Dit vind ik goed

He’s back

He being Colonel Harold Wilberforce Clifton! Van Turk en De Groot, enfin nu van Turk en Zidrou that is.

Dat zijn strips. De eerste reeks telde 17 grappige verhalen. Het eerste van de nieuwe reeks mag er ook zijn. Net Spookrijders onder invloed uitgelezen en meer dan eens moeten (glim)lachen. Brexit of niet, deze Europese versie van Britse humor kan ik wel smaken.

Series

Ik heb de laatste tijd wel eens tijd gehad om een serie te bekijken, zowel op TV, op Netflix als op uitgeleende DVD’s. Deze sprongen er voor mij nogal uit:

 • The Cliff (Netflix, 2 seizoenen, IJsland, mooi!)
 • Trapped (DVD, 1 seizoen, IJsland in de winter)
 • Ooggetuigen (foto boven, DVD, 1 seizoen, Noorwegen, sterk verhaal)
 • La Trève (Canvas, 1 seizoen, België, knap en dichtbij)
 • Broadchurch (Netflix, 2 seizoenen, UK, kon korter)

Staan verder nog op de lijst te bekijken (op Netflix): Thicker than water, Rectify, Modus en The Bletchley circle. Die zijn voor als ik (ook op Netflix) klaar ben met Narcos, Peaky Blinders en Gran hotel. Denk ik. Of er eerder al wat tussendoor. Dat kan ook. Geen stress…

Bates Motel

In de categorie “Dit vind ik goed” wil ik de wereld graag laten weten dat ik de voorbije weken nogal genoten heb van Bates Motel op Netflix. Seizoen 1 en 2, that is. Norman Bates heeft een smartphone en gaat naar de lokale high school terwijl rondom hem mensen vermoord worden, drugdealers aan de slag zijn en wat al niet meer. Spannend. Raar. Die dingen.

Sporza

Sinds een week of twee, drie teken ik voetballers. Dat is niet erg. Het brengt je op plaatsen. Zoals bij de VRT waar ze het hele Europees kampioenschap voetbal omkaderen met voor- en nabeschouwingen, analyses en… fans.

Ik ben fan. Van Jan Mulder bijvoorbeeld. Held!

Dus tekende ik ook Jan Mulder. En dat vond ik zo fijn dat ik dacht:”Van deze man zou ik wel een handtekening willen,” dus waagde ik mijn kans daar in de schaduw van de VRT-toren. Het ging vlotter dan vlot. En de heer Mulder is ook “in het echt” een zeer fijne man. De schouderklopjes zinderen nog na.

Ik lees nu Duivelskunstenaar. Een fictief boek over hoe onze duivels het EK 2016 winnen. Ook dat bevalt me wel. Ook dit is van Jan Mulder.

(tiens, ik had als titel precies beter Jan Mulder genomen dan wel Sporza)

De Belgen verloren wel hun wedstrijd die maandagavond. Maar ze gaan dat morgen goedmaken.

Anyway, ik teken verder. Mijn favoriete opstelling staat al op papier. Maar die zal de wereld niet veranderen. Mijn wereld was maandagavond wel anders dan anders. Mooier. En dat is ook al iets.

Merci Sporza!
(die uit de titel)

Gewonnen!

Moet je kunnen. Een blog afsluiten al schrijvend dat je het wel eens terug over wat onschuldiger dingen dan doodziek zijn, zal hebben en dat dan niet doen.

Ik kan dat.

Dat probeer ik nu even goed te maken.

Door deze foto:

11140284_10206706332310521_2051775023721378291_n

 

 

 

 

 

 

 

Mijn dankjewelfotocollage voor de Duitse sprintbom André Greipel. Ik won onlangs toch een wedstrijd op Facebook? Wel dat groene Skoda-beest was mijn prijs. En foto’s. En een kalender. Allemaal in een grote gele doos van DHL vanuit Duitsland naar hier thuis gestuurd.

Super toch?

Al moet je misschien wel echt zot van koers zijn om dit mooi te vinden. Gelukkig ben ik zot van koers.

Boekenbeurs

De jaarlijkse Boekenbeurs in Antwerpen.
Je kan daar voor of tegen zijn.
Ik ben voor.

Omdat het zowat de meest toegankelijke boekenwinkel van Vlaanderen is en omdat je er op een fijne dag als pakweg vandaag striptekenaars, thriller en andere auteurs kan ontmoeten en laten signeren.

Ik had per ongeluk het weekend vrij. Iets met te hoge ontstekingswaarden nog in mijn bloed om andere behandelingen te laten doorgaan en dus kon ik net zo goed al op de eerste dag naar de Boekenbeurs gaan vond ik. Fijn zo.

Ook Pieter Aspe was vandaag in Antwerpen.
Je kan daar voor of tegen zijn.
Ik ben voor.

En ik durf dat hier zomaar schrijven 😉 Gisteren bracht ik vanuit Acco in Leuven Het Kapitaal van Karl Marx nog mee – just a bit of light reading zou Hermione hierover zeggen tegen Harry Potter – weliswaar in de Nederlandse vertaling, maar toch, daar kan je mee thuiskomen als student filosofie. Ik ben momenteel trouwens ook bezig met het verwerken van Husserl’s crisis van de Europese wetenschappen en dit wel in het oorspronkelijke Duits. Fijn allemaal, daar niet van, maar ik bracht dus ook zonder blozen de nieuwe van Pieter Aspe mee uit Antwerpen.

Samen met gesigneerd werk van Tom Lanoye, Bart Moeyaert, Marnix Peeters, Stefan Brijs, Toni Coppers, Luc Deflo en Saskia De Coster die zelfs nog wist dat ik niet mijn eerste boek van haar kocht vandaag. Ik liet inderdaad twee (of drie? ik moet het zelf opzoeken) jaar geleden al eens een boek bij haar signeren en ook toen was dat een fijne ervaring.

Urbanus en Charel Cambré tekenden voor mij één en ander. Letterlijk dan. Stripfiguurtjes. De ene met stift en de andere met grafiet. Fijn.

Hebt u het codewoord al ontdekt in deze post?

Fijn. Vandaag.

Comic

Ik lees al eens graag een comic. Van Daredevil las ik onlangs enkele delen, maar wel pas nadat ik de serie op Netflix had gezien. Nu heb ik vandaag volume 1 en 2 meegebracht van The League of Extraordinary Gentlemen. Ik heb 15 pagina’s gelezen so far en ik ben al fan. Dat is altijd een goed teken. Ik zag ondertussen hier dat er nog meer te lezen zal zijn na deze twee volumes en daar kijk ik nu al naar uit.

Vinyl

Het is tegenwoordig hip: LP’s en singles kopen op geperst vinyl. Bij mij zijn platen – zo gelijk dat wij LP’s en singles door de band noemen – synoniem voor goede jeugdherinneringen. Die neem je mee zolang je verder leeft*.

Platen dus.

Uren en dagen zat ik op de grond voor de TV-kast van mijn ouders en speelde ik keer op keer diezelfde platen van Urbanus. Of Ann Christy. Louis Neefs. Elvis Presley. Nat King Cole om er zo even voor de vuist vijf op te noemen. Later kocht ik ook mijn eigen eerst singles en platen.

In onze woonkamer is ondertussen een vintage platenspeler gezet. En neen, niet van-die-namaak-vintage-achtige-dingen-vers-uit-de-fabriek, maar wel een Philips uit de jaren zeventig. Mooi. Hij lijkt – van heel ver – een beetje op de stereo-installatie van mijn vader waar ik al die dagen mee doorgebracht heb en hij klinkt in elk geval net zo. De platen van toen heb ik nu hier bij ons thuis want:”Ik zou die graag opnemen op de computer, vake.” En natuurlijk was vake akkoord.

Vandaag hoorde ik zo terug het vertrouwde zoemen en kraken en daarbovenuit dan ene Louis uit Mechelen die uiteraard veel te vroeg gestorven is. Maar daarna legde ik de nieuwe LP van Recorders op, een groep uit het Brusselse die nog volop timmert aan de muzikale weg. Er zit ook een gesigneerde LP van Customs in mijn collectie en in mijn dromen wordt mijn “moderne” collectie nog wel wat uitgebreid.

In elk geval, platen draaien blijf ik nog wel een tijdje doen. Omdat het rust brengt. En omwille van die goede jeugdherinneringen.

* Vrij en zeer doorzichtig gepikt uit Testament van Lennaert Nijgh en Boudewijn De Groot

Bureaublad

Omdat ik loyaal ben. Omdat ik gisteren live in Overijse cross kon gaan kijken. Omdat in de miezer (regen, geen regen, regenachtig, regen,…) fotograferen nieuw was voor mij. En omdat ik dit gewoon een best goede foto vind, ziehier mijn nieuwe bureaublad op de laptop:

Schermafbeelding 2014-12-08 om 12.45.13

En nu ga ik mij klaarmaken voor de rest van de week.

Lassie

lassie
Ik had deze vroeger op video. Deze en de “echte” oude films starring Lassie. Want Elizabeth Taylor mocht dan wel meespelen in de mooie Lassie Come Home in 1943. De heldin van de films is immer de trouwe hond. En laat ik het nu net hebben voor honden. En voor trouw.

Gisteren zag ik Lassie geprogrammeerd op VTM. De digicorder deed de rest en zo komt het dat ik vanmorgen redelijk wat traantjes voelde opkomen en soms ook gewoon hun gang liet gaan… kan eens goed doen… So thank you Lassie!

Eerste keer OLT Rivierenhof

Ik was nooit eerder in het OLT, maar ik ga zeker nog een keer. Ooit. Bij gelegenheid dus. Gisteren was er Luka Bloom om naar te gaan kijken en luisteren. Zere keel vandaag. Dat krijg je als je geen zanger bent en toch meezingt als hij dat vraagt. Met plezier overigens.

20140726_210101_resized

Tom Vanstiphout opende de avond. Ik herinner me dat ik zijn bassist en zijn trompettist erg goed vond. En dat ik tijd had om een selfie te maken van mezelf – duh… – én mijnheer AnW.

In het OLT hebben ze een bel. Een kwartier voor een optreden begint rinkelt die enkele keren lang. Vijf minuten voor aanvang nog een keer kort. Luka Bloom staat op het podium. Kondigt zichzelf aan en speelt gitaar als de bel gaat. “OK, so I am not here”, zegt de man, brede glimlach inbegrepen. De toon is gezet.

20140726_222620_resized

Wie anders zou een avond kunnen vullen solo met een gitaar? Te vroeg beginnen en te laat eindigen en niemand van de aanwezigen vervelen? OK, de trompettist waarover ik eerder sprak – Sam Vloemans  als ik me niet vergis – speelde mee op één nummer. Imposant! Een neef van Luka – en ja, ik weet wel dat hij Barry Moore heet voor echt, meer nog hij zou Kevin Barry Moore heten – speelde dwarsfluit. Ook hij mocht op voor één nummer. De man heet Connor. Meer info heb ik niet. Behalve dan: hij speelde best aardig dwarsfluit.

Nooit eerder zou Luka/Barry twee keer hetzelfde nummer in ̩̩n set gespeeld hebben. Dat zei hij tenminste. Gisteren deed hij dat wel. Hij sloot af met I am not at war with anyone Рin de tekst werd America vervangen door Syria Рeen nummer dat hij ook in het begin van de avond al speelde. We hoorden verhalen uit Ierland. Verhalen over Tibet. Iets over een man die onschuldig gevangen zat voor jaren en jaren en over een megabouwproject in dat niet doorging na al evenzeer jaren van procederen en na het schrijven van een protestsong. Luka/Barry was wel zo goed toe te geven dat het vooral de legal actions waren die voor dat succes verantwoordelijk waren. Ik was gemakkelijkheidshalve gewoon blij dat hij de song speelde. Muziek. Mooi.

Een dromer is hij zeker. Toch lijkt hij me ook een realist. Een dromer met heel veel ervaring dus. Publiek bespelen lukt prima. Ik zag een man die doet wat hij graag doet en omdat hij daar goed in is de wereld als zijn huis kan zien en thuis is op elk podium.

Hij komt wel vaker naar België. Ik zag hem nu voor de derde keer. Op Facebook – ja hoor, team Luka houdt zich ook bezig met Facebook – las ik dat hij later dit jaar nog richting Duitsland trekt. Daarna volgt een tour door Zwitserland.

Kans is klein dat u dit leest als u in één van die landen woont, maar mocht het toch zo zijn: ga dan zeker eens kijken! Hou er wel rekening mee dat je mee moet/mag zingen en heel veel van handjeklap zal doen.

Ziekte en iets over een sprinter

Ja, soms heb ik dat. Complicaties… longontsteking deze keer. Nu ondertussen wel weer boven water en zelfs vandaag al een hele tijd ook onder de lakens uit en terug helemaal mee met de Tour de France. Ah ja, natuurlijk.

Misschien moet ik de volgende keer deze dokter bij mij roepen:

Dokter Servaas van Lotto-Belisol die hier een nummer online zette met hun spurtbom André Greipel. En laat ik nu net dit miniatuur beeldje gemaakt hebben en verzonden richting diezelfde spurtbom:

10487232_10203010237510461_4409579563296876928_n

 

 

 

Het miniatuurtje heb ik verzonden, bedoel ik.

 

Het truitje waarop ik de mini-André zette voor de foto stuurde hij vorig jaar al in mijn richting.

Herman

Zaterdag 12 april 2014. Ik ga voor het eerst in jaren naar de Arenbergschouwburg in Antwerpen. Het begint perfect (drie blauwe parkeerplaatsen, waarvan er maar één bezet is door een kaartloze grote auto, vlakbij de schouwburg) en het eindigt nog beter.

