de Tour de France winnen Рbelangrijk was. Ik vond het bij momenten inspirerend en heb toch weer ̩̩n en ander bijgeleerd of anders leren bekijken.

Misschien ben ik hier nu vertrokken voor een leesweek?

Ik ben in elk geval vol goede moed aan Philip Pullman’s His Dark Materials begonnen en ben al 189 blz. ver. Het zijn er in totaal 1016…

Nintendo Game & Watch simulators

Ken je ze nog? De Nintendo Game & Watch handheld spelcomputertjes uit de jaren tachtig of ergens daaromtrent? Ik wel. Jeugdherinneringen van lang voor de Gameboy laat staan de Nintendo DS. Uren heb ik met die dingen gespeeld.

En nu kan je ze ook op PC spelen. Het is te zeggen o.a. op deze site kan je netjes nagebouwde simulators downloaden.

Bij mij staan Donkey Kong II, Parachute en Lifeboat al op de laptop 🙂

Te doen: lezen!

Mijn voorraad “te lezen boeken” is vandaag flink aangegroeid. Eerst kreeg ik Johan Bruyneel’s Alleen Winnen Telt zomaar cadeau vers uit de winkel en daarna kwamen er ook nog drie boeken uit de bibliotheek én er liggen hier nog een paar eerder gekregen boeken die dringend uit moeten.

Als het wat stil is de komende dagen ben ik hoogstwaarschijnlijk aan het lezen.

Grbml

Verdorie. Ik ben aan mijn nieuwe wielersite bezig en net nu is de MySQL server down. De wielersite is elders gehost dan deze weblog. Ik kan dus wel hier nog mijn ergernis komen intikken. En dat gebeurt natuurlijk net nu ik aan de galerijen met tekeningen bezig ben en ja die zitten in MySQL tabellen en die zijn nu natuurlijk niet bereikbaar. U begrijpt het of u begrijpt het niet, maar neem van mij aan dat het vervelend is. Grmbl. Zucht. En net nu het einde in zicht komt natuurlijk. En zo zou ik nog wel wat kunnen klagen…

Update 13u36: De statuspagina is al ruim een uur onveranderd. Er wordt nog altijd aan het probleem gewerkt.

Update 13u52: De situatie is opnieuw genormaliseerd. Oef! Ik kan verder prutsen 🙂

Engelengeduld

Mijnheer AnW had een familiefeest in Limburg vanmiddag. Het speeltje hier op de foto kwam mee voor mij. Het lijkt simpel. Vier balletjes die in vier gaatjes gelegd moeten worden, maar… dat beweegt dus allemaal he, dat grijze vlak kantelt enzo en die balletjes rollen net zo makkelijk weer uit hun gaatjes als ze erin te bewegen zijn. Verder dan drie balletjes op de juiste plek ben ik na een uur spelen dan ook nog niet geraakt. Maar ik blijf proberen!

Even afreageren

Om de spanning van de voorbije dagen kwijt te geraken, heb ik een oud spel nog eens terug geïnstalleerd op mijn computer. Pariah meer bepaald. Ik ga nu dus lopen schieten op monsters en andere slechterikken. Allemaal virtueel natuurlijk. Gewoon… even afreageren!

Tour de Picardie

Ik lig deze namiddag – net als gisteren – met mijn gedachten in Picardië. Het is daar koers weet je wel. En wij rijden mee. En net als gisteren kan ik alles via gps-zendertjes die de renners meehebben volledig online volgen.

De koers was nog geen halfuur onderweg als ik het eerste telefoontje uit de volgwagen kreeg. Er zullen er nog volgen. Dat is fijn. Vooral voor mij!

Leesplankje

Soms lukt het me wel om een tijdje te lezen. Dat zijn goede momenten. Ik kreeg de voorbije weken een paar boeken cadeau. Daarvan zijn er nu 1,5 uitgelezen:

 • Duma, Stephen King: uitgelezen niet in één ruk – omdat ik dat niet meer kan en ook omdat het niet zo’n pageturner is als een King soms kan zijn, maar misschien toch vooral het eerste, het lukt me nooit meer om me echt lang te concentreren – uiteindelijk vond ik het een goed boek.
 • De Stad der Wonderen, Eduardo Mendoza: momenteel ongeveer halfweg en ik wil hem graag verderlezen hoewel ik meestal een voorkeur heb voor Angelsaksische literatuur en het bombastische van sommige Latijnse schrijvers me wel eens tegen de borst stuit. Een goed teken.

En als die uit is begin ik eindeliljk aan His Dark Materials van Philip Pullman, die heb ik rond de jaarwisseling zelf gekocht maar het kwam er nog niet van er echt in te beginnen deels ook omdat ik eerst The Quickening reeks van Fiona McIntosh was beginnen lezen die ik tegelijk had aangeschaft.

