Categorie archief: Waar ik mee bezig ben

PS 4

Eén van de dingen die ik de voorbije jaren deed om te kunnen sparen voor onze reis naar Cuba (zie hier) was mijn gameconsumptie verminderen tot uiteindelijk zelfs stopzetten.

We zijn ondertussen op reis geweest.

Ik heb tussendoor ook wel een prijs gewonnen zo op een keer (bestaande uit een witte Xbox met drie games, waarvan ik er 2 zeker zou gekocht hebben anders, nl. Assassin’s Creed Origins en Call of Duty WW II) wat het besparen op nieuwe games toen wel heel eenvoudig maakte.

Voor een tijdje.

Zonet heb ik voor de eerste keer sinds lang een game besteld. Voor Playstation 4, nl. Ghost Recon Wildlands. En een nieuwe controller. En een PS + abo voor het komende jaar.

Het voelde bijna alsof ik met mijn spaarcenten naar de winkel van Christiaensen mocht. Nu heet die winkel trouwens Intertoys en ik bestelde bovenstaande online bij Coolblue. Ah ja, want dan spaar ik Vikingpunten voor mijn gsm.

Soit.

Morgen heb ik een vrije dag. Op de kinesitherapie en een babbel over politiek na. Maar verder: een vrije dag. Thuis dus. En zaterdag een halve vrije dag. En zondag ook.

Lectulandia

Haalde zonet een boek of 8 in het Spaans vanuit de behoorlijk uitgebreide leeslijst van Español 8A bij Lectulandia. We moeten er dit jaar twee lezen. Twee?! Ik lees jaarlijks een veelvoud van 2 zonder dat dat moet, maar omdat ik dat graag doe. Twee lezen uit een lijst zal dan ook wel lukken zeker.

*kruipt met ereader in zetel onder dekbed*

Als blogposts hashtags hadden zou ik er de totaal nutteloze, want wellicht nooit eerder gebruikte,  #blijdatdelessenspaansweerbegonnenzijn aan toevoegen 🙂

Uit de bibliotheek

Slechts vier nieuwe boeken meegebracht:

 • Erwin Mortier, Omtrent liefde en dood
 • Jordi Sierra I Fabra, Cuatro días de enero
 • Robert Galbraith, Silkworm
 • Trudi Canavan, The ambassador’s mission

Respectievelijk schaamteloos kijken naar o.a. de dood van Jef Geeraerts – van wiens boeken ik altijd al gehouden heb, een vlot geschreven thriller uit een reeks die speelt in het Barcelona net na de Spaanse burgeroorlog en waar ik al en stoemelings midden in de reeks een verhaal of twee van las, een boek van JK Rowling’s alias – ook al vond ik het eerste uit die reeks niet zo geweldig, maar het tweede zou beter zijn en tot slot voor het eerst sinds lang nog eens fantasy in het Engels – het eerste deel van een trilogie – ah ja, natuurlijk.

Drie van de vier boeken die ik meebracht zijn hardcover. Dat speelt ook mee in mijn keuze. Kwestie van met mijn verstoorde motoriek toch nog comfortabel te kunnen lezen.

PS. Op de foto ook “een hond”. Dat is geen toeval.

Baricco, Alessandro et al.

Ik las nog een keer de novelle Zijde. Terwijl ik van de bibliotheek ook Dit verhaal meebracht. Allebei van Alessandro Baricco want ik denk niet dat deze schrijver me kan teleurstellen.

Morgenavond brengen ze mij nog een keer naar de bibliotheek. Dat is BIB Tweebronnen in Leuven voor mij. Momenteel heb ik nog geen idee wat ik zal uitkiezen.

Baricco ga ik alleszins eerst nog verlengen. Dat kan tegenwoordig (al lang) online. Soms zijn mijn plannen bij het uitlenen groter dan wat mijn hoofd aankan. Morgen wellicht opnieuw. Maar zonder ambitie leven lukt niet. Zelfs niet met een chemohoofd en een ziek en gehandicapt lichaam. Dus breng ik morgen gewoon weer een (te) grote stapel mee. Daarvoor rijden ze mij tenslotte naar ginder.