We zijn er om Herman Van Veen te zien. Ik was als kind grote fan van Hilversum 3. De liefde ging nooit over, maar eigenlijk zag ik hem nog nooit aan het werk. Niet live. We gaan de schouwburg binnen en ik moet de hulpvaardigheid bijna weigeren wanneer me herhaaldelijk verzekerd wordt dat alles prima aangepast is aan rolstoelgebruikers en dat ik maar moet signaleren wanneer er een probleem zou zijn. Wel, er was geen probleem. De hele avond niet. Niet inzake lift, zitplaats en zelfs niet inzake aangepast sanitair. Super allemaal daar in A.

En Herman?

herman1

Die was schitterend. Hij en zijn muzikanten. De liedjes. De vertelseltjes. De humor. De ernst. Wat is de overtreffende trap van fan? Fannerder?

😉

Kortom, hij heeft me ontroerd en blij gemaakt. En toen de hele zaal met het vijfde of zesde bisnummer Hilversum 3 begon mee te zingen – ja, ik ook! – was ik overgelukkig. En neen dat is niets, nada overdreven. Herman rocks!

Ik ben fan

Het is nu vier uur in de morgen. Ik sliep wel al enkele uren, maar iets maakte me wakker en ik raak niet meteen terug in slaap. En het ergste is, mijn hoofdtelefoon ligt niet in handbereik 🙁

En dat is echt héél erg, want ik heb een nieuwe CD en ik kan die dus nu niet beluisteren zonder de rest van het huis te wekken. Het is de nieuwe plaat van Customs. Ik hou wel van Customs. De achterkant van mijn iPod classic bijvoorbeeld is engraved met een quote uit één van hun songs:

ipod

Dus: ik ben fan. En gisterenavond traden ze op in Het Depot in Leuven. Ha!

Alleen… er is de laatste dagen (weken) weer zoveel aan het mislopen dat zelfs het gaan kijken naar één van mijn favoriete groepen plots op een bergetappe (ver) buiten categorie leek. Maar ik zette door (…) en na een paar songs was ik blij dat ik er was.

20140219_214518_LLS_resized

En dan nu een poging om hierover wat duidelijker te zijn…

 • Customs is een Belgische band die ik van bij hun eerste singles goed vond én goed ben blijven vinden 🙂 hence de inscriptie in mijn iPod. Onder andere.
 • Mijn gezondheid is van die aard dat ik wel eens bang ben en dat bang zijn, strekt zich dan soms en zonder veel moeite uit tot bang zijn om nog onder de mensen te komen en een soort overgevoeligheid voor – opnieuw – mensen. Ik kan het niet beter uitleggen, maar neem van mij aan: major problem is dat soms.

Als u het niet begrijpt dan begrijp ik dat wel (…) want het is tenslotte vier uur in de morgen als ik dit schrijf. Let op. Kwinkslag in de categorie “eerder flauw” was dit.

Of beter: vluchtpoging was dit.
Back to reality. Wat is er woensdagavond zoal gebeurd?

 • Ik parkeerde mijn rolstoel op het bovenste gedeelte pal vooraan aan de leuning wat betekende dat ik over iedereen heen kon kijken en niets moest missen van de actie op het podium 🙂 Om dit te bereiken rolde ik een helling op als was ik helemaal niet bang om een salto naar achteren te maken 😉 en probeerde ik eens in de zaal ook vriendelijk te blijven tegen een dame die iets minder vriendelijk was tegen mij/ons. Dat lukte! Hoera!
 • Tubelight waren goed en Customs waren Customs. Dus: meer dan cool en funky. De energie van een live concert en de beste songs van ondertussen al drie albums vond ik allemaal samen ZO ERRRREG MOOI… dat ik er blij van werd.

  Nieuw (voor mij): de CD The Market en de LP van Enter the Characters
  Nieuw (voor mij): de CD The Market en de 1ste LP.
 • Uitsmijter: de bandleden vonden een tekening die ik van een optreden op Maanrock editie 2012 maakte even cool als ik hun muziek. Pfieuw… en zo kwam het dat ik voor het eerst in toch al enkele jaren ook echt gesproken heb met de heren zelf. Helden. Ja, ik weet het wel. Het zijn ook maar mensen. Maar toch…
 • Ik bracht ook de nieuwe CD mee en de LP van Enter the Characters. Niet dat ik die nummers nog niet heb gekocht via iTunes lang geleden, maar het leek me wel tof om deze te hebben. Gesigneerd. Uiteraard.

Morgen als de dag echt begint dan zet ik de CD op. Dat mag duidelijk zijn. Benieuwd of ik dan weer zo blij word als gisterenavond. Ik hoop van wel.

PS. Elders op mijn weblog ook over Customs: http://www.an-wauters.be/weblog/?p=4698

Update 8u44: de CD staat op 🙂

Luxeproblemen

Voor vanavond moest ik kiezen tussen een optreden van Customs in de AB en het Nieuwjaarsevent van UNIZO in mijn regio. Ik ga naar het laatste. 3Top onder de aandacht brengen. Netwerken. Het zit vrees ik niet meteen in mijn natuur, maar ik ga er wel mijn best voor doen!

Dat ik de voorstelling van het nieuwe album van Customs daardoor moet missen, is jammer. Maar zo kunnen kiezen tussen twee dingen die allebei interessant en/of fijn zijn dat is toch een ware luxe?

Meestal als ik een concert moet schrappen of niet op een wieleruitnodiging kan ingaan dan is dat omdat ik verwacht word in één of ander ziekenhuis of al een afspraak heb met één of andere (kinesithera)peut of (logoped)ist ofzo.

Ik verkies mijn situatie van vanavond. En het kunnen schrijven – in december al – van volgend bericht aan een vriend:”Spijtig, ik ga niet naar de AB kunnen komen op 31/1 want er is een event in mijn regio van UNIZO waar ik naartoe ga. Zijn er al andere concertdata bekend?”. En dan kreeg ik te lezen dat Customs op 19 februari in Leuven in Het Depot speelt en dus bestelde ik daar meteen twee tickets voor. Soms is het leven mooi. Echt!

Van je vrienden…

… moet je het hebben.

Toen ik ̩̩n van hen kort vertelde dat ik na een achterwaartse salto met mijn rolstoel vrij hard op de grond terechtkwam en bijna tegen hem Рik zeg wel: bijna! Рbegon te klagen over de pijn(tjes) allerhande die ik daaraan overhield, kreeg ik het filmpje hierboven doorgestuurd. Niks begrip. Niks medelijden. Gewoon. Een filmpje.

Ik geef toe. Ik moest meteen lachen 😉 Zo cool dat dat is!

DANKUWEL x-tof 🙂

PS. Ik heb hieruit geleerd dat je met een helm en wat beschermkledij wél – volledige! – salto’s kan maken!

PS2. Lachen doet nu dus ook pijn he. Dat had ik bijna gezegd toen. Toen ik bijna ging klagen. Gelukkig net op tijd gezwegen. Stel je voor zeg. Allez jong. Klagen??!! Het leven is zo al triestig genoeg 😉 en maak daar maar een GROTE 😉 van…

Commandante

commandante

Ze stond al eventjes op onze digicorder thuis. Vandaag keek ik ernaar. Commandante. Een documentaire over Fidel Castro in 2003 uitgebracht door Oliver Stone. Toegegeven, ik ben niet de sterkste persoon op de wereld tegenwoordig, maar toch: ik denk dat ik zelfs op een goede dag evenzeer onder de indruk zou zijn geweest van wat ik zonet gezien heb.

Zo’n figuur als Castro bezig horen en zien, het is wel wat. Veel bijgeleerd ook. Dat hij wel van Sophia Loren hield bijvoorbeeld. En van Chaplin en Bardot. Hoe hij denkt over zijn eigen denken. Dat hij rationeel wil zijn daarin. En hoe hij dan naadloos overgaat over hoe slecht het leven zal zijn op de aarde als de mondiale bevolkingsgroei aanhoudt zoals nu. En dat ze daar in Cuba als ik het goed begrijp gratis onderwijs aanbieden aan studenten van andere landen. Er zijn daar zowaar Spaanssprekende Amerikanen (uit de USA bedoel ik) die daar arts worden en dan terugkeren naar pakweg Manhattan, New York om daar te gaan werken. Daarna ging het over abortus en de positie van de vrouw. En dan over verschillende voormalige leiders van de Sovjetunie en de USA. Mooi hoor, wat ik hoorde. En humor heeft hij ook wel. Alleszins in 2002 toch nog. Toen zijn de opnames gemaakt voor deze documentaire.

Tiens… ze spreken toch Spaans in Cuba? Ah ja, want ik verstond el commandante zelfs soms al zonder vertaling. En het is daar toch mooi weer ook he? En mooi? Ook? Wel ver van hier. Tijdje vliegen denk ik wel. Hm. Ik moet toch érgens een beetje mijn Spaans gaan oefenen… Ach, dromen mag altijd. Toch?

Op deze pagina vind je trouwens de volledige documentaire terug: http://historiek.net/comandante-2003/1762/

Een pluim voor het Red Star Line Museum

1redstar_instagram

Zaterdag 12 oktober 2013. Mijnheer AnW verjaart en krijgt onder andere een bezoek aan het Red Star Line Museum in Antwerpen cadeau van mij. Ik reserveerde vooraf de twee tickets die ons om 11u toegang geven tot de tentoonstelling.

1redstar_ingang

De auto links op de foto is onze auto. De automatische, glazen schuifdeur waar de kinderwagen voor staat is de ingang van het museum. Parkeren voor de deur. Fijn! Eens binnen krijgen we elk een polsbandje met onze boarding time 11:00 erop vermeld. Ik denk meteen: “Ze hebben op heel wat details gelet.”

Eens binnen kom ik nergens een drempel tegen. Beter nog: alle tentoongestelde werken, touchscreens en/of computerschermen zijn onderrijdbaar met de rolstoel. Ik kan dus gewoon alles zien. Echt! Alles! Wanneer we ergens halfweg een soort hippe viewmaster tegenkomen staan er daarvan meteen twee: één op grote-mensen-die-rechtstaan hoogte en één op kinder-of-rolstoelgebruiker hoogte.

Coolness.

1redstar_an

Foto boven: geef mij nog maar een touchscreen.
Foto onder: ook Albert Einstein werd door de Red Star Line vervoerd. Er liggen dan ook een reeks door hem aan boord geschreven documenten en het scherm rechts boven toont een documentaire.

1redstar_einstein

Foto onder: wanneer er dan toch een niveauverschil is tussen twee zalen ligt er een prachtig hellend vlak. Het is zelfs zo uitgevoerd dat het in niets lijkt op de vaak industrieel aandoende, metalen constructies die men gewoonlijk plaatst. Hier is de helling volledig in het thema van de tentoonstelling ingewerkt.

1redstar_helling

Na het bezoek aan de bar en de museum winkel rijden we weer weg. Zeer voldaan. Want de tentoonstelling ging dan wel over de Red Star Line, maar de migratiebewegingen die reeds vroeger plaatsvonden en de migratiestromen van vandaag kwamen ook aan bod.

Een pluim voor het Red Star Line Museum! Omwille van de perfecte toegankelijkheid, de duidelijke ordening van het verhaal dat verteld wordt, het gebruik van multimedia en de zorg die besteed is aan details.

Inspector Morse

Een paar weken geleden bedacht ik dat ik al lang geen aflevering van Inspector Morse meer had gezien. Toen ik op kot zat in Leuven had ik de gewoonte om thuis elke week de aflevering van Inspector Morse – ik denk uitgezonden op een Nederlandse zender toen – op te nemen op video. Kent u dat nog? Zo’n grote plastieken doos met tape in 🙂

Anyway, meestal kwam ik vrijdagavond erg laat naar huis. Eerst ging ik nog naar de vergadering van Kringraad als vertegenwoordiger van Politika, de studentenkring van studenten sociale wetenschappen in Leuven en na die vergadering – en de “navergadering”… – kwam ik dan naar huis. Tenminste in de jaren dat ik dat kon. Lees: toen er daarvoor een auto ingezet kon worden. Eens thuis keek ik dan naar de aflevering van Morse van die week. En dan pas ging ik slapen. Zo tegen een uur of vier in de ochtend meestal.

Inspector Morse doet mij denken aan die periode. En dat vind ik fijn!

Ondertussen heb ik vandaag Last Bus to Woodstock uitgekeken. Ik heb dus zeven afleveringen herbekeken al, nog zesentwintig te gaan. Cool.

Toen ik na mijn licenties in Leuven nog ging studeren in Engeland en ik op een half uurtje trein van Oxford aan de University of Warwick Business School terecht kwam, kon ik het niet laten natuurlijk om de city with the dreaming spires in het echt te gaan verkennen.

Op mijn iPod staat onze volledige CD-collectie. Ik tik nu dan ook een beetje op mijn klavier met The Essential Inspector Morse Collection in mijn hoofdtelefoon. Muziek!

Alleen… één ding mag ik nu niet doen: stilstaan bij wat ik toen kon en nu niet meer. En dat is echt niet alleen stappen of schrijven met mijn rechterhand. Ook zulke korte nachten maken, met honderdtwintig dingen tegelijk bezig zijn en daarvan de meerderheid met succes afronden en ook… plannen maken en dromen over wat allemaal nog te doen en te gebeuren staat.

Dus dat doe ik nu dan ook – even – niet. Ik zet seffens misschien wel nog Ghost in the Machine op. Dat is episode acht.

PS. Ik kijk nu op DVD hoor 😉

Een nieuw boek!

Vandaag was weer eens een dag waarop ik kon zeggen dat ik een boek uitgelezen heb. Deel twee van de Boeken van de Levende Schepen van Robin Hobb. Nu dus beginnen aan deel drie denkt u?

Mis!

Omdat ik braaf geweest ben lately 😉 mocht ik een boek kiezen uit de Moordzomer collectie en dat boek zou zelfs meteen voor mij gehaald worden in De Standaard Boekhandel. Zomaar.

Echt!