En ach… lezen gaat nu eenmaal niet meer zo vlotjes als vroeger. Soms steekt dat, maar vandaag niet. Ik hoop nu gewoon om straks nog even op ons terras te kunnen gaan zitten met De Stad der Wonderen en een stukje verder te lezen.

Het Huis Anubis

Vorige week op DVD gekregen: het eerste deel van de reeks Het Huis Anubis. Zo komt het dus dat ik naar een kinderserie van Studio 100 lig te kijken…

Maar weet je wat? Ik vind het eigenlijk nog wel leuk ook. Het gaat lekker traag. Ik kan het zelfs met alle ongemakken van nu volgen en het leidt me wel wat af van de werkelijkheid. Ik kreeg ook het eerste boek maar daar heb ik nog niets in gelezen. Ben nog aan de slag in Duma van Stephen King.

Kortom, ik kon me wel bezighouden vandaag. Tussen het “tanden bijten” door.

Creatieve kriebels

Voor één keer was de stilte online van gisteren een goed teken. Ik heb namelijk last van iets positiefs. Je zou het creatieve kriebels kunnen noemen. En dus zat ik gisteren en vandaag als ik wakker was in mijn hoofdkwartier. De kamer waar getekend en geschilderd wordt. Soms. Nu dus.

Eén project is heel groot. Een ander is dan weer in miniatuur.

Later als één en ander klaar is volgen er foto’s. Ik denk niet dat dat erg lang zal duren nog. In elk geval ik ben er hier weer mee weg, ik ga wat schilderen…

PS. Tot spijt van wie het benijdt, het gaat om koers-projecten 😉

Computerschoonmaak

Gisteren weinig tijd achter de computer doorgebracht. Vandaag heb ik dat ingehaald. Door één en ander te sorteren, te verwijderen, op te slaan, te back-uppen, nog meer te verwijderen, kortom het was grote-computer-schoonmaak vandaag. En netjes dat hij nu is…

Schaak

Het is geloof ik van mijn studententijd geleden dat ik nog eens schaak gespeeld heb. Toen waren er periodes dat ik niet veel anders deed. Met het verdwijnen van beschikbare schaakpartners viel het naderhand stil. Maar nu kreeg ik een schaakspel voor Nintendo DS. Zou de microbe me opnieuw kunnen bekruipen?

Ik vraag het me af en als u me nu wel excuseren want ik wil gaan schaken…

Schrijfschrift

Ik heb vandaag een nieuw schrijfschrift gekocht. Pleonasme? Tja, alliteratie minstens, maar vooral opnieuw kijken  naar de toekomst. In zo’n schrift krabbel en schrijf ik. Ahum. Duidelijk? Het gaat er om dat ik daar plannen in kan maken, projecten to come kan uittekenen en vooral: schrijven.

Dat probeer ik nu, schrijven en dingen zoeken om naar uit te kijken. Makkelijker gezegd dan gedaan, maar ik wil een poging wagen.

Lectuur en co

Afleiding zoeken. Dat moet ik doen. Ik heb de voorbije dagen wel wat kunnen lezen. Myrren’s Gift meer bepaald en dat was gelukkig meeslepend genoeg om mijn gedachten te verzetten. Ondertussen is er nieuwe lectuur aangekomen:

 • His Dark Materials (Northern Lights, The Subtle Knife, The Amber Spyglass) van Philip Pullman in een mooie hardcover versie;
 • Planet of Adventure (City of the Chasch, Servants of the Wankh, The Dirdir, The Phume) van Jack Vance.

Ook aangekomen is de UK versie van de laatste Harry Potter film, The Order of the Phoenix op DVD. Zo zou ik me toch weer een tijdje moeten kunnen bezighouden. I hope.

Er liggen stilaan zelfs teveel boeken klaar. Opletten voor stress 😉

Hip hoi !

Sven Nys is Belgisch kampioen veldrijden geworden en daar ben ik blij om. Ik heb gekeken. Thuis. Op televisie. Of wat had u gedacht 😉

Verder ben ik op de laptop aan het knutselen aan een mogelijk nieuwe versie van mijn wielersite. Het staat nog niet vast of ik hem wel ga veranderen, maar ik ben in elk geval wat nieuwe css-dingen aan het oefenen. Mijn computertijd kruipt dus vooral daar in op dit moment. En dat vind ik niet eens zo slecht.

Lectuur

Ik was vandaag eventjes op stap en heb volgende boeken gekocht:

 • The Chronicles of Narnia van C.S.Lewis (was eigenlijk niet voorzien);
 • The Quickening trilogie (Myrren’s Gift, Blood and Memory, Bridge of Souls) van Fiona McIntosh waar ik al een tijdje benieuwd naar ben. Deze waren dus wel voorzien.