Series slapen

Wij hebben al een hele tijd Netflix en ik ben een zeer regelmatige kijker. Tegenwoordig ben ik vooral een regelmatige slaper. Dan zet ik een aflevering van pakweg Sherlock op en dan volg ik de eerste tien minuten bewust en ben ik ook helemaal meegesleept en dan… zijn er nog stukken hier en daar die ik zie met grote stukken slaap of halfslaap er tussendoor. Niet fijn. Ik weet dat therapiegewijs mijn lichaam stilaan moe tot uitgeput is en toch… niet fijn.

Nu ja, ik moet alleszins al lang niet meer uit de zetel of uit bed om een DVD of BluRay schijfje te versteken dus Netflix blijft een goede investering.

Desondanks de voorbije maanden onder andere gekeken naar:

 • Norskov
 • Happy Valley
 • Hinterland (samen met mijn man, we willen nu absoluut een keer naar Wales, ooit)
 • Sherlock
 • Paranoid (nog niet helemaal uitgekeken)
 • Grand Hotel (Spaanstalig)
 • Ingobernable (Spaanstalig)

Ook zin om nog te kijken de – welja – komende maanden naar:

 • Narcos seizoen 3
 • The designated survivor
 • Johan Falk
 • Blue eyes
 • … en zoveel meer wellicht.

Enfin ja, maar binnenkort doe ik ook weer aan braintraining. Het academiejaar start 25/9. Eens kijken of ik daar mijn hoofd kan bijhouden. Spaans niveau 8 en het vervolg van de verkorte bachelor wijsbegeerte = plan. Inschrijvingen zijn een feit. De gebrekkige werking van mijn brein ook. Bon ja, en avant! Omdat ik dat wil.

Dingskes in de trein

Mama:”Oh, jij leest ook een boek van in de trein!”
Ik:”Hu?”
Mama:”Awel ja, iemand die iets ziet van in de trein, ik lees Het meisje in de trein, gekregen om te lezen van een vriendin en dat is dus heel spannend en die ziet iets, zoals ik zegde, van in de trein. Is dat bij u ook zo?”
Ik:”Bij mij?”

Dan valt mijn halve euro. Op onze salontafel ligt het boek Lenin in de trein, de reis naar de revolutie. De Russische revolutie wordt hierin dus beschreven net als de weken, maanden voordien met ook de reis van Lenin van uit Zwitserland per trein naar Sint Petersburg, toen Petrograd.

Ik:”Neen, dit is meer een boek over politiek en geschiedenis.”
Mama:”Is dat ook spannend? Zo’n revolutie?”
Ik:”Ja, maar je kent de afloop natuurlijk al wel. Deze revolutie vond plaats in 1917 he.”
Mama:”Ah, dat is dan flauw vind ik. Als je het einde al kent.”

Alleen op de wereld

Neen, niet ik. De kleine Remi in het boek van Hector Malot.

Toen ik in de lagere school zat had ik zo’n Deltas-versie van Alleen op de wereld. Ik heb het kapot gelezen. Omdat er dieren in meededen wellicht. Ik en dieren… (of is dat dieren en ik?). En omwille van de emoties, ook dat. En zo zwerven door Frankrijk en al.

Enkele maanden geleden was de volledige versie van deze klassieker één van de boeken die ik meebracht van de Boekenbeurs. Ik ben hem nu aan het lezen. En laat in de IedereenLeest BoekenBingo 2017 één van de categorieën nu net zijn “een boek uit je jeugd dat je graag wil herlezen”.

Ik ben nog niet ver gevorderd. De beschikbare tijd om te lezen is wat verminderd. Enerzijds door examens en anderzijds door…. een puppy! To be continued…

Goodreads

Ergens in de eindejaarsperiode van vorig jaar heb ik Goodreads “ontdekt”. Ik wist al wel wat het was, maar had geen account.