Kiezen was niet moeilijk, het werd Getekend Vonnis van Jo Claes. Omdat ik al zijn andere thrillers al gelezen heb en omdat het in Leuven speelt. Enzo.

Een uurtje of wat later en ik was al wel twintig bladzijden ver in mijn nieuwe boek en ik weet nu al dat ik het goed vind.

De iPhone is jarig, maar ik ben nu al een tijdje erg tevreden over mijn Samsung Galaxy S4

Het stond vandaag in de krant. Op 29 juni 2007 lag de allereerste iPhone in de winkels in de Verenigde Staten. Dat is dus alweer zes jaar geleden ondertussen. Mensen stonden uren in de rij om een Apple smartphone te bemachtigen.

Zelf kocht ik mijn eerste iPhone toen de editie met volgnummer twee in de Europese winkels te krijgen was. Ik reed er nog speciaal voor naar Brugge op een ochtend. Dat is ver. Maar daar had men er nog één in voorraad… Ik kocht later nog een iPhone 3 schakelde kort over op Blackberry en gebruikte tot een week of drie geleden en gedurende ruim anderhalf jaar een iPhone 4S. En toen schakelde ik over. Mijn smartphone is nu een Samsung Galaxy S4. Waarom?

Omdat ik ook wel eens wou zien wat Android kan. Omdat er bij de eshop van Belgacom een prima aanbieding liep net op het moment dat ik mijn abonnement toch al naar Proximus wou overbrengen. Omdat hij 4G kan gebruiken. Omdat de look and feel van zo’n iPhone al zolang hetzelfde was. Enzo.

In een goede periode had ik dat toen meteen wel geblogd. Het is nu niet zo’n goede periode dus doe ik het nu pas. Voordeel: ik kan er al iets meer over schrijven dan op dag één. Korte samenvatting (zie ook titel): ik ben erg tevreden.

 • omdat er naast apps ook widgets zijn, sommige ervan zeer fijn om te zien en om te gebruiken
 • omdat er toepassingen zijn om zeer handig en snel alle contacten, agendagegevens, sms-berichten e.d. over te brengen van iPhone 4S naar Samsung Galaxy S4, idem voor iTunes muziek op Android te plaatsen
 • omdat ik er micro-sd kaartjes kan insteken en mijn muziek en foto applicaties kan vragen om nieuwe data bij voorkeur eerst op dat extern geheugen te plaatsen en niet op het apparaatgeheugen, nu heb ik één zo’n kaartje maar ik kan me ook voorstellen dat ik er meerdere in gebruik zal hebben ooit
 • omdat ik er een zeer fijn soort hoesje bij heb dat ik niet eens open moet doen om een gesprek aan te nemen
 • omdat het scherm groter is dan op mijn iPhone 4S en omdat dat wel tof is voor filmpjes en games (en ja dat is belangrijk)
 • en tot slot omdat hij gewoon mooi, licht en handig om vast te houden is.

Dat moeten zowat de belangrijkste dingen zijn. Over prestaties en zo’n dingen heb ik het hier bewust niet. Hij is leuk. Hij is handig. Dat volstaat voor mij 🙂

BK kijken op televisie

Straks zet ik de televisie aan. Ik ga kijken naar het Belgisch kampioenschap wielrennen. Dat lijkt een eenvoudig paar zinnen, maar er zit zoveel meer achter. Michel Wuyts en collega’s zullen er hun werk aan hebben: mij doen vergeten dat ik er niet live bij ben…

Al gehoord van retail therapy? Komt erop neer dat mensen dingen kopen in de hoop hun gemoed te verbeteren. Ik dacht: “Proberen!” Nu ja, op zondagochtend in Keerbergen is dat niet zo’n evidentie. Er is altijd Intertoys vlakbij én open op zondag, dat wel, maar het budget voor games e.d. is eigenlijk een beetje op dus trok ik naar de iTunes store en haalde ik daar nieuwe muziek. Muziek is altijd goed. En ik kreeg vorige week een iTunescard cadeau dus het zou me niet eens een eigen euro kosten.

Nu luister ik naar de nieuwe full CD van Puggy, To win the world en dan seffens ook nog naar hun vorige Something you might like en dan heb ik ook nog de nieuwe van Daan en nog wat van The Opposites en Coely aangeschaft.

En straks is het koers.
Op TV.

Toch nog zon

Vandaag! Zon! Onverwacht een dagje extra. Blij mee 🙂 Verder moest ik vandaag veel praten en nog meer schrijven. En dit was het plan voor vanavond:

Gaan kijken naar Recorders! Die van deze clip:

Helaas… knieproblemen incl. operatie voor de drummer en dus geen optreden mogelijk vanavond. Dan maar thuis blijven. Mijnheer AnW is gewaarschuwd: op onze digicorder staat ondertussen een hele reeks afleveringen van McLeod’s daughters. En ik ga daar naar kijken seffens. Echt waar!

PS. Ze – Recorders met Purple and Gold – stegen afgelopen zaterdag een plekje in De Afrekening op StuBru. Blijven stemmen is de boodschap. Stemformulier is hier te vinden (nummers staan in handige keuzelijst).

Nieuw

Op mijn iPod staan nieuw een paar nummers van The Van Jets, eentje van Protection Patrol Pinkerton, Queens of the Stone Age, Bastille en Jake Bugg.

Al een tijdje veel aan het luisteren naar Recorders met Purple and Gold.

Clip al gezien?

En als je dat leuk vond kan je hen steunen door ze bovenaan jouw top drie voor De Afrekening op StuBru te zetten. Stemformulier is hier te vinden (nummers staan in handige keuzelijst).

Ook nieuw de laatste strip van Caroline Baldwin en een korte westernreeks die een waargebeurd verhaal over pioneers zou vertellen met als reekstitel Death Mountains.

Leuven, vervolg

De start van de Brabantse Pijl was op woensdag 10 april in Leuven. Het is vandaag vrijdag 19 april. Is dat echt al zo lang geleden?

*** Note to self: je hébt een weblog, schrijf dan ook iets vaker! ***

Meer mensen dan ik kon vermoeden kijken naar de koers op TV op weekdagen. Bij de beelden van aan de start kom ik immers een keer of tien in beeld en ik kan niet op mijn twee handen tellen hoeveel mensen me al lieten weten dat ze me op TV gezien hadden. Tel daarbij de mensen op die Dag Allemaal lezen en me daar vorige week ook in terugvonden en ik had behoorlijk wat fanmail te verwerken de voorbije week.

Grapje! 🙂

Nu ja, niet echt, ik kreeg echt veel reacties, maar ik kan dat allemaal best relativeren. Het leukste vond ik trouwens de foto’s die ik nadien toegestuurd kreeg van iemand die me zag zitten daar in Leuven en dan via een kleine omweg op Facebook mij ook “in het echt” kon vinden. Het zijn deze foto’s:

Foto’s: Chris Smets

Altijd leuk om een foto van jezelf te zien waarop je lacht. De renner van Omega Pharma Quickstep is Kristof Vandewalle. De tweede foto toont Peter Sagan van Cannondale die een tekening van zichzelf signeert. Fijn dat dat gelukt is.

Zeker zo fijn vind ik het dat Wout Poels zijn tekening gesigneerd heeft. Wout viel zwaar in de Ronde van Frankrijk 2012 en staat er weer helemaal terug. Veel respect heb ik voor deze man.

Over het moeilijke jaar dat 2012 voor Wout Poels was, werd een documentaire gemaakt door zijn neef. Het overlijden van zijn vader aan kanker, de zware val in de Tour de France, de weg terug tot aan de start van het nieuwe seizoen in 2013. Als u nog inspiratie zoekt voor één of ander persoonlijk gevecht zeker kijken!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-SBTumMkkFY[/youtube]

Gisterenavond in het Sportpaleis

Ik kende geen van beide voorprogramma’s (Halfmoon Run en Mystery Jets) en was er live ook niet echt van onder de indruk. Maar Mumford & Sons zelf maakten dat ruimschoots goed!

Ze startten met Babel en speelden al meteen daarna Little Lion Man en ik was helemaal verkocht. Ik heb dan wel al hun platen, maar zag ze nooit eerder live aan het werk. De blaassectie die erbij kwam, de extra snaren ook, de acapella stukken… het verveelde niet en was bij momenten absoluut verrassend. Zoals die keer toen ze de zaal doorgelopen kwamen en op “rennersafstand van mij” passeerden (lees: een halve meter voor mij met niets tussen ons in) om op een klein podium midden in de zaal twee nummers te brengen.

[youtube width=”510″ height=”413″]http://www.youtube.com/watch?v=Xd8tOAJMA8Q&list=PLCC0C2B86241D477E[/youtube]

Oh en met een Küschall Champion en rolstoeltickets is het bezoeken van een concert in het Sportpaleis een stukje cake. Of zoiets.

New wheels

Telefoon van de rolstoelverstrekker (= de meneer die een tijdje geleden mijn maten nam voor een nieuwe rolstoel) om te zeggen dat ik – als ik tijd had? – nu maandag de rolstoel kan komen afhalen. Dat is vroeger dan verwacht!

Tuurlijk dat ik tijd heb maandag 🙂 En anders zou die snel gemaakt zijn. Die tijd.

Eerste grote afspraak voor de nieuwe rolstoel is dan volgende week donderdagavond in het Sportpaleis het concert van Mumford & Sons bijwonen. De rolstoeltickets daarvoor liggen al maanden klaar. En dan misschien nog een keer ergens naar de koers gaan.

Nu ja, als “één en ander” niet teveel tegensputtert.

Zo(ndag)

Toch even geschrokken vorige week. Koorts. Maar dan zonder griep. Enfin, lang verhaal en niet geschikt voor publicatie, maar ondertussen was ik gisteren toch gewoon weer op de koers. In Limburg. De Beverbeek Classic was dat. Die werd ingekort wegens sneeuw en koude. Later elders meer hierover.

Nu kruip ik gewoon in de zetel samen met een knuffelbeer met ingebouwde warmwaterkruik, een dekentje en een boek. Straks veldrijden op TV en WK piste. That’ll do.

Daarnet ook nog even in de iTunes winkel geweest en singles gekocht van Meuris (1974), Eels (The New Alphabet) een EP van Tom Odell en de albums van Balthazar (Rats), Ed Sheeran (+) en Passenger (All the Little Lights) aangevuld.

Oh, nog even dit: het boek in kwestie is een bundel van Agatha Christie. Echt. Geen webdesign of roman of zelfs geen legal thriller of spionageverhaal dat zich vandaag zou kunnen afspelen doorspekt met geopolitieke twists. Neen, gewoon Hercule Poirot en Miss Marple in het Engeland van lang geleden.

En dus ga ik lezen met een hoofdtelefoon en mijn iPod met nieuwe muziekjes bij mij en bovenvermelde warme attributen en ook nog een tas koffie. Echte koffie.

Zo!

Ik ben wel zo’n heel klein luxebeestje ik…

Leesvoer etc.

Eerst en vooral: happy new year! Of ook wel gewoon: gelukkig nieuwjaar!
Gouden tip: probeer gezond te blijven. Dat helpt heel erg bij happy/gelukkig zijn.

Zelf was ik – eerlijk is eerlijk – een beetje teleurgesteld in de Kerstman. De wielerboeken die ik hoopte te krijgen bleken er niet te zijn, nieuwe kleren dan weer wel. OK, ik zag daar de noodzaak ook wel van in, maar een nuttig kadootje is toch altijd net iets minder leuk dan iets dat absoluut niet noodzakelijk is, maar wel mooi of leuk of…

Maar zie! Toen kwam nieuwjaar en dan vooral een koopavond bij Fnac net na nieuwjaar met 10% op alle producten die niet in promotie waren en natuurlijk waren “mijn” boeken niet in promotie dus ineens lag er hier een hele stapel boeken bij mij (van linksboven naar rechtsonder):

 • De Seingever, een vertelling van Ann De Craemer;
 • Gino Bartali, De Leeuw van Toscane van Aili & Andres McConnon;
 • Fausto Coppi van Frederik Backelandt;
 • Mannen tegen Merckx van Johny Vansevenant;
 • Seven Deadly Sins, My Pursuit of Lance Armstrong van David Walsh;
 • Een Deken van Sneeuw, een liefdesverhaal door Craig Thompson.

Een roman, vier wielerboeken en een (vertaalde) graphic novel. Zo. Nog één boek bleef over op mijn lijstje, maar dat was niet in voorraad.

Je kan niet alles hebben 😉

Zondag

Behoorlijke dag vandaag.

En ik kon dankzij een vroeg kerstcadeau van mijnheer AnW een paar nieuwe albums halen bij iTunes. En neen daar zijn geen kerstliedjes bij. Wel Acda en De Munnik, Gers Pardoel, Of Monsters and Men en The Broken Circle Breakdown Band. Nog een paar singles ook van Adèle, Blaudzun, Balthazar, Clock Opera en SX.

Helaas morgen maandag.

Maar eerst is er nog cross op TV en het Sporza wielerjaaroverzicht. Alles samen een paar uur koers op TV. Fijn!

Het is een muis

Vroeger heb ik ettelijke Volkswagentjes in elkaar geknutseld. Kevers, type 2 busjes enz. Dus toen ik de computermuis in de foto hierboven zag…

Ondertussen heb ik ze getest en goed bevonden. Klikken, scrollen het kan allemaal en dan die lichtjes 🙂 Ik ben nog net niet verliefd op het ding.

On stage!

Foto in mijn mailbox. Rechts ben ik. Met de rolstoel. Links de bassist van Customs. Midden het publiek gisteren in zaal De Posthoorn.

Eigenlijk ben ik niet volledig. Rechts ben ik inderdaad. Met de rolstoel OP HET PODIUM. Kortom… onvergetelijke avond.

Het begon in het rusthuis bij mijn schoonvader. Ik stuurde een SMS-je naar iemand met de vraag of hij soms wist of er in de zaal waar Customs die avond zou optreden een leuk plekje zou zijn voor mijn rolstoel. Antwoord: on stage? Ik dacht: grapje! Maar we zouden wel zien.