Verder heb ik via Amazon nog een paar boeken besteld ook. Dat we dit nog mogen meemaken. Ik probeer qua leesgewoonten terug aan te knopen met mijn vroegere leven. Overmoed of een stap in de goede richting? We’ll see

Zonder internet

Sinds gisterenavond had ik geen internet meer. Heel wat over en weer getelefoneer leverde allerlei tips en mogelijke oplossingen op maar het is pas na het volledig weghalen van Norton 360 dat alles weer netjes werkt. Oef.

Nu twijfel ik of ik Norton nog terug zou installeren? Tips hieromtrent iemand?

Assassin’s Creed

Ik herhaal mezelf: het gaat snel in computerspelletjesland. Om Assassin’s Creed te kunnen spelen moest de systeemsoftware van de Playstation3 opnieuw een update krijgen. Dat gaat gelukkig snel. Het is een prachtige game. Grafisch (staat op Blu-ray Disc) heel erg mooi en tot nu toe (ben pas een uur of twee bezig) valt de gameplay ook goed mee.

Deze game stond blijkbaar terecht bovenaan mijn lijstje met “dingen-die-ik-graag-wil-hebben-in-december”. Dankuwel Rita!

Dus ik laat jullie maar weer. Ik ga terug naar het jaar 1191…

Kerstkaartjes

Alle 44 kaartjes zijn op de bus. Er zijn zelfgemaakte bij. Met of zonder coureurs erop. En nu zijn ze met de post op weg naar familie en vrienden. Dag kaartjes!

B-day oproep

Binnen een paar dagen (zondag) is het mijn verjaardag. Ik vind dat nogal belangrijk… weer een jaar verder volgehouden en doorgebeten. I made it. Ha!

— Hierna volgt een oproep —

Lieve lezer, U kent me in real life en hebt mijn gsm-nummer nog? Laat je dan zondag eens iets horen? Of stuur je een berichtje? Ik zou het wel fijn vinden om zo nog eens wat van de buitenwereld te horen. Tot zondag! Make my day 😉

PS Mensen die zich toevallig in de buurt van Keerbergen zouden bevinden zijn natuurlijk ook live welkom. Ik ga nergens heen die dag.

Spelletjestijd

Het gaat snel in computerspelletjesland. Dit weekend kreeg ik een nieuw spel voor Playstation 3 en om Folklore te kunnen spelen moest zowaar de systeemsoftware al een update krijgen.

Op mijn Nintendo DS ben ik opnieuw begonnen met Age of Empires. En op de PC tenslotte ben ik herbegonnen met Titan Quest. Omdat ik het de eerste keer meer dan leuk vond. Spelletjestijd dus… kruip eens in een andere wereld weg dan de echte. Zoiets moet het zijn. Zolang het maar helpt.

Boekenwinkel (2)

Ondertussen zit ik aan blz 40 van het boek van Geert Mareels (zie hieronder). Tot nu toe is het zoals ik had verwacht: boeiend, geestig en goed te volgen ook voor mij. Nice. Nu de resterende 356 blzn nog!

Anyway, het boek ligt nu dus netjes bij mij in de zetel. Ik ga nog wat lezen…

– met dank aan de bereidwillige assistent en de milde schenker deze namiddag –

Boekenwinkel

Geert Mareels heeft een boek geschreven. Een politieke satire naar verluid. Aha, eindelijk een kameraad kabinetschef die iets doet met zijn cynisme dacht ik toen ik het interview in De Morgen van gisteren las. Mijn interesse is in elk geval meer dan gewekt. Ik ken wel een paar rode KC’s (kabinetschefs) en zin voor humor hadden/hebben ze allemaal wel. Zin voor zwarte humor meestal ook. Daar dan een boek mee stofferen met de politieke wereld als achtergrond lijkt me prima. Ik wil het lezen!

Aspe

Ik word dezer dagen overspoeld met Aspe-dingen. Mijnheer AnW zette zich gisteren in de zetel voor de TV-afleveringen  en ik kreeg het laatste boek (Rebus) en een nieuwe strip (Liefdesnest) cadeau. Het boek probeer ik nog wel te lezen, maar de strip zal nog even moeten wachten. Anders begin ik echt alles door mekaar te gooien. Concentratie… brrr, moeilijk.

The Godfather

Ik ben nogal een fan van The Godfather, dwz van de film(s), het boek en sinds kort ook van de game The Godfather, the Don’s Edition. Ik heb het gekregen voor Playstation 3 en dat valt behoorlijk goed mee.

Het lijkt wel wat op Mafia dat ik een paar jaar terug op PC speelde, maar met dat verschil dat ik nu bezig ben als beginnend maffioso op te klimmen binnen de Corleone familie. Ik ben nog niet ver (net van outsider tot enforcer gepromoveerd) maar ik ben ook nog niet lang aan het spelen.

Ik miste wel een kaart die me ook op papier een overzicht van de gamewereld zou geven en zie, die heb ik zonet op het internet opgeduikeld:

Als je mij de volgende dagen mist, ik ben in New York. Aan het moorden enzo.