Dit jaar heb ik dus alle boeken die ik las bijgehouden en heb ik er een wil-ik-lezen-lijstje en eentje van boeken die ik nu aan het lezen ben en krijg ik notificaties enzo. Thrillers, romans,… Ik had er vrijdag enkele filosofieboeken ingezet ook – waaronder Augustine of Hippo: A Biography van Peter R.L. Brown – maar die haalde ik er terug uit. Ik heb namelijk vanmiddag beslist dat lezen (en dus Goodreads) en studeren twee aparte dingen zijn. Al zet ik er wel Spaanse romans enzo in. Maar Spaanse boeken lezen, is toch niet hetzelfde als studeren eigenlijk he. Alleszins niet zoals filosofie. Dat is toch nog net iets anders. KULeuven enzo.

Wat me opvalt is dat ik eigenlijk alles bij elkaar wel veel gelezen heb weer dit jaar. Blij om. En weinig echt slechte boeken. Veel thrillers. En veel meer Spaans dan Engels. Amper Frans ook. Tiens. Daar zou wel eens verandering in mogen komen nog. Mogen, niet moeten. Niets moet namelijk nog.

Dat hoorde ik Dirk De Wachter onlangs nog zeggen op een podium. Je moet niets. Behalve één ding. Je moet goed zorgen voor je kinderen. Zorgen dat ze geen grote trauma’s meemaken bijvoorbeeld.

Enfin. Bref. Ik ga nu nog wat lezen dan. Spaans boek. Denk ik.

Ken Follett

Zonet deze drie boeken toegevoegd aan mijn te lezen lijst in Goodreads. Ze liggen alledrie thuis op mij te wachten. Dus ik hoop er later vandaag als ik weer daar ben aan te beginnen. Eerst nog een Spaans boek uitlezen wel. En misschien ook nog die thriller die ik nu bij me heb. Al zal dat eerder iets voor overmorgen zijn. Schat ik.

De meeste boeken die ik lees komen nog steeds uit de bibliotheek, maar deze trilogie kreeg ik cadeau. Dat is ook fijn natuurlijk.

Ik was er al langer benieuwd naar, maar ze waren steeds uitgeleend en reserveren kost ook geld dus ja, ik wachtte af tot ik geluk had. En zie, nu moet ik niet meer wachten. Enfin ja, tot ik thuis ben wel.

Terug mobiel

Ik ben niet de man op de foto en de hond is duidelijk ook niet de mijne, maar zo’n rood ding zoals deze man voor zijn grijze rolstoel heeft staan, komt binnenkort wel mijn richting uit!

Het is een Batec Hybride en kort samengevat is het een aankoppelbare e-bike voor mijn manuele actiefrolstoel.

En dan ben ik… terug mobiel.

Om een lang verhaal kort te maken, nu ben ik dat niet wegens handicap en ziekte en herval en complicaties en is er altijd hulp nodig om me te verplaatsen zelfs met de rolstoel of dingen gaan ook met de nodige hulp slechts moeizaam of helemaal niet.

Je kan je daar bij neerleggen. Het is erg en niet leuk, maar bon, je moet daar mee leren leven. En durven denken aan een elektrische rolstoel en tilliften ook thuis overal plus nog (veel) meer thuiszorg en dan lukt dat denken niet eens meer en ga je aan de psychofarmaca tot je in een fatalistische bui van “als ik nu geen manier vind om terug mijn kwaliteit van leven te zien stijgen dan hoeft het voor mij allemaal niet meer” het internet afschuimt en dit filmpje ziet:

Dus… als alles goed gaat wordt deze week vrijdagvoormiddag mijn rolstoel aangepast (= uitgerust voor het aankoppelen van deze Batec Hybride) en de Batec zelf afgesteld op mijn armlengte en van die dingen en dan kan hij mee naar huis. Waarna ongetwijfeld meteen een testrit volgt.

Een testrit thuis that is. Voor zaterdag staat Leuven al in mijn agenda. En zondag Mechelen. En volgende week Spanje, maar dat is dan weer een ander verhaal.

Enfin, er zal een nieuwe wereld open gaan. Die keer dat ik bij Mobility by Olivier een afspraak maakte en er de Batecs ging testen was ongetwijfeld de beste dag van 2016. Maar wie weet wat er nog allemaal komt?

Ik ga buiten kunnen… en zelfs min of meer zelfstandig… zo op mijn eentje (zoals ik het nog liefst van alles heb)… stel je dat voor!!!!!!!!