Die avond dan in De Posthoorn in Hamont-Achel. Mijnheer AnW en ik wachten aan de kassa en toen kwam er iemand toe die me meenam naar achter. Naar het podium. De backstage. Daar bleken enkele trapjes te zijn die ik wel kon overwinnen en er was ook plaats aan de zijkant van het podium achter een doek om mijn rolstoel te parkeren. Daar zou ik Customs zien optreden. Echt? Het leek stilaan wel zo…

Na het voorprogramma – Sherman – bolden we dus richting podium opnieuw. Ik nam “mijn” plaats in en kreeg een zendertje in mijn handen met een koptelefoon. Zo zou ik alles prima horen, meer bepaald datgene wat de zanger ook hoorde in zijn oortjes. Ik dacht:”Wauw!”.

Alles werd klaargezet voor Customs. De leden van de band kwamen hun materiaal al eens testen. Ik keek toen al vol ontzag. Zij zagen mij zitten – uiteraard – maar telkens als ze me aankeken keek ik een beetje weg. Te veel onder de indruk zeker.

En dan het optreden. Bij het tweede nummer al speelden ze mijn favoriete song, Toupee. Dat is datgene waaruit ik twee regels op mijn nieuwe iPod liet graveren. Ik durfde amper foto’s nemen. Had wel mijn iPhone bij en heel in het begin maakte ik snel een paar foto’s om hem daarna weer weg te stoppen. Kijken en luisteren, dat zou ik doen!

Nog nooit zag ik een optreden zo goed. Soms zit ik wel vlakbij het podium wat me behalve nekpijn van het omhoog kijken en heel wat gedrum in mijn rug ook maar een gedeeltelijk beeld van het podium oplevert. Ik zie zo nooit de voeten/benen van de artiesten bijvoorbeeld, of ik zie alleen wat vlak voor mij gebeurt en heb er het raden naar wat de mensen links en rechts op het podium doen en de drummer zie ik zo heel soms een klein beetje. Anders zit ik een heel eind in de zaal en zie ik vooral veel ruggen voor mij. Nu zag ik… alles. En hoorde ik ook alles. En geen gedrum.

Moet ik nog schrijven dat ik genoten heb? Neen, wellicht.

Na de show wachtte ik op mijnheer AnW om me weer naar beneden te helpen. Ik praatte ondertussen nog met de drummer (echt!) en bolde dan naar buiten. Daar zag ik nog de andere bandleden, maar poseren voor een foto van ons samen – wat mijnheer AnW suggereerde – dat durfde ik niet. Anderen wel, maar ik had mijn topmomenten echt al wel gehad.

Hier ga ik nog lang aan denken…

Nog meer muziek

Is het eentonig als ik weer over nieuwe muziek begin? Hope not.

Vandaag en gisteren in totaal 3 CD’s gekregen. Jawel, CD’s, zo in een doosje van plastiek en/of karton uit de CD-winkel!

 • The XX, Coexist;
 • Mumford & Sons, Babel;
 • Michael Kiwanuka, Home Again.

Verder nog wat lectuur op de iPad gezet en ja surfen, ideeën opdoen en oefenen.

Seffens naar “deslimstemens” kijken en dan vroeg slapen. Tot zover mijn dag.

En de uwe?

Dan maar iTunes

Het is hier stil. Of neen, dat was zo. Nu speel ik muziekjes. Deze net gekocht:

 • Een echte, Faberyayo, single
 • Slapeloze nachten, The Opposites, single
 • People of Galicove, Geppetto & the Whales, album
 • Teenage Icon, The Vaccines, single
 • What Did You Expect From The Vaccines, The Vaccines, album

De laatste twee wegens al veel gehoord en altijd al goed gevonden, maar nog niets van in huis. De middelste omdat ik ze soms toch zo graag hoor en ze me intrigeren. En de eerste twee die nestelen zich soms in mijn hoofd als ik ze op de radio hoor.

Overigens, slapeloze nachten? De vorige was er zo één.

Guilty pleasure

Was graag ook in Leuven geweest vanavond. Voor o.a. deze ‘guilty pleasure’. In bed nu. Ook goed. Nu ja. Goed? U begrijpt me wel.

Bij nader inzien begrijpt u me wellicht niet…

Ach, maakt niet uit. Als ik een echt dagboek wou beginnen had ik wel pen en papier genomen. Dit is het internet. Alles moet niet hier staan.

Niet echt een verduidelijking vermoed ik?

Laat ik het dan maar hierbij houden. Voor ik nog waziger word 😉

Schilderwerken

Neen, niet met olieverf of ecoline. Het is dan ook niet ik die aan het schilderen is. Ons buitenschrijnwerk kreeg een nieuwe laag verf. En omdat ik toch ook iets wou veranderen is het van groen op deuren en poorten nu een soort grijs geworden. Eén tint grijs. Geen vijftig…

Boven: zo is het nu.
Onder: zo was het voorheen.

Every now and then

Zo af en toe gebeurt het. Dan krijg ik schoenen. OK, het is niet dat ik er veel verslijt. Rolstoel weet je wel.

En dus is het een hele gebeurtenis als er nieuw schoeisel – en dan bedoel ik dus niet nieuwe rolstoelbanden – gekocht wordt.

’t Zijn wit-rood-zwarte geworden deze keer 🙂

Games

Speciale actiedag vandaag bij GameMania en dus tikte mijnheer AnW deze games voor Playstation 3 op de kop voor een totaalbedrag van 20 euro:

 • Little Big Planet
 • Motorstorm Pacific Drift
 • Battlefield Bad Company

Avontuur, racen en oorlog. Komt goed 😉
Nu nog spelen. Tijd vinden…

Wielernieuws

Vandaag heb ik drie wielerboeken toegevoegd aan mijn collectie:

 • De rechte lijn, Robbie McEwen – autobiografie, gesigneerd
 • Freddy Maertens, Een leven in wit en zwart, Rik Vanwalleghem – gesigneerd door de auteur
 • Hoe Lucien Van Impe de ronde won, Geert De Vriese

Ze komen rechtstreeks uit het Centrum Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde. Kloppend hart voor wielerfans.

Gisteren kreeg ik al een pakketje uit Austin, Texas van LiveStrong. En vandaag was er een mail van Lotto Belisol waarin staat dat Jürgen Roelandts in de Tour de France o.a. met mijn naam op zijn truitje gaat koersen.

Allemaal goed nieuws. Niet toevallig wielernieuws…

Muzieks

De voorbije dagen drie CD’s gekregen (twee vanuit de platenwinkel, één van op iTunes gehaald) en nu ik er zo naar kijk het zijn allemaal Belgische bands merk ik.

 • dEUS Following Sea – het veelbesproken “ineenswashetdaar” album
 • Marco Z The ordinary life of Marco Z – met I’m a bird
 • Absynthe Minded As it ever was – met Space

En toch staat er nu even een andere CD op. Forgotten clothes van The me in you. Ook Belgisch, dat wel. En we gaan in augustus naar een paar optredens in en rond Leuven blijkbaar. Een mens verneemt nogal eens wat als hij wakker is…

Je kan het lezen dus…

… is het literatuur. Neen?

Ik weet het niet zeker. Wat ik wel weet is dat ik na het uitlezen van De gele ogen van de krokodillen nu ook maar meteen De trage wals van de schildpadden ben gaan halen. En toen ik zo in De Standaard was, viel mijn oog op een nieuwe uitgave van Winnetou ontmoet Old Shatterhand en ook die ligt hier nu op tafel. Puur jeugdsentiment dat laatste.

Maar nu eerst nog wat werken…

Oh ja, dit filmpje deed me vorige week overstag gaan:

[youtube width=”510″ height=”405″]http://www.youtube.com/watch?v=N83v0OZiTA8[/youtube]

Update 19:01: nieuwe website min of meer klaar alhier

TV-series van HBO

Gisteren in Fnac twee TV-series gekocht waar ik al een tijdje naar uitkijk:

 • Game of Thrones – Blu-Ray
 • Boardwalk Empire – DVD wegens niet beschikbaar in Blu-Ray

Bij die laatste zat ook een fotoboekje bij.

Nu nog wat lezen en als dat te moeilijk wordt zet ik wel een serie op. Rustige dag? U zegt het…

Luka Bloom

In het Depot in Leuven vanavond. Ze speelden de nummers van de nieuwe CD en een handvol oude successen. Alleen Luka met een geniale gitarist, Steve Cooney. Wow! Genoten van elk nummer.

Dagen en dagen heb ik geblokt (gestudeerd dus) op muziek van Luka Bloom. We zagen hem enkele jaren geleden al aan het werk in het Koninklijk Circus, maar nu zo vooraan in een zaal met alleen staanplaatsen. Close. Gezellig. Leuk.

En nu naar bed. Het was een superavond. Slaapwel…

De gesigneerde CD spelen we morgen wel een eerste keer.

Harry Potter

‘k Ben in de ban van Harry Potter. De boeken en de games.

Ik ben terug beginnen lezen bij de start van boek 1 en ben nu iets over de helft van boek 3. Dat wil dus zeggen dat de dikke turven nog moeten komen. En ik ben alweer helemaal fan van Dumbledore. En zo tegen Draco Malfoy. En Snape. En neen ik moet niets hebben van vertalingen naar het Nederlands. Ik lees – net als de eerste keer – alles in het Engels.

De games speel ik op Nintendo Wii. Ik heb er hier wel een paar liggen en nu ik weer rechtop kan zitten, kan ik dus ook weer spelen. Leuk!

En nu maak ik tijd voor wat warme choco. Dat helpt Harry er ook altijd weer bovenop als hij weer eens met Voldemort heeft gevochten…

Bessy

Ondertussen staat er een hele reeks Bessy strips op de iPad. Ken je Bessy? Een collie die met zijn baasje de meest geweldige avonturen beleeft in het wilde westen. Opnieuw een vat vol jeugdherinneringen. Je moet je een tijd zonder Ket- en ander internet voorstellen. Lang, lang geleden…

De tekeningen die in Bessy stonden van vogels en al waren niet minder dan geweldig in mijn kinderogen. Ik tekende ze na. En toen wist ik het zeker. Ik zou ofwel dierenarts ofwel dierentekenaar worden. Of een ranch houden. Met een collie erbij.

Het langste heb ik volgehouden om dierenarts te worden. En toen was ik 17 en werd het pol & soc. Tekenen doe ik wel nog. En een ranch hebben we niet. Wel een (border) collie.

De IJzeren Schelvis

Jeugdherinneringen troef dit weekend.

Mijn papa en zijn broers en zus hadden een paar Suske en Wiske verhalen. Gelezen door vier kinderen dus niet in supergoede staat meer. Ik ontdekte ze ruim 25 jaar geleden in een kast op zolder bij mijn grootouders.

Geen discussie. Ik mocht ze hebben. Toen al spaarde ik in Suske en Wiske. We hebben nu elk verhaal in huis. Niet allemaal in elke versie. Verre van. Maar De IJzeren Schelvis zat bij die schat die ik destijds op zolder vond. Die behield samen met enkele anderen altijd al een speciale status. Vandaag heb ik hem nog eens gelezen. En wat plaatjes vergeleken tussen de verschillende versies enzo. Zo is het rode kevertje van “de slechten” door de tijd van kleur veranderd.

Anyway. Dit weekend is een beetje een trip down memory lane. Ofzo. Ik lees de oude strips die ik vroeger op mijn beurt stukgelezen heb. In de tijd dat ik nog maar een paar strips had en die maar bleef herlezen. Opnieuw en opnieuw. Ik kende ze uit het hoofd.

Nu doe ik dat minder. Blijven herlezen. Het aanbod werd groter. Te groot? Het leek me vroeger minstens eenvoudiger. De herkenbaarheid gaf rust. Maar is dat daarom beter? Allicht niet.

Soit.

De koers komt stilaan in de finale. Ik ga mijn laptop afsluiten. Tot morgen!

March of the Penguins

Een documentaire met Urbanus als stem? Ik had er geen goed oog in, maar het is heel erg goed meegevallen. March of the Penguins gezien op DVD deze namiddag. Mooie beelden en een voor mij nieuw verhaal dus niets op aan te merken.

Ik zag gisterenavond en vanmorgen ook LOTR Return of the King. Had die trilogie nu toch al een tijdje niet meer gezien en vanavond bracht iemand me de extended version. Die zag ik nog nooit. Benieuwd dus.

Laatste minuut beslissing

Keek vanavond mijn ogen uit op een try out van The Me In You. Hou van hun nummers. Vind hun optredens altijd fijn. Niet veel praten. Spelen. En regelmatig eens van instrument wisselen 😉

Kent u ze al? Neen? Even luisteren dan maar:

Dit is single nummer 2, na nummer 1: Girl in Armour.
Ondertussen zijn ze al aan nummer 3: Plastic.

MyKnoaky

Kijk! Mijn MyKnoaky is gearriveerd 🙂

Dat is niet meer of niet minder dan een klein stukje eikenhout. Om bij je te hebben zodat je kan “afkloppen op hout” als je wat geluk nodig hebt.

En voor elke MyKnoaky die wordt verkocht, wordt er een boom geplant. Meer info op www.myknoaky.com.

Initiatiefnemer is Andreas Klier, doorwinterd profwielrenner. Het dingetje vond ondertussen zijn weg al in het peloton. Zelf heb ik het nu op mijn handbike gekleefd.

Lotto Belisol app

Oh, leuk! Een spelletje dat je kennis van Lotto Belisol test. En ik doe het niet eens zo slecht 🙂

Update 22u: Ondertussen scoorde ik de (voorlopig) beste tijd!