Fotoshoot, het vervolg

Deze namiddag bij het onkruid wieden.

Ook deze plaatjes zijn gemaakt met mijn Nokia N70 en als ik nu al wist hoe ik de te witte vlakken van haar vacht op de foto minder “blinkend” wit zou kunnen krijgen… (heb al geprobeerd met brightness en contrast te spelen, maar geen bevredigend resultaat gevonden) Iemand?

En ja hoor, dit meisje wordt morgen een half jaar oud. Mijn hond schone hond natuurlijk, maar ik vind haar toch echt al wel een hele mooie meid geworden 😉

Internationale post

Tot mijn verbazing is een kaartje dat ik vrijdag gepost heb vandaag al aangekomen in Estland! Dat is dus maar een weekend onderweg geweest eigenlijk. Straf. Zo’n dingen kom je dus te weten als je aan postcrossing doet.

Ook dat kaartjes naar Duitsland veel langer onderweg zijn (15 dagen al ondertussen) enzo.

Of hoe ik vandaag over alles wil schrijven behalve over mezelf.

Postcrossing

Yep, mijn eerste kaartje is aangekomen.

Good news An Wauters!

The user ****** received the postcard you’ve sent!
The user wrote the following message to you:

Hi An,
Thank you for the lovely card you sent me.
Have a nice day and happy postcrossing!
Arja from Finland

Now you’ll receive a postcard from another random user. Stand-by!
http://www.postcrossing.com

En nu wachten dus op het eerste kaartje dat in mijn brievenbus zal vallen.

Postcrossing.com

Toen ik hier onlangs schreef dat ik graag post krijg - zo van die echte post die door de postbode gebracht wordt – kreeg ik van iemand een mail met een link naar Postcrossing.com. Of dat dan niks voor mij was?

De voorbije dagen had ik tijd om na te denken en ja, ik denk wel dat dat iets voor mij is 8) dat wil dus zeggen dat ik me geregistreerd heb en binnenkort mijn eerste kaartjes ga sturen. Of hoe een mens zich zoal bezig houdt 😉

Playstation 3

Gisteren aangekomen ten huize AnW: een Playstation 3 console – letterlijk – blinkend nieuw en twee games (Resistance, Fall of Man en Motorstorm) en een extra controller (die dingen zijn wireless tegenwoordig trouwens).

Dat zit zo. Een jaar of wat geleden gaf mijn Playstation 2 de geest. De herstelkosten zouden nogal hoog oplopen dus zou ik wachten op de Playstation 3 en dan maar meteen die kopen. Nu ja, meteen… de prijs viel toch wat tegen. Anyway, na wat sparen en nog wat nadenken haalden we gisteren dan toch het nieuwe apparaat en ja… het is fijn om me na meer dan een jaar eindelijk nog eens met die good old Playstation controllers te kunnen afreageren!

Zoals steeds is het zoeken naar een manier om die dingen te kunnen controleren met één hand, maar meestal vind ik wel een manier en dus… als het hier de komende dagen wat stiller is… ik ben de wereld aan het redden of aan het rondcrossen in de woestijn ofzo… vanuit de zetel 😉

Deathly Hallows (2)

Gisterenavond aan de telefoon gehoord dat Harry Potter and the Deathly Hallows best wel een ingewikkeld boek is en dat je de vorige boeken goed moet gelezen hebben om alle namen en verwijzingen naar gebeurtenissen te kunnen begrijpen. Ik ben nog maar aan bladzijde 50 geraakt, maar tot nu toe heb ik daar alvast geen problemen mee en kan ik alles nog goed volgen.

Dat is dan goed nieuws neem ik aan. Hm. Dat we dát nog mogen meemaken 😉

Deathly Hallows

De vorige boeken opnieuw uitlezen is me - dankzij mijn concentratie- en geheugenproblemen enzo – niet gelukt. Vandaag toch maar in Harry Potter and the Deadly Hallows beginnen lezen. Nu beginnen want straks is het koers.

Benieuwd wat me vandaag het meest zal boeien: tovenaars of coureurs en waar ligt nog het verschil? ‘k Ga dus wat lezen nu. Dag dag.

Druk in mijn hoofd

Het is druk in mijn hoofd en eigenlijk ben ik ziek. Zo helemaal misselijk en zo van die dingen. Normaal misschien voor mij, maar eenvoudig of leuk… neen, niet echt. “Pfffffffff,” zeg ik soms. Niet dat dat helpt, maar wat moet ik anders.

Toch druk in mijn hoofd dus. Dringend mijn Tourbezoek op één of andere site willen hebben, hetzelfde voor de foto’s van Grayling en ik met de handbike, en ik wil ook nog tekenen, dringend Willems in de Tour en Cancellara ook en misschien Willems nog eens extra en ach… het zal moeten wachten. Toch minstens tot morgen.