Forgotten Clothes

Zo. Dat was mijn uitzicht vanavond. Een podium. Instrumenten. Spots. En eens negen uur voorbij ook vijf mannen. Kerels. En die speelden muziek. Zo mooi…

Stijn Claes, Han Wouters, Thomas Van Den Haute, Dimitri Dhaene en Frankie Saenen (jawel!) samen The Me In You stelden hun eerste CD voor. En dat deden ze uitstekend.

En ik besef dat het woord uitstekend niet echt rock ’n roll is. Maar moet dat dan? Ze waren gewoon GOED. En dat is al wat telt voor mij.

Low Battery en Girl in Armour klinken nu al een paar dagen op mijn MacBook. Gehaald via iTunes weet je wel. Vanavond kreeg ik van mijnheer AnW de – gesigneerde! – CD cadeau. London to New York blijkt daarop zo’n beetje mijn favoriet naast de al eerder vernoemde singles. 10 nummers. Nu al herkenbaar.

Oh ja, de CD heet Forgotten Clothes. Mooi artwork op de hoes en nu ik thuis rustig kan kijken lees ik dat de zanger/gitarist/toetsenist ook verantwoordelijk is voor foto’s en tekeningen. Nice!

Het is een beetje raar soms. Mijn leven that is. Maar het blijft de moeite als ik zo af en toe eens kan wegdromen. Blij zijn. Ondanks…

De koers helpt daarbij. Maar vanavond was ook top! En nu ga ik slapen. Dodo…

The me in you

Ik zag ze onlangs als voorprogramma van Customs. Op zoek naar wat leuke muziek dan gisteren de twee singles gehaald op iTunes: Girl in armour en Low Battery zijn dat. En ik kijk nu al uit naar het album dat binnen een weekje ofzo verschijnt. Voor alle duidelijkheid, de groep heet The me in you. Staan dezer dagen ook in tijdschriften her en der en je kan ze volgen op Facebook.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ZDM-qRjkXyM[/youtube]

Uit de stripwinkel

Vandaag gekozen bij De Stripkever in Mechelen:

 • Airborne 44 deel 3, Omaha Beach;
 • XIII deel 20, Mayflower Day;
 • Sherman delen 1 t/m 4, De belofte. New York, De opkomst. Wall Street, De hartstocht. Lana, De valstrik. Bayreuth;
 • Frank Miller’s Sin City delen 1 t/m 3, Een wreed vaarwel, Een moordvrouw, De grote vuile moord.

Die laatste maakten deel uit van een promotie. Kostten slecht 2,99 euro per deel. Nu ben ik dus eigenlijk aan het lezen 😉 En tekeningen aan het kijken. Er zijn weer hele mooie dingen bij.

L.A. Noir

Ik blijk een niet zo onverdienstelijke cop te zijn. Tenminste in het Los Angeles van de jaren ’40. U begrijpt het al. Ik speelde een spelletje vandaag.

Voor een reeks screenshots om in de sfeer te komen klik hier.

iPhone 4S, wit 32GB

’t Was hier wel erg stil de voorbije week. What can I say? Soms haalt het echte leven je in…

Gisteren was ik anders wel een heel blij kindje 🙂

We hebben de iPhone die in de titel van dit postje staat gekocht. Ik had al een iPhone, maar die is nu net geen jaar kapot en de herstelkosten waren toen hoger dan wat het me zou kosten om een nieuwe BlackBerry aan te schaffen en die wilde ik ook toen dus wel eens proberen, maar grote liefde werd het niet tussen ons.

Ik heb nog getwijfeld over Android en een Windows 7 Phone maar hey… voor iPhone had ik alles al klaar zitten in iTunes (doorheen de jaren aangekochte software bedoel ik). Nu kan ik dus terug vlotter werken en heb ik weer alles bij de hand om zelf een app te gaan bouwen. Plannen genoeg!

En ja, ik kan er ook mee telefoneren 😉

Lego

Kijk!

Ik heb een basisopstelling gemaakt met Lego 🙂 Mijn Lego. Waar ik al die jaren geleden zoveel mee gespeeld heb. Toegegeven ik had een assistent:

Onze Lance kwam kijken. Er staat ook nog een bak blokjes in alle vormen en kleuren klaar om vanalles mee bij te bouwen en twee dozen technisch Lego. En nu maar hopen dat de kids die langskomen zaterdag daar even zoet mee zijn. En anders heb ik er toch al plezier aan gehad vandaag!

Gisteren in Antwerpen

’t Is gelukt. Op tijd in Antwerpen geraken en een plek vinden voor de auto en voor onszelf. We zaten op het rolstoelpodium in de Lotto Arena. Dat is als je voor het podium staat links boven op het eerste balkon. En dat viel dus best mee.

Balthazar was een mooi voorprogramma, maar dEUS was uiteindelijk toch waar ik op zat te wachten. Ze speelden klassiekers, nummers van de vorige CD en hun nieuwe werk. Topnummers. Stuk voor stuk. En de energie die ervan afdroop mocht er ook zijn. ’t Was super om daar naar te kijken.

Ik hou van hun harde nummers, maar zeker zo veel van de rustige. En die speelden ze ook. Toen ze voor de tweede keer terug kwamen begonnen ze met Nothin really ends en laat dat nu net mijn lievelingsnummer zijn. Avond geslaagd dus. Afsluiter was Hotel lounge en daarna naar de auto en terug naar huis. Beetje veel moe, maar het was de moeite!

Foto’s gemaakt met BlackBerry en htc flyer en dat zijn geen fototoestellen…

 

Vanavond dEUS

Het is zover. Vandaag is het mijn verjaardag. En vanavond gaan we naar dEUS in Antwerpen. Nu ja, er komt eerst een heel logistiek plan aan te pas en de kans op slagen is zeker geen 100% maar kom, ik hoop dat het allemaal lukt en dan zien we vanavond eerst Balthazar optreden en daarna Tom Barman en de zijnen. Kijk er naar uit!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Horl9gLzs_c&feature=related[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=GeRMUdkDxCE&feature=related[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=MbmBUUkjXlg&feature=youtu.be[/youtube]

Sinterklaas kwam wat vroeger hier thuis

Door omstandigheden – zoals het feit dat Jeroen Meus bij Fnac kwam signeren vandaag – kwam Sinterklaas wat vroeger hier thuis. Mijnheer AnW trakteerde:

 • Jeroen Meus, Dagelijkse kost 2;
 • Thorgal nr 33, De Zwaardboot,
 • Dirkjan nr 17;
 • Assassin’s Creed, de strips nr 1 en nr 2;
 • de verzamelde strips van Green Manor in harde kaft met schetskatern;
 • en tot slot de nieuwe CD’s van Coldplay en Snow Patrol.

Hitchcock, dag 2

Ik ben een beetje gaan surfen en lezen over de must see films by Alfred Hitchcock en ik kwam meer dan eens The 39 Steps tegen. Daarvan vond ik zowaar een legale download. Wel niet in de beste kwaliteit, maar ik kan de film zo wel volledig bekijken hier op de laptop. Nice!

En ik heb zo’n gevoel dat er vandaag nog wel een paar films zullen volgen. Mijnheer AnW heeft Natuurpunt verplichtingen dus ik kan mijn zin doen televisie-gewijs 🙂

Wiet Waterlanders

Ik lees momenteel Wiet Waterlanders en de echt aardige rechters van Mark Tijsmans. En ja, ik weet dat dat een kinderboek is. Of jeugdboek? Anyway, we hebben toch ook allemaal Harry Potter gelezen? Of Alice in Wonderland?

En ik lees af en toe wel eens graag zo’n luchtig, vrolijk, spannend boek. Later deze week hoop ik op de boekenbeurs dan ook het vervolg te gaan kopen. En nog wel een paar andere boeken trouwens. Mijn lijstje is gemaakt. Nu nog een geschikt moment vinden.

Nieuwe muziekjes

Twee nieuwe albums ten huize AnW:

 • Intergalactic Lovers met Greetings & Salutions
 • Noel Gallagher’s High Flying Birds met Noel Gallagher’s High Flying Birds

De eerste gekocht bij Free Record Shop en de andere via iTunes wegens de tweede was nog niet verkrijgbaar in de winkel en wachten tot volgende week, neen dat kon ik niet 😉

De moderne mens en zijn consumptiegedrag…

Ach, ik heb ze al allebei beluisterd en ben zeer blij met de aankopen!

Gratis boek Dimitri Verhulst

Het lijkt een beetje op een belspelletje want elke 10de deelnemer wint, maar in elk geval: ik heb een boek gewonnen! Cool. Binnen anderhalve week af te halen. Kijk er naar uit.

De actie is een samenwerking van Colibro en de krant De Standaard.

Ook proberen. Klik hier.

Harry Potter 3

Ja ik weet wel dat er al acht films en zeven boeken enzo zijn, maar mijn teller staat nu op drie. Drie hoeslakens voor mijn dekbed that is.

Mijn eerste was fris blauw en geel met de piepjonge Harry op zijn Nymbus 2000. Daarna kwam er eentje in de kleuren van Gryffindor en met Daniel Radcliffe zoals hij er in de derde (of vierde?) film uit zag. En nu heb ik er één in donker grijs, zwart en blauw geheel en al in harmonie met de donkere tijden in de laatste twee films/laatste boek.

At Waterstones

Een grote poster links van de ingang.
De cover van A Dance With Dragons met de aanduiding: “Half price”.

Eens binnen bleek de winkelindeling nog dezelfde als voorheen. Een geluk want de fictie staat dus nog altijd op het gelijkvloers. Een grote stapel van het reeds vernoemde boek was voorradig. En naar aanleiding van het verschijnen hiervan zijn ook alle voorgaande delen heruitgegeven in paperback. Dus heb ik hier nu liggen:

A Song Of Ice And Fire van George R.R. Martin:

 • A Game Of Thrones;
 • A Clash Of Kings;
 • A Storm Of Swords 1. Steel And Snow;
 • A Storm Of Swords 2. Blood And Gold;
 • A Feast For Crows;
 • A Dance With Dragons.

De eerste vijf boeken in paperback. De laatste in een mooie hardcover.

De paperbacks waren “3 for 2”. Maar omdat vijf geen veelvoud is van drie heb ik dus ook nog een Terry Pratchett meegebracht. Wegens gratis in dit systeem. Zo heb ik dus in totaal nu zeven nieuwe boeken.

Ik heb nu al een 63blz gelezen in deel I en heb dus nog een paar duizend bladzijden te gaan in totaal. En ik vind dat wel OK zo…

Wielerboeken uit Engeland

Waren deze week toegekomen van Amazon.co.uk:

 • Boy Racer, Mark Cavendish;
 • On tour, Bradley Wiggins;
 • In pursuit of glory, Bradley Wiggins;
 • Sky’s the limit, Richard Moore.

Allemaal boeken over het Britse wielrennen en dat intrigeert me wel. Bij ons is het zowat de nationale sport, maar dat is over het kanaal wel even anders. Ik ben dus heel benieuwd hoe zij over wielrennen schrijven.

Maar eerst studeren. Dinsdagavond nog examen netwerkbeheer!

Ontdekt op de BlackBerry

Na een week BlackBerry-gebruiker te zijn heb ik onverwachts nog enkele pluspunten ontdekt. Ik kan heel eenvoudig Word-bijlagen openen én met de BlackBerry user tools op de iMac/MacBook Pro kan ik muziek en foto’s synchroniseren respectievelijk via iTunes en iPhoto. De max vind ik dat. Ik mis mijn iPhone nog niet.

En ja ik kan er ook nog altijd mee bellen 😉

Ah en oh ja, ik sta vandaag niet in de krant. Ik herhaal niet in de krant.

Wel ben ik geïnterviewd voor De Streekkrant maar ik vermoed dat dat volgende week verschijnt…

BlackBerry Bold

Vorige week de iPhone laten vallen. Klein barstje.
Gisteren nog eens. Hele reeks barsten en losse stukken 🙁

Bellen ging nog wel, maar het ding moet gerepareerd worden. Nu ik met de iPad al wat dubbel gebruik heb van de apps denk ik dat ik hem vooreerst zelf ga proberen herstellen (nieuwe back cover is al besteld) en ja… wellicht is hij dan voor mijnheer AnW want ik ben nu overgeschakeld op BlackBerry sinds vandaag.

Small step… giant leap... het is maar hoe je het bekijkt.

Na een dag zonder iPhone wil ik nog altijd het scherm aanraken om iets te openen. En mijn Twitterpagina en Facebook zijn zo kort nu ineens. Oh, maar de camera heeft 5 megapixel en da’s meer dan de iPhone.

Vraag me nog niets over games en apps enzo want ik ben zover nog niet. Ik kan al bellen, sms-en en pinnen. Mijn contacten zijn bijna in orde en ik kan al een foto nemen. Muziek, video,… het zal allemaal voor ergens in de komende dagen zijn.

Ook een BlackBerry?
Pinnen dan maar: 25F05111 is mine

Nitendo 3DS enzovanalleswat

Sinterklaas dat is toch in december he? Ik denk dat de lieve man zich een beetje van dag heeft vergist in mijn specifiek geval. En neen het was dit keer niet de Wielersint die is geweest, maar wel die van Nintendo. Ik kreeg vandaag in verschillende schuifjes:

 • Nintendo 3DS spelconsole in de kleur Aqua Blue
 • Rayman 3D spel voor Nintendo 3DS
 • The Sims 3 spel voor Nintendo 3DS
 • Tom Clancy’s Ghost Recon Shadow Wars spel voor Nintendo 3DS
 • Haunted House spel voor Nintendo Wii

Dat laatste is een beetje een vreemde eend in de bijt, maar ook leuk natuurlijk. Dat is trouwens het codewoord vandaag “leuk”.

Ik heb totnogtoe vooral Rayman 3D gespeeld (nog geen tijd gehad eigenlijk voor de rest en… Rayman is leuk). En foto’s gemaakt in 3D en een filmpje in 3D bekeken en de nieuwste software via wifi op de console gezet. Enfin, allemaal plezante dingen voor mij. Het is ook gewoon een mooi toestel. Vind ik. En de afleiding is welkom. Soit. Seffens met het voetbal op nog wat spelen wellicht.

Allemaal beestjes, vervolg

Een weblog is een krachtig ding. Vroeg ik eerder nog om meer films met beestjes, vandaag kreeg ik er drie cadeau op DVD:

 • Space Buddies, puppies op ruimtereis!
 • Snow Buddies, puppies in de sneeuw, euh… ha ja!
 • Flicka, over een paard – mooi paard, dat spreekt!

Niet dat mijnheer AnW niet aan zichzelf heeft gedacht. Hij had ook nog bij op Blu-ray:

 • Public Enemies,
 • Red Cliff,
 • Law Abiding Citizen.

Drama, historische film en actie vermoed ik aan het doosje te zien.

Allemaal beestjes

Gisteren naar Het leven zoals het is hondenschool gekeken en vandaag naar de film Cats & Dogs The revenge of Kitty Galore. Ik denk dat ik de filmverzameling trouwens nog eens ga nakijken op films met beestjes. ’t Mogen ook pakweg paarden zijn ofzo. ’t Is dat ik in zo’n mood ben…

Angry birds

Oh! Je kan Angry birds nu ook op de iMac/MacBook Pro spelen 🙂
Staat momenteel voor 3,99 euro in de App Store.

OK, I’ll admit it. Na Plants vs zombies heb ik een nieuwe verslaving gevonden. Gewoon leuke dingetjes zijn dat voor zo even tussen het werk door te spelen.

Music

Vandaag lege CD’s gaan halen om alle albums die ik ondertussen op iTunes kocht ook op schijf te zetten. Ook een Wesc Oboe hoofdtelefoon en een iTunes Card van 50 euro kwamen mijn richting uit. Om nog meer muziek te kopen dus. En om ernaar te luisteren als mijnheer AnW slaapt of TV kijkt. Nice.

Heb eigenlijk al heel wat gekocht op iTunes de voorbije jaren zo blijkt. Nu staat het dus op CD zodat mijnheer AnW er ook naar kan luisteren. En ja ik weet dat dat via iTunes ook kan, maar mijnheer AnW is zo geen computermens. Nu kan hij dus pakweg naar Bloc Party, The Black Box Revelation, Hannelore Bedert, Customs, Freaky Age, Admiral Freebee en The Beatles luisteren.

Yelo TV

Gratis app op de iPad gezet.
Schermnaam gekozen en geregistreerd.
Klaar.

Ik kan nu live TV kijken overal in huis op de iPad 🙂
En programma’s laten opnemen. En misschien nog wel veel meer.

Zo kon ik net naar de Allerslimste mens ter wereld liggen kijken in de zetel terwijl mijnheer AnW in uitgesteld relais een serie over WOII op Canvas aan het volgen was. Naast elkaar zaten we en ik had een koptelefoontje op. Ik vond het wel leuk!

Voorlopig is de service van Telenet gratis. Dat blijft wellicht niet zo…

Geen superdag

Of ik kinds ben, vraagt mijnheer AnW.
“Neen!,” is mijn antwoord.
Ik kijk gewoon nu even graag naar feel good movies (lees: familiefilms).

Zo ligt hier Disney’s Snow Dogs (DVD) met Cuba Gooding Jr. en een reeks honden waaronder een Border Collie en grappige momenten en een fijn, hartverwarmend verhaal. Ik ben nu halfweg, maar je weet gewoon dat er een happy end moet volgen.

Ook in mijn buurt: Karate Kid I, II en III. Ja, in zo’n triple pack (DVD).
Tot slot heb ik Cats & Dogs, De wraak van Kitty Galore gekregen (Blu-ray).

Voel me niet echt super vandaag.
Moet studeren.

Suske en Wiske op de iPad

Oh… Standaard Uitgeverij heeft de (gloed)nieuwe Sus en Wis in een iPad applicatie gezet. En die is tot vandaag gratis te downloaden!

Lees er meer over in De Standaard.

Er is een hele voorstelling rond gemaakt met bekende stemmen die de personages tot leven brengen. En je kan de strip ook gewoon lezen. Dat kan zowel staand zoals hierboven zodat je een hele pagina met de vier banden tegelijk ziet of je kan dat liggend doen. Dan zie je twee banden per scherm zoals hieronder.

Auto bij het ombouwbedrijf

Yes! Ik heb hem gezien. Mijn nieuwe auto. De VW Touran 🙂

Hij staat sinds vandaag bij het ombouwbedrijf waar de aanpassingen voor mijn handicap zullen gebeuren. Ik ben daar zelf ook al geweest om één en ander na te brengen. Als ik geluk heb is hij eind deze week klaar… Duimen jullie mee?

PS. De witte plastiek op het dak en op de motorkap en de stickers hier en daar da’s omdat hij echt gloednieuw is. Dat moet er allemaal nog af zodat hij helemaal zwart zal zijn.

Ook om mee te nemen

Zo. Ik heb een tas gekocht voor de MacBook Pro. Een Tucano Workout bag. Kwestie van ook op verplaatsing te kunnen werken – zaterdag op school bijvoorbeeld – en om hem thuis netjes op te bergen.

De Facebookmoorden – trailer

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=XhcOiXP9hIE[/youtube]

Ik heb de voorbije dagen De Facebookmoorden gelezen. Een thriller die zich afspeelt in en om het Leuvense. Bekend terrein dus voor mij. De link met Facebook en andere dingen uit de wereld van de computer (ook een beetje mijn wereld) vond ik mooi meegenomen. Zo is het leuk als er iemand Facebook volgt op zijn iPhone bijvoorbeeld. Ik keek dan altijd onwillekeurig even naar mijn iPhone. Het plot zit sterk in mekaar. De karakters zijn voldoende uitgewerkt zonder al te lange beschrijvingen en dus leest het boek echt wel als een trein. Als u nog een goede thriller zoekt dan kan ik De Facebookmoorden zeker aanraden.

De wereld in full HD

We hadden thuis nog zo’n bakbeest van een TV. Je weet wel. Eentje die even hoog als diep is. Het beeld kreeg al een tijd vervelende strepen er doorheen = niet gezond en natuurlijk al lang buiten garantie.

Mijnheer AnW wilde wel een nieuwe. “Zo ne platte,” aldus zijn advies. Gevolg: ik allerlei websites bekijken want ja, welke we dan juist zouden kopen daar wist mijnheer AnW dan weer niets van. Ik keek (vorige week) naar alle in- en uitgangen en kabels (vooral HDMI, maar toch ook nog een paar Scart) die we nodig hebben om alle consoles en andere apparaten te verbinden en nam de maat van onze muur.

Om een lang verhaal kort te maken: we hebben nu ineens een full HD TV + een HD Digicorder van Telenet en ook blu-ray afspeelmogelijkheid 🙂

Nu nog blu-ray films. Ik denk dat we morgenavond naar Fnac gaan daarvoor.

Maar hou het stil…
Dat moest eigenlijk een verrassing zijn voor mij…

Update 21u33:
Wel jammer dat je op de Fnac-website geen categorie hebt waarin je bijvoorbeeld de nieuwste blu-ray films kan zien.

Hij is besteld, onze nieuwe auto

Deze zomer op vakantie liet mijnheer AnW zich ontvallen dat we een nieuwe auto zouden kopen. Zelf vind ik mijn huidige VW Golf nog altijd heel OK, maar ik heb ook wel iets met auto’s dus moest hij bij mij niet echt lang aandringen. Mijn VW Golf is nu 11 jaar oud en dat is de eerste auto ooit die ik nieuw kocht en liet ombouwen voor mijn handicap. Ik ben er ondertussen dus al 11 jaar zeer tevreden van!

Soit, een nieuwe wagen dus. Dat betekent dat ik sinds begin augustus een paar keer in de VW showroom rondhing. Ik had er een paar afspraken ook, zocht uit en koos. Keek wat rond op ’t internet, stelde nog meer vragen en vandaag heb ik dan mijn handtekening op de bestelbon gezet.

Het is een VW Touran geworden 🙂

Dat stond al vrij snel vast. Wegens die is wat hoger om in en uit te stappen en ook de koffer is erg ruim voor mijn rolstoel. Het moest er uiteraard ook eentje met automatische transmissie  zijn. Kwestie dat hij moet omgebouwd kunnen worden voor mijn handicap. Tot zover de dingen die snel vaststonden. Of neen, over de kleur waren we het ook snel eens: deep black. Zoals op de foto’s hieronder is dat.

Dan begint het spel van de opties. Dat gaat van de keuze voor een bepaald uitrustingsniveau en een extra reservewiel i.p.v. zo’n hulpkit tot pakweg bi-xenon lampen en leddagverlichting of een aansluitingskit voor de iPhone/iPod. Ook de zichtmodule en een navigatiesysteem kwamen er nog bij. Enfin. Vandaag stond alles dus vast en op papier. Levering in januari 2011. En dan nog ombouwen en dan rijd ik ermee weg.

Dat is het plan. Van toekomstperspectief gesproken!

Dit is een toonzaalmodel dat er niet helemaal uitziet zoals die van ons (wij hebben andere koplampen, leds, geen chroom strips en zwarte dakrail,…) maar het geeft wel een beeld:

Een hele stap zo’n auto bestellen… Ik heb heel wat overdacht en opgezocht en nog eens overdacht enz., maar nu hij besteld is, ben ik best gelukkig!

Dank u Humo

Vanmiddag gingen we naar De Standaard Boekhandel. Vandaag kwam onze Humo met de post en daarbij zat een bon waarmee je 4 films kon gaan afhalen. Dat zag ik wel zitten. Het zijn:

 • The Wrestler;
 • The Reader;
 • The Road en
 • The Ghost Writer.

Allemaal films met een sterke cast, vaak ook dito regisseur en/of scenarioschrijver dus ik kijk er wel naar uit om ze te zien de volgende dagen. Maar nu ga ik eerst wat studeren. Saai? Ja, ik weet het…

Nog aan het lezen, maar wel al goedgekeurd

Ik wou vandaag eens iets anders lezen dan al die dingen over computers van de laatste dagen/weken. Toen viel mijn oog op een boek van Jo Claes dat ik nog niet gelezen had, namelijk “De Blinde Vlek”. Het is het tweede in een reeks van (voorlopig) drie en de andere twee heb ik een paar maand geleden al gelezen. Het zijn misdaadromans die zich afspelen in Leuven. Dat is nog altijd mijn universiteitsstad en we wonen er niet eens zo ver vandaan – wat is 20 km? – waardoor het best wel leuk is om de zo bekende straten en pleinen in een boek tegen te komen. Dit boek begint echter in Turkije. In Sagalassos, een archeologische site waar de K.U.Leuven al een hele tijd opgravingen verricht. Dat is trouwens ook in werkelijkheid het geval. Enfin, het is nu even na half vier en ik ben aan pagina 121.

Wallstreet, money never sleeps

Een film van Oliver Stone is dat. Met onder andere een goeie Michael Douglas erin. En een verhaal over geld en de wereld van de haute finance – Wallstreet – en wraak nemen en een ingewikkelde vader-dochter relatie en idealen en zo vanalles wat. Ik vond het helemaal OK.

Het was een eeuwigheid geleden – als in jaren – dat ik nog eens in de bioscoop was. En toen zei mijnheer AnW:”Tiens, ik heb hier nog een bioscoopcheque van Kinepolis die bijna vervalt. Kunnen we daar iets mee doen?” “Naar de film gaan?”, opperde ik.

Zo kwam het dat wij vanavond in Kinepolis Brussel zaten. Ik was best wel onder de indruk. Het was ook doorbijten, maar ik had dat er wel voor over!

En onze TV oogt nu echt wel belachelijk klein 😉

Tekenfilms – Drupal?

De presentatie over mijn projectwerk ging wel goed. Mijn voorstel (van de website van Natuurpunt Keerbergen een dynamische website maken met PHP) is goedgekeurd. Nu begint het grote werk: afbakenen van de opdracht, interviews, analyse (use-cases, klassendiagram,…) en het programmeren in PHP. Ik heb één schooljaar de tijd.

Toen ik thuiskwam met papa lag er een cadeau op mij te wachten:

 • Sneeuwwitje en de zeven dwergen;
 • Dumbo;
 • Frank en Frey en
 • De klokkenluider van de Notre Dame.

Vier Disney Classics op DVD!

En kan je geloven dat ik Dumbo nog nooit gezien heb bijvoorbeeld? Enfin, straks is het wel koers op TV maar anders… laat de tekenfilms maar komen 🙂

Update 23u18: “Of ik geen Drupal zou gebruiken om mijn project te realiseren?”, vroeg de leraar vanmorgen. Tja. Ik ben nu dus al een paar uur zoet met het afwegen van één en ander. Ik zou aan de ene kant wel graag Drupal “kunnen”. Aan de andere kant wil ik ook eens graag zelf PHP schrijven from scratch. Allebei een uitdaging, maar dan met een andere focus. Stof tot nadenken…

In de iTunes Store

Ik kreeg vorige week een iTunes Card van mijnheer AnW “voor als ik nog eens wat muziek zou willen kopen ofzo.”

Wel vandaag wilde ik dat 😉

Zodus ik trok naar de iTunes Store en ik kocht:

 • Interpol de CD van… Interpol. Kwestie van voorbereid te zijn want ik ga hen volgende week live zien samen met U2. Enfin voor U2. U begrijpt me wel.
 • Nog twee singles van Interpol: Evil en Heinrich Maneuver.
 • Enter the characters de CD van Customs die daaruit nu alweer een hit te pakken hebben en die ik elke keer opnieuw steengoed vind.

Ik heb al wel wat gelezen over Ping en hoe je nu ook al bij iTunes vrienden kan maken/worden/opzoeken of zoiets, maar daar heb ik me ver vanaf gehouden. Gewoon net als vroeger de muziekjes gekocht die ik in mijn hoofd had en weer weg. Noem me gerust ouderwets.