Behalve de verslagjes over de Ronde van Oostenrijk. Die staan wel al online

Denksport

Concentratie. Logica. Amper moeten slapen op een termijn van 24u en toch blijven functioneren. Wat zeg ik? Heel goed functioneren zelfs. Verschillende dingen tegelijk kunnen doen en met nog veel meer dingen in mijn achterhoofd zitten. Ik mis het allemaal enorm. Wat eraan te doen is? Niets. Eerst verder uitzieken en daarna… misschien daarna…

Om mijn concentratie toch een beetje te verbeteren raadde één van mijn dokters onlangs het oplossen van puzzels aan. Denksport weet je wel. OK. Mijnheer AnW dus naar de winkel en hij kwam terug met blokpuzzels, cijfercodes, doorlopers en nog van die dingen. Reclame op de achterkant van zo’n Denksport-boekjes:

Nieuw! Maggi Rundvleesbouillon 33% minder zout, meer kruiden. 8 tabletten voor 4 liter
En dan zo’n foto erbij van een bord soep dat er zo kunstmatig uitziet dat ik het persoonlijk niet zou durven opeten.

Kijk he, als er nu reclame op zou staan voor pakweg een iPod of DVD’s of computergames ofzo zou ik me bij het invullen van zo’n boekje al een stuk beter voelen. Nu voel ik me vooral ziek als ik het doe. En toch kan ik niet ontkennen dat ik het wel leuk vind als ik een puzzel heb opgelost.

Ach, ook dit zal even wennen zijn waarschijnlijk en misschien helpt het me wel…

MS Expression Studio

Fijne kerels daar bij Het Computerwinkeltje. Ze hebben me deze week een schijfje met een 60-Day Evaluation Edition van Microsoft Expression Studio opgestuurd. Misschien omdat ik er al een paar boeken over webdesign en scripting enzo kocht of misschien zomaar omdat ik er simpelweg klant ben. Nu ja, maakt niet uit.

60 dagen dus. De Tour de France duurt 23 dagen. Installeren na de Tour dan maar? Of toch nu al en hopen op een “verlenging” van de 60 dagen?

Ik ben er nog niet uit. Tips? Iemand?

Potter, Harry Potter

Het is niet lang meer voor het zevende en laatste Potter-boek uitkomt en ja ik heb dat al vele maanden geleden ge-pre-ordered (?) en ja ik had me toen voorgenomen de eerste zes nog eens te herlezen en neen ik ben daar nog niet aan begonnen, maar ik ga er aan beginnen.

Neem ik me voor…
Soit…

In een periode als deze met veel gepraat rond moeilijke dingen lijken boeken over tovenaars nog niet eens zo’n slecht alternatief. Mogelijks ben ik de komende dagen dus aan het lezen in Potter, Harry Potter.

Laptop ook proper

Gisteren en vandaag dan ook de laptop opgeruimd. De resultaten:

 • Bij een eerste snelle scan vond hij geen virussen maar wel 14 andere risico’s namelijk 8 adware en 6 spyware bestanden, die allemaal netjes verwijderd werden. Blij toe!
 • Tijdelijke internetbestanden opruimen: 131 bestanden verwijderd.
 • Tijdelijke windowsbestanden opruimen: 3.446 bestanden verwijderd!
 • Internetgeschiedenis opruimen: 257 bestanden verwijderd.
 • Schijfoptimalisatie: 13.569 bestanden geoptimaliseerd!

Tot zover de “operatie Norton 360” ten huize AnW.

PC opgeruimd

Na een paar mindere dagen en een complete slaapdag gaat het vandaag merkelijk beter en ik heb van het momentum (kuch) gebruik gemaakt om Norton 360 op mijn PC te installeren. Dat leverde behoorlijk wat verrassende resultaten op vond ik zelf:

 • Bij een eerste snelle scan vond hij meteen 2 virussen en verwijderde hij ook meteen 1 spyware en 2 adware bedreigingen, wat ze ook mogen geweest zijn – gevaarlijk of niet – ik ben toch blij dat ik er vanaf ben.
 • Tijdelijke internetbestanden opruimen: 33.071 bestanden verwijderd!
 • Tijdelijke windowsbestanden opruimen: 539 bestanden verwijderd.
 • Internetgeschiedenis opruimen: 67 bestanden verwijderd.
 • Schijfoptimalisatie: 7.514 bestanden geoptimaliseerd!
 • En dan is er ook nog die 2 giga gratis online backup met de daarbij horende super gebuiksvriendelijke bediening om te selecteren welke bestanden je daar wil opslaan. Mooi.

Binnen een paar dagen herhaal ik het hele proces nog eens op mijn laptop. Norton 360 kan je immers op 3 computers binnen een gezin installeren. Benieuwd wat daar dan nog allemaal zal uitkomen.