Update 17u22: Bij het synchroniseren van de nieuwe muziekjes met mijn iPhone vroeg Apple of ik misschien ook de nieuwe software voor mijn iPhone wilde. Wel ja. Dat duurde zijn tijd, maar is nu in orde. En ik heb ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om een dertigtal (!) apps van de iPhone te zwieren. Oh en je kan apps nu ook groeperen zie ik. Of dat kon al langer, maar ik heb dat nu pas door. Anyway, de iPhone is helemaal opgekuist nu. Nice.

Naar U2

Zijn ondertussen thuis toegekomen: onze kaartjes voor het concert van U2 op donderdag 23 september in het Koning Boudewijnstadion. Hip hoi!

Ik kijk er ongelofelijk naar uit. Ondanks, ja… ondanks alles.

Het zijn kaartjes op mijn naam en speciaal voor personen met een handicap. Intro zorgt voor ondersteuning. Alles zal dus wel in orde zijn. Mijn dokter en kinesist weten wat te doen: mij tegen 23 september sterk genoeg krijgen om te gaan en te genieten.

Fan van Thorgal

Ik ben de stripreeks Thorgal aan het herlezen en was blijkbaar helemaal vergeten hoe goed die wel niet is. Ik ben nog niet ver (album 6 van de 31), maar ik ben al terug helemaal verkocht. Sterke scenario’s, aantrekkelijke tekenstijl… wat wil je meer? Tijd om ze te lezen? Die heb ik nu ook…

Fotoshoot in de zetel

OK de foto’s zijn niet superscherp (= gemaakt al liggend met een pijnlijke arm als “statief”) maar ik wil jullie toch laten zien dat ik vandaag wel degelijk mijn nieuwe trui aankreeg. Waarom? Omdat ik daar zeer blij om ben. Daarom.

Hier een poging om mijn hoofd wat op te tillen. Auw! Anyway, rechts staat er Highroad HTC geborduurd en links is dat Columbia en Scott.

Het dekbed kon ik niet vermijden. Ziehier mijn uitzicht voor de dag. Maar hey, ik heb mijn nieuwe trui aan en daaronder trouwens ook een nieuw T-shirt. Me happy!

Nostalgie met Suske en Wiske

Vandaag dook ik in mijn verzameling Suske en Wiske. Ik heb ze allemaal. Sommige dateren uit de jaren zeventig en zijn net niet kapot gelezen. Ik denk er echter niet aan ze weg te doen of te vervangen door nieuwe uitgaven. Ik las er vandaag een stuk of drie. Eerst nam ik de laatste nieuwe “De Watersater”, maar dan dook ik in het verre verleden met albums als “Het Bevroren Vuur” en “De Bokkerijders”. Die zijn zelfs alleen al door hun tekenstijl getuigen van het verleden van de Studio Vandersteen. Prachtig vind ik dat.

Als ik deze strips lees kan ik me zonder problemen terug verplaatsen naar pakweg vijfentwintig jaar geleden. De hoop om een nieuwe strip te krijgen op vrijdag. Die dan meteen na thuiskomst uit het warenhuis in de veel te grote zetel met opgetrokken knieën zitten lezen. En dan in het weekend de nieuwe en oude strips herlezen.

Zelf teken ik ook graag. Maar dat is een heel ander verhaal. Strips maken zoals Suske en Wiske dat moet toch een droomberoep zijn? Twee jaar geleden schoof ik wel een uur of langer aan om een door Luc Morjaeu gesigneerd exemplaar te verkrijgen op de Boekenbeurs. Hij vroeg welke held hij moest tekenen en ik zei zonder aarzelen: “Jerommeke!”. Mijn wens werd ingewilligd.

De kracht van Jerom. Wie zou die niet willen hebben…

Knap van De Standaard

Ik heb vandaag al een paar artikels uit de weekendkrant van De Standaard gelezen. “En dan?”, hoor ik u denken. Wel, ik heb dat gedaan op de iPad.

Voor 3,99 euro koop je immer een nieuwe app die je zowel op iPhone als op iPad kan installeren. Voor dat bedrag heb je meteen ook credits om vijf kranten te downloaden. Daarna kost een krant op een weekdag 0,79 euro en een weekendkrant moet 1,59 euro kosten. Ik heb dus de krant – inclusief alle bijlagen – van dit weekend nu op mijn iPad staan. En dat leest best wel prettig!

Het beginscherm is heel overzichtelijk en de pagina’s geven de teksten haarscherp weer (veel beter dus dan op de foto’s hieronder). Ook de afbeeldingen in de krant vallen goed mee. Echt scherp zijn ze niet, maar dat verwacht ik eigenlijk ook niet. Het belangrijkste lijkt mij de leesbaarheid van de teksten en die is zonder meer prima. Snelnieuws is overigens gratis heb ik begrepen.

Tot slot, volgens De Standaard zouden zo’n 10.000 Belgen al een iPad hebben gekocht in het buitenland.

Volgende week zal hij wellicht ook in ons land te koop zijn.

Valkyrie

Vandaag heb ik dan toch een film gekeken samen met mijnheer AnW. Het is Valkyrie geworden. Over een bijna gelukte aanslag tegen Hitler in 1944. Goede film vond ik.

Tevens en passant ontdekt dat er een Imdb applicatie bestaat voor de iPhone en dat die dan ook nog eens gratis is. Leuk!

Leesvoer en iets om te luisteren

Oh! Cadeaus!

 • drie strips van Caroline Baldwin die ik nog niet had;
 • Stuck Rubber Baby, van Howard Cruse, graphic novel;
 • V for Vendetta, van Alan Moore en David Lloyd, graphic novel.

En om te luisteren:

 • de gratis nieuwe CD van Prince vandaag bij Het Nieuwsblad;
 • de gratis festival CD van Free Record Shop;
 • Electro-Shock Blues van Eels;
 • Otoradio van Flip Kowlier;
 • Sigh no more van Mumford & Sons.

Wel met de boodschap dat ik hiervan moet genieten liggend in de zetel. Alsof ik iets anders van plan was 😉

Het regent

Neen, niet echt. Het is mooi weer buiten, maar het regent hier binnen spelletjes. Vandaag kocht ik er zelf eentje. Een knap getekende adventure over een robotje met bij in het doosje de soundtrack CD dus dat belooft en… het is ook geschikt voor Mac.

Meer info alhier.

Alice in Wonderland

Vandaag ook van mijn ouders een beloning voor de goede examens gekregen. Het is te zeggen ik kreeg budget om zelf iets te kiezen. Dat deed ik dan ook 😉

Het is de nieuwe film van Tim Burton met Johnny Depp geworden: Alice in Wonderland. Kijk er naar uit.

En ik koos ook de Nintendo DS game van de film erbij. En die is bijzonder leuk! Getekende figuurtjes, in een duistere, mooi getekende wereld en alles in het Engels. Een paar screenshots (bovenste en onderste scherm aan elkaar geplakt):

Snel naar StoryNations

Zonet op aangeven van mijnheer AnW nog eens de site van StoryNations bezocht. Er staan drie nieuwe stadswandelingen in Leuven op en die zijn gratis voor de eerste 25.000 downloaders. Toen ik er was ook gezien dat hetzelfde geldt voor een wandeling in Mechelen.

Staan nu op onze iPod video:

 • Mechelen
 • Leuven brandt
 • Leuven internationaal
 • Leuven sfeer

Er horen afdrukbare pdf-kaarten bij met de uitgestippelde wandelroute en verwijzingen naar de fragmenten. Die fragmenten zijn in mp4, filmpjes dus. Je kan kiezen in welk formaat je downloadt overigens. Ik koos voor iPod/iPhone en voor zover ik snel al even kon kijken, zit het goed in mekaar. Wellicht heel handig op een wandeling, maar ook leuk om thuis al eens naar te kijken als voorbereiding. Knap!

Wielerboeken

Gekregen. Nieuw. Mooi. Blinkend. En bovenal interessant:

 • De Kijk van De Cauwer (Rik Vanwalleghem en José De Cauwer)
 • Eigenzinnig (Peter Van Petegem)
 • De Flandriens (je weet wel van die reeks van Sporza)

Die laatste is echt machtig. Ik bedoel groot en hardcover en zulke grote illustraties enz. Ik ben in de eerste alvast begonnen en die leest vlot.

Muziekjes

Ik heb zonet een halve iTunes Gift Card verzilverd:

 • Sun in my pocket (Radio Edit), Locnville
 • Licht uit, the Opposites & Big2
 • The cave, Mumford & Sons
 • Come live the life, K’s Choice
 • Opening fire, Mintzkov
 • Brussels, Arno
 • Wat een fijne dag/Het zou niet mogen zijn, Meuris en Raymond van het Groenewoud
 • Don’t tell me that it’s over, Amy MacDonald
 • Mo ba nin (Radio Edit), Filip Kowlier
 • My propeller, Arctic Monkeys

Boekenfestijn en al

Plantjes, een tuinwerktafeltje, boeken,…

Tot nu toe is het een weekend vol verrassingen geweest. En dat is eigenlijk best wel fijn. Ik kon dan ook niet anders dan de plantjes potten, het tafeltje in gebruik nemen en de boeken vol verbazing uitpakken.

Nu ga ik eerst mijn Jo Claes boek uitlezen en dan begin ik in een nieuwe.

Keuze genoeg:

 • Onsterfelijke Wielerhelden, een prachtige hardcover over de koers;
 • 5 x Douglas Adams, te beginnen met The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy en zo verder tot Mostly Harmless, 5 boeken in totaal dus – in een mooi doosje en in ’t Engels natuurlijk;
 • Monstrous Regiment van Terry Pratchett in hardcover;
 • Lisey’s Story van Stephen King ook al hardcover.

Daarnaast zijn er ook nog wat computerboeken voor mij en planten- en bomenboeken voor mijnheer AnW. Allemaal vanop het Boekenfestijn en dus eigenlijk spotgoedkoop. Schijnt.

PS Tijd voor mijn filmpje over de koers te maken had ik nog niet…

Signeersessie

Auteur Jo Claes signeerde vandaag zijn werk in De Standaard Boekhandel in Leuven. Mijnheer AnW en ik gingen daar naartoe.

Sinds ik zijn nieuwste boek Dood in december had gelezen, ben ik verkocht. Het was goed geschreven en dat het in Leuven speelt, vind ik een pluspunt. Veel bekende en wat minder bekende plekken passeerden de revue en dat was leuk om te volgen. Spannend was het ook met een plot dat goed in mekaar stak. Ik wilde dan ook wel de eerste twee thrillers uit de reeks lezen.

Vandaag kreeg ik van mijnheer AnW:

 • De zaak Torfs;
 • De blinde vlek.

Zo heb ik de volledige reeks. Ze werden ook alledrie gesigneerd. Telkens met een andere boodschap.

Bij De Slegte kocht ik zelf ook nog:

 • Albert Londres, Dwangarbeiders van de weg;

een boek over de Ronde van Frankrijk van 1924 🙂 Daarna vertrokken we weer richting Keerbergen. Koers kijken op TV en genieten van de nieuwe bloempjes binnen en buiten.

Tot nu toe is het al een mooi weekend.

Even in de 21ste eeuw

Heel even dan. Ik zit immers sinds deze namiddag hoofdzakelijk in de 15de eeuw. In Firenze meer bepaald. Ik speel.

En dat is leuk. Ik had Assasin’s Creed één ook al fijn gevonden, maar niet echt super-geweldig. Dit vervolg speel ik tot nu toe eigenlijk veel liever. Een interessantere periode vermoed ik en ik hou ook wel al langer van Italië. Net op de website gezien dat er ook een soort aanvullende versie voor de iPhone is. Dat ga ik onthouden voor als ik nog eens een iTunes card mag verzilveren. Maar nu staat de Playstation 3 dus aan. Geweldige manier om slecht nieuws te verwerken vind ik zelf.

Leeshonger had ik

Een acute aanval daarvan zelfs. Deze namiddag kreeg ik na al die e-books en strips ook weer eens zin in een boek. Zo’n gewoon papieren exemplaar, in het Nederlands en zonder tekeningen.

Dus trok ik naar de Standaard Boekhandel in Haacht en ik kwam thuis met twee boeken, met name:

 • Michel Wuyts Wuyts on the road en
 • Jo Claes Dood in december.

Het tweede boek is een thriller die zich in Leuven afspeelt en het eerste is een dagboek van Michel Wuyts over 2009. Daar ben ik mee begonnen en ik ben al meteen weer onder de indruk van de manier waarop de auteur onze taal beheerst. Sommige zinnen zijn zo mooi dat ik er eigenlijk wel een beetje jaloers op ben. Als ik ooit een boek schrijf, is dat wat ik wil bereiken. Zinnen schrijven die anderen me benijden. Ik ben lang zo ver nog niet, maar ik heb tijd. Vooralsnog beschouw ik mezelf als een lezer. Schrijver worden kan altijd nog.

Denk/hoop ik dan maar. Ach, laat me maar dromen…

Strips

Ik was deze week toch bezig geweest met het opruimen van mijn klassement? Wel er lagen hier ook nog een stapel strips die een definitieve plek moesten krijgen op de rekken. Passeerden vandaag al de revue:

 • Suske en Wiske De stralende staf en De rillende rots (jaja, ik lees ze nog altijd als ze uitkomen en ik vind dat heus niet zo erg);
 • Jerome K. Jerome Bloks Vluchtmisdrijf;
 • Blake en Mortimer De vloek van de dertig zilverlingen deel 1;
 • Wayne Shelton De gijzelaar;
 • XIII Mystery Irina;

en liggen nog klaar voor vanavond en/of morgen:

 • Airborne 44 Waar de mannen vallen en Morgen zullen wij er niet meer zijn;
 • De jonge jaren van Blueberry De slachter van Cincinnati, De Mexicaanse furie, 100 dollar om te sterven, Het pad van de tranen en 1276 zielen.