Oh ja, het nam allemaal best wel veel tijd in beslag, maar ik liet dan ook alles een eerste keer volledig opruimen enzo. Ik – nu ja, de PC – was er een paar uren mee bezig, maar voor een opgekuiste PC had ik dat wel over.

Norton 360 & Anno 1701

Slecht-nieuws-momenten hebben ook hele kleine voordelen. Praten over al die problemen ontlokte bij een rabiate niet-computerspelletjes-speler als mijnheer AnW gisteren zelfs de uitspraak: “Je mag voor minstens 100 euro software gaan kiezen in de Carrefour.” Kuch. Ik wist even niet wat ik hoorde.

Bleek dat we een kortingsbon hadden of een puntenbon ofzo. In elk geval we zouden toch vorige week al ergens Norton 360 gaan halen want mijn laptop was compleet onbeschermd al een tijdje en ik heb de energie niet meer om op zoek te gaan online naar allerlei hulpmiddeltjes en de bescherming op de PC was ook niet echt gebruiksvriendelijk en ja ik wil ook makkelijker back-ups kunnen maken en naar verluid kan ik al die dingen op beide computers (eigenlijk op drie computers per gezin) installeren met Norton 360 dus dat zouden we dan halen, maar dat kost naturlijk geen 100 euro (79.9 ofzo in de winkel).

“Geen probleem,” aldus mijnheer AnW: “Ze verkopen daar zeker ook spelletjes!” Die had ik dus echt niet zien komen. Het is Anno 1701 geworden. Tenslotte was het een historicus die zou betalen en ik zie dat trouwens wel zitten: een andere wereld gaan bouwen, in een andere tijd, centjes verdienen, eventueel een oorlogje starten. Als u mij zoekt ik bevind mij in de Nieuwe Tijd…

Gezocht: info over CSS

Kijk, ik wéét dat je veel meer met CSS kan doen dan wat ik ermee doe (als ik van nul zelf een website in elkaar zet) en ik héb al gezocht naar tutorials en/of handboeken, maar is er iemand die mij door de bomen heen het bos kan tonen?

Gezocht: links naar online tutorials en of andere begrijpelijke literatuur…

Iemand?

Nieuwe site…

Hij is er. De nieuwe site. Hij gaat over een pup…

Om te vermijden dat het hier binnenkort nog uitsluitend over Grayling gaat, wilde ik voor haar dus een afzonderlijke site opzetten. Niet dat ze hier vanaf nu niet meer zal voorkomen, maar een beetje moderne pup, mag toch een eigen (sub)domeintje hebben he.

De avonturen van Grayling staan vanaf nu hier:

 http://www.an-wauters.be/grayling

En neen de site is nog niet echt af en ja ik ben om hem te maken dikwijls met mijn kop tegen een denkbeeldige muur gebotst en neen ik wilde geen dagboek gewoon in html, maar… het is nu niet anders. En misschien (hopelijk) kan ik er nog wat aan veranderen en verbeteren. Maar als u hier nu nog aan het lezen bent… kijk dan toch ook eens op http://www.an-wauters.be/grayling

Hey dag An

Ik ben mezelf tegegenkomen.

Dat zit zo. Ik wil een nieuwe website bouwen en nadat ik weken en weken bezig was met beslissen wat er precies op moest komen en hoe hij er zou uitzien (zucht) was ik daar eindelijk uit, maar toen ik het dan wilde maken duurde dat niet een paar dagen zoals “vroeger” maar ook weer weken en weken en dan moest ik nog aan de echte inhoud beginnen en aan dingen met php enzo, maar toen liep het boven in mijn hoofd helemaal vast.

Nadenken. Concentreren. Oplossingen zoeken. Logica. Het gaat niet meer…

En daar voel ik me zo slecht bij. Als u een beetje zou weten wie ik vroeger was en wat ik toen zoal deed en hoe jong ik ben en hoe dichtbij vroeger eigenlijk nog is, dan zou u het misschien wel kunnen begrijpen, maar neem van mij aan: “Het was de voorbije dagen niet leuk om mij te zijn,” en diep zuchten helpt niet.

Spelletje spelen

Ziedaar het plan van de dag: een spelletje spelen. Op de computer wel te verstaan. Vandaag in de postbus gevonden: Splinter Cell Double Agent. Al een keer uitgespeeld door de gulle gever, maar verder goed als nieuw. Hij had zich bij “de vijanden” kankercellen voorgesteld en ze dan één voor één uitgeschakeld. OK. Ik doe mee!

En zeggen dat ik vandaag toch al van plan was om nog eens een al wat oudere computergame te installeren – eentje van The X Files - gewoon omdat ik tegenwoordig het vierde seizoen van de tv-serie door mijn dvd-speler aan het jagen ben en het nog leuk vind ook. Maar nu ik nieuw speelgoed heb, zullen Mulder en Scully even moeten wachten.

Technologische revolutie

Mijn Sony discman is stuk. Dat hoeft niet te verbazen want ik had het ding al op de middelbare school. Het was nog zo’n groot vierkant, dik en zwaar geval dat 15 jaar lang goed werkte, maar nu dus niet meer. Anyway, op zoek naar een opvolger dan maar. Een iPod misschien?

Nu is mijnheer AnW op het vlak van computer en aanverwanten iemand van het type dat wanneer hij ergens een usb-stick cadeau krijgt zich meteen afvraagt waarom die sleutelhanger een dopje heeft dat er af kan want dat zo’n loszittend stukje toch vervelend is.

Toen ik een tweetal weken geleden opperde dat ik misschien wel een mp3-speler wilde kopen was de eerste vraag die mij tegemoet kwam dan ook: “Wat is dat? Em Pee Drie?”

Zelf had ik vragen verwacht als: “Heb je dat wel nodig?” of “Hoeveel gaat dat kosten?” maar op zijn eenvoudige vraag had ik niet veel meer te zeggen dan: “Euh… Da’s muziek he.”.

“Da’s dan om die kapotte cd-dinges te vervangen?”
“Ah ja,” zei ik enigszins verbaasd.
“OK, maar ik ken daar niks van.”
“Mja. Weet ik en misschien kan ik ook wel zonder.”
“Dat bedoel ik niet. Je moet gewoon zelf zeggen wat je precies wil hebben.”
“…”
“We kunnen dan morgen naar Leuven zo’n speler halen,” gaat hij verder.
Help. Morgen? Hij meent het! Ik surf wat rond en maak voorzichtig een keuze.

Zo komt het dat ik sinds een tweetal weken de eigenaar ben van een iPod video 30 GB. Er staan al hele pakjes muziek op, via iTunes abonneerde ik me alvast op een paar VRT-podcasts en op die van National Geographic (met video!) en ik heb er al wat foto’s van Grayling op gezet en ik maak nu afspeellijsten en zoek nieuwe nummers op en gemakkelijk dat dat allemaal is!

En zeggen dat ik zolang getwijfeld heb of ik wel een iPod “nodig” had. Tuurlijk niet, maar het is wel fijn. Een geluk dat mijnheer AnW geen twijfelaar is.

Het laatste loodje


Et voilà. Ze is klaar. Daarmee is de laatste tekening voor Geraardsbergen in orde. Nu nog inkaderen en vrijdag brengen we ze allemaal samen weg.

Deze tekening is een weergave van Koen Barbé in de Ronde van Vlaanderen 2006. De tentoonstelling draait in de eerste plaats rond renners uit Geraardsbergen zelf dus Koen past daar mooi in, maar ik neem ook tekeningen van Devolder, Kleynen, Arieta, Mertens en Willems mee evenals een ingekaderd exemplaar van mijn ministripverhaal over het Vlaamse wielervoorjaar.

Of er ook een reeks miniatuurtjes meegaat, daar moet ik nog even over nadenken. Vorig jaar had ik slechte ervaringen met uitlenen (exemplaren waar weken aan gewerkt was beschadigd teruggekregen). Ik had dan ook eerst geweigerd. Vorige week kreeg ik echter opnieuw de vraag of ik ze wou meebrengen en zelf (!) installeren. Plus het is maar voor twee weken én op een vaste locatie (vorig jaar een half jaar in een reizende tentoonstelling). Tja…

Ben Hur

Tiens. Nu zie ik altijd meteen van die wagenrennen voor mij als ik aan de film Ben Hur denk, maar in feite komen die er maar een heel klein beetje in voor. Het was dan ook een jaar of 15 geleden denk ik dat ik hem nog gezien had, maar toch: het menselijk geheugen werkt eigenlijk wel zeer selectief.

Geesten van het avondland

Gelezen: het boek van VRT-journalist Rudi Vranckx over de roots van het moslimterrorisme. Volgens mij is Rudi Vranckx nog altijd een degelijke en zoveel mogelijk onafhankelijke reporter wanneer het over het Midden-Oosten gaat. In zijn nieuwste boek ‘Geesten van het avondland’ reconstrueert hij de belangrijkste aanslagen op Europese bodem (Londen en Madrid), zorgt hij voor heel wat achtergrondinformatie over het moslimterrorisme en geeft hij ook nog wat historische informatie mee, bijvoorbeeld over Al-Andalus. Ondanks de in het begin voor mij wat houterig aanvoelende schrijfstijl – misschien eigen aan het proberen verhalen van zoveel feiten - vond ik het een sterk en goed boek.

Vanavond kon je om 20u in Leuven naar Rudi Vranckx gaan luisteren. Mijnheer AnW wilde me dit weekend nog warm maken om daar naartoe te gaan, maar ik ben nog wat moe van woensdag. U weet wel… (confer infra)

Euro Cinema en Movie Organizer

Gisteren heeft Mijnheer AnW de eerste helft van de dvd-reeks Euro Cinema van De Morgen afgehaald. Nice! Hij vroeg of ik nog altijd al onze dvd’s in zo’n computerprogramma steek. In principe wel, maar de stapel films en series die “nog niet in de computer zitten” is vrij groot. Ik moet dan ook dringend mijn databank in Movie Organizer eens updaten, maar waarschijnlijk niet vandaag.

Nu moet ik eerst bekomen van gisteren. Doorbijt-dag vandaag. Zucht(je).

De boom in

Van mijn part mag alles hier vandaag de boom in. Ballen, kralen, strikjes, lichtjes… laat maar komen! Onze kerstboom staat er al. Groen. Zoals de meeste van zijn soortgenoten. Voorlopig althans. Straks kleurt hij zilver en brons.

Hamer. Klop.

Gekregen. De. Ik. Een. Gisteren. Van. Heb.

En daarom ben ik nu nog bezig met verwerken. Zucht.

In afwachting van meer eigen klank en woord alvast deze reclameboodschap: neef Stijn heeft een eigen website waar je zijn nieuwste muziek (eigen songs!) kan downloaden. Neef Stijn is een toffe kerel dus als u een momentje tijd heeft surf dan als de bliksem naar www.stijnwauters.net.

Wilde beesten

Nadat ik hier een tijdje geleden kloeg over te weinig wilde beesten op National Geographic Channel kan ik niet nalaten u te melden dat ik vannacht twee reportages na mekaar heb gezien met beesten in de hoofdrol.

Eén over hoe leeuwen menseneters kunnen worden als ze slechte tanden hebben en dus gemakkelijke prooien zoeken en een andere over apen die ooit in mensenhanden zijn gevallen en nu hun opgelopen trauma’s proberen kwijt te raken in een soort opvangcentrum. Het was nog niet kijken naar bijvoorbeeld de-blaadjes-knabbelende-giraf-in-de-savanne, maar er zijn toch ook al geen vliegtuigen gecrasht of bruggen opgeblazen (letterlijk) dus dat is al iets.

Titan Quest

Mocht iemand me vandaag nodig hebben, ik zit in Griekenland. Het oude Griekenland wel te verstaan. Ik ben er bezig met het redden van het mensenras van allerlei monsters en met het vervullen van quests en side quests along the way. Bij mijn nieuwe pjoeter van een tijdje geleden hoorde immers ook een nieuwe game – Titan Quest – en ik ben daarin nu virtueel volop aan het vechten in de hoop dat dat een self fulfilling prophecy wordt. Ofzo.

Tekenfoutje?

Gisteren kreeg ik de twee laatste strips van Suske en Wiske cadeau. Ziekenhuistradities die al 17 jaar bestaan moeten immers in stand gehouden worden én zo blijft mijn verzameling volledig. Ik heb er al eentje van gelezen:

Cover Suske en Wiske 291

Volgens mij staat er toch een tekenfoutje op deze cover. Het houten bord dat Lambik vernielt, vermeldt “Coward’s End”, maar dan kloppen de stukken toch niet? De breuk zou toch na “Coward’s” moeten zitten en niet er voor zoals nu het geval is?

Hoe een filmpje maken?

Vanuit de volgwagen

Eind augustus had ik het geluk om een tweetal dagen in de Toekomstronde in de volgwagen te kunnen meerijden. Ik maakte toen ook een reeks video-opnamen met mijn Nokia N70. Nu wil ik daar graag een beetje een fijn filmpje mee maken. Iemand tips in verband met software die ik kan gebruiken?

Op mijn pc staat standaard Windows Movie Maker (WMM). Dat lijkt op het eerste zicht wel bruikbaar voor wat ik wil doen: fragmenten bijknippen, leuk muziekje laten meelopen, credits toevoegen. Maar nu wil ik dat allemaal grafisch ook wel een beetje mooi in elkaar steken en heb ik bijvoorbeeld momenteel nog geen verstand van de audio-kant. Zo wil ik van een bepaald fragment wel de klank gebruiken, maar geen beelden. Kan ik dat allemaal met die WMM? Of kunnen jullie me andere software aanraden?

Hopelijk lezen er een paar filmmakers mee…

Allemaal beestjes

Logo National Geographic

De voorbije dagen slash nachten nogal veel naar National Geographic gekeken op tv. Tussen al die megastructures, crash scene investigations en andere outbreaks vroeg ik mij regelmatig af waar de wilde beesten bleven?!

Gelukkig staan de beestjes op hun oersite wel nog mooi bovenaan het lijstje. Ik ontdekte ook nu pas dat ze wekelijks podcasts plaatsen. Het leek wel discovery channel. Flauw grapje (‘k weet het) maar ben beetje ziek vandaag. Beetje maar.