En ik denk dat ik er de komende dagen nog wel een paar andere ga herlezen ook. Morgen dan toch. Zondag ga ik immers naar de koers. Maar daarover later meer. Nu ga ik nog wat slapen/lezen.

Muziek

Net even een iTunes Card verzilverd 🙂

De nieuwe CD van Admiral Freebee, The Honey & the Knife gekocht en een paar losse nummertjes van Das Pop, Vampire Weekend, Absynthe Minded en Eels. Nu alles nog op de iPhone zetten en dan is alles klaar voor morgen!

Wereldbiografieën

Cadeautje van mijnheer AnW: de volledige reeks wereldbiografieën van De Morgen. Als abonnee kon je die vanaf vandaag ophalen bij De Standaard Boekhandel. Liggen hier klaar in hardcover:

 • Barack Obama *
 • Steve Jobs *
 • Nicolas Sarkozy
 • Rupert Murdoch *
 • Muhammad Ali
 • Adolf Hitler *
 • Paul Janssen *
 • Fidel Castro *
 • Bernard Madoff
 • Lance Armstrong *
 • Benazir Bhutto *
 • Albert Einstein *
 • Bill Gates *
 • Silvio Berlusconi
 • Bill Clinton *

Die laatste is een gigantische klepper overigens. De boeken met een sterretje ernaast wil ik zeker lezen. Dat zijn ze dus bijna allemaal 😉

Fnac

Ik had op mijn verjaardag een aankoopbon voor Fnac gekregen en die heb ik vandaag omgezet in CD’s:

 • The E.N.D van The Black Eyed Peas;
 • The Player van Daan en
 • Greatest Hits van Foo Fighters (= incl. DVD)

We brachten ook een paar strips mee o.a. de nieuwe Blake en Mortimer (De vloek van de dertig zilverlingen, deel 1) en twee strips hardcover Airborne 44 over WOII.

Gratis iPhone games

Gisteren via iPhoneclub.nl gezien dat de mensen van AppventCalendar.com van plan zijn om van nu tot Kerst elke dag een iPhone game gratis te maken. De ideale adventkalender als je het mij vraagt 😉

Vannacht (ja wakker… pijn…) haalde ik zo de eerste game binnen. Dat was 33rd Division (normaal 0,79 euro dacht ik), een spelletje waarbij je jouw soldaatjes voorbij de vijandelijke wachtlopers moet loodsen. Is wel even leuk en geen tijdvreter dus ideaal voor mij nu. Benieuwd of ze woord houden en ook vandaag een spel weggeven.

Update 16u13: ook tijdelijk gratis: Ramp Champ.

Update 18u05: ja hoor ze houden woord: vandaag is het TriDefense.

Uit de stripwinkel

Oh zie. Nog excuses om één en ander uit te stellen…

Het was telefoon. De stripwinkelier belde om te zeggen dat mijn bestelling binnen was. Dat was een strip van De Jonge Jaren van Blueberry. De enige die nog ontbrak hier thuis: 100 Dollar om te Sterven.

En nu waren er nog wel een paar dingen die ik graag wou hebben. Iets van Frank Miller bijvoorbeeld en iets van Neil Gaiman zijn Sandman reeks.

Dat werden:

 • Batman: The Dark Knight Returns en
 • The Sandman: Preludes en Nocturnes

Dat zijn graphic novels. Sinds ik Stardust las ben ik verkocht vrees ik.

Haiku Herman

Via de website Haiku Herman kan je een haiku laten bepalen die op je site gebaseerd is. Zie hier het resultaat voor mijn weblog. Op zich niet slecht. Of is het te simpel als ik dat vertaal als: “Ja, ik wil nog wel eens graag naar zee…” ?

Het licht aan zee is
Feller dan over het land
De hemel ademt

Via

No Country for Old Men

Vanaf vandaag kan je beginnen sparen voor The Coen Collection bij de krant De Morgen. Een reeks van 10 dvd’s is dat in een mooie verzamelmap met bijhorend een boek. Je kan die aan een snelheid van één dvd per week gaan halen bij de krantenboer, maar als je een abonnement hebt (check) dan kon je vandaag de hele reeks in één keer aankopen bij De Standaard Boekhandel. Dat hebben we dus gedaan. Het gaat om 10 films van de Coen broers. Daarvan hadden we er nog maar twee dus ik ben wel blij met onze aanwinst.

The Coen Collection bevat:

 • No Country for Old Men
 • Burn after Reading
 • Intolerable Cruelty
 • Barton Fink
 • O Brother, Where Art Thou?
 • The Hudsucker Proxy
 • The Big Lebowski
 • Raising Arizona
 • Fargo
 • Miller’s Crossing

Ondertussen heb ik de eerste in de reeks al gezien. No Country for Old Men bracht wat ik ervan verwacht had. Knappe acteerprestaties, schitterende setting en een verhaal dat nog wat ruimte laat voor nadenken achteraf.

Mooi zo!

Hans Teeuwen

Mijnheer AnW is niet thuis vanavond. Op de digicorder staat een reeks shows van Hans Teeuwen. Opgenomen van de zender Acht vorige week geloof ik. Ha! Dat is niet echt iets voor mijnheer AnW, maar aangezien die dus weg is… ga ik denk ik de rest van de avond Hans Teeuwen kijken. Lijkt me een goed plan.

Haal eens een paar CD’s

Ik had nog cadeaubons van Fnac. Vandaag zijn die omgewisseld in CD’s:

 • The Resistance van Muse
 • Wat Als van Hannelore Bedert
 • Over & Weer van Eva De Roovere

De eerste en de derde zijn CD + DVD. De middelste is een gewoon CD-schijfje.

Boekenbeurs

Het was druk vandaag op de boekenbeurs. Maar ook ik vond nog een plekje in de gangen en tussen de boekenrekken op de standen. De doorgangen waren voldoende breed, mijn papa was een bereidwillige duwer. Wat kan je meer willen? Boeken misschien. Geen nood. Ik raapte vanmorgen al mijn kleingeld bij elkaar en er was ook sponsoring dus ik kon kiezen. Het werd:

Eén graphic novel:

 • Stardust van Neil Gaiman en Charles Vess. Mooi en benieuwd naar.

Twee of nee eigenlijk meer dan twee strips:

 • De Mexicaanse furie en Het pad van de tranen uit de reeks De jonge jaren van Blueberry van Corteggiani en Blanc-Dumont. Nu mis ik alleen nog 100 dollar om te sterven en dan heb ik alles van Blueberry.
 • Achter de schermen van Blake en Mortimer, een hardcover van Sente en Juillard met schetsen, tekeningen, teksten over het ontstaan van hun strips. Interessant!

En wel ja ook boeken dus:

 • Stijn en de Sterren, Stijn Meuris over de kosmos.
 • Elementaire Deeltjes, Michel Houellebecq wegens helaas nog niet gelezen en nu die in de midprice categorie zit kon ik hem niet langer laten liggen.
 • Paravion, Hafid Bouazza om diezelfde reden (mooie harcover).
 • Dit is van mij, Saskia De Coster gekocht en laten signeren door de auteur. Dank aan Saskia voor een leuke boodschap, waarvan ze hoopte dat die leesbaar zou zijn. De handgeschreven boodschap dus, niet het boek, dat spreekt voor zich.
 • Wiet Waterlanders en de kleine Caroluscode, Mark Tijsmans ook gesigneerd en te horen gekregen van de auteur dat hij blij was dat ook volwassenen zijn boeken willen lezen. “Tja…”, zei ik: “We lezen met zijn allen wel Engelstalige kinder- en jeugdboeken”.
 • De Cel en Misleid, Pieter Aspe waar ik eigenlijk bij het vorige boek was afgehaakt, maar ik heb vandaag dan toch de laatste twee boeken gekocht. Gerust dat ik ze snel zal uitlezen ben ik wel, dus ja, waarom niet en zo blijft de verzameling compleet.
 • Koud Hart en Verdwijn, Tess Gerritsen nog twee thrillers.

Al dit nieuwe leesvoer en de Kindle die nog elke dag wordt gebruikt… ik kom wel even toe nu.

Tekenfilms etc.

Na een week punten sparen uit Gazet van Antwerpen mocht ik gaan halen:

 • Madagascar 2
 • Shrek 3
 • Horton
 • Alvin and the Chipmunks

Vier tekenfilms dus en ja we hebben de eerste twee Shreks en de eerste Madagascar ook al in onze verzameling. Ik kijk wel eens graag naar zo’n prent.

En neen, ik schaam me daar niet voor 😉

Verder nog even meegeven dat het bezoek gisteren goed meeviel en dat ik ondertussen nieuwe boeken op mijn Kindle heb staan. Te beginnen met The Lord of the Rings. Vroeger natuurlijk al gelezen, maar toen in het Nederlands en uit de bibliotheek. Nu dus in het Engels op de Kindle.

Na een dag met de Kindle vind ik hem…

… meer dan handig. Gisterenavond noemde iemand hem een leuk speelgoedje, maar voor mij is hij meer dan dat. Hij is ook een hulpmiddel.

… prima van grootte. En van gewicht. Als ik in bed of in de zetel lig kan ik hem vlotjes voor me houden zonder veel inspanning en ook als ik in de rolstoel zit, ligt hij goed in de hand. Er is ook een extra next page button links dus ik kan hem ook met die hand goed bedienen voor wat de meestgebruikte handeling betreft. (meer foto’s en info over afmetingen en gewicht hier te vinden)

… goed wat de basisinstellingen betreft. Ik veranderde niets, ging meteen aan het lezen en vond dat helemaal OK.

… handig om boeken mee te kopen. Daar gaat het natuurlijk om. “Kies een boek en het staat binnen de minuut op je Kindle, draadloos!”, en dat klopt ook wel. Ik kocht nog maar één boek, maar het stond inderdaad meteen daarna netjes op mijn Kindle. Ik had dat gekocht via de Amazon.com website en daar weet men blijkbaar welke Kindle in de wereld de mijne is. Dat dat in Keerbergen via GPRS moet is blijkbaar geen bezwaar.

… al even handig om te lezen. Je kan lettertype en grootte aanpassen of het boek laten voorlezen. Dat laatste deed ik nog niet. Het scherm is kleiner dan een gewone boekpagina. Er staat dus ook minder tekst op. Dat maakt het voor iemand als ik met een vaak gebrekkige concentratie makkelijker om te lezen. Het knopje next of previous page indrukken is ook makkelijker dan een echte pagina omslaan dus voor mij is het echt een hulpmiddel dat lezen gemakkelijker maakt.

… een mooi scherm hebben. Iets met electronisch papier en inkt ofzo? Technisch ken ik er niet veel van, maar het resultaat mag er zijn.

… veel opties hebben. Je kan er foto’s en Audible bestanden opzetten, mp3’s ook en Amazon converteert ook je PDF- of Word-bestanden. Zelf heb ik dat nog niet geprobeerd, maar je kan er meer over lezen bij Michel.

… al bijna onmisbaar 😉 De Adam Dalgliesh thriller die ik kocht is op ook op de Kindle een pageturner dus ja, als u me nu wil excuseren dan ga ik nog wat lezen.

De Kindle is er!

Ik had nog maar net mijn vorige post geblogd of er stond een vriendelijke man van UPS aan de deur. Met een doosje van Amzon. Nice!

In het doosje de gloednieuwe Kindle en een bijpassende beschermhoes.

Mooi allemaal!

De Kindle laadt ook netjes op via de USB-poort van de PC (het batterijtje vult zich toch) en ik kocht al een eerste boek. Een thriller van P.D. James. Benieuwd of je ook op de Kindle van een pageturner kan spreken.

Verder experimenteren zal voor later zijn, eerst de gewone leeservaring testen!

Ontspanning

Vandaag heb ik een paar levels van Titanic Hidden Expedition gespeeld. Nadat ik de Everest Versie van het spel uitspeelde, dacht ik laat ik me nu ook maar eens aan Titanic wagen. Ik heb het me nog niet beklaagd.

In één of ander lokaal van de Titanic ga je tegen de tijd tussen een hele hoop attributen op zoek naar die dingen die vermeld staan in het lijstje links op het scherm. soms wel wat lastig want niet elke Engelse term is mij meteen duidelijk. Gelukkkig is er voor dergelijke zaken ook een Hint-functie.

Het zoeken naar voorwerpen wordt afgewisseld met bijvoorbeeld een puzzel als deze:

Dus ja… ik heb me door de eerste paar levels gespeeld en vond dat best wel rustgevend. Niet te moeilijk ook. Geen hoge leercurve. Prima ontspanning dus. En had ik al gezegd dat dat op de iPhone te doen is?

Muziek

Of ik vorige week nog iets met mijn iTunes Card heb gedaan? Ja ze. CD’s van Lady Linn en Blocparty gekocht bijvoorbeeld.

En ja ik weet dat daar nogal een verschil op zit 😉

De jongen met de gestreepte pyjama

Gisteren heb ik een boek in één ruk uitgelezen. Het gaat om De jongen in de gestreepte pyjama van John Boyne. Het waren 204 bladzijden, maar wel heel mooie bladzijden.

Het taalgebruik is eenvoudig en beschrijft een periode uit de Tweede Wereldoorlog gezien door de ogen van een jongen van negen. Een Duitse jongen wel te verstaan en dat maakt het best wel bijzonder. Het is ontroerend en confronterend tegelijk. Doordat je als lezer je algemene kennis van de geschiedenis op zak hebt, kan je de grote vragen waar het hoofdpersonage mee zit vanzelf oplossen en wordt zijn onwetendheid des te schrijnender. Het is allemaal wel prachtig beschreven door Boyne. De achterflap zegt dat het boek ook door kinderen kan gelezen worden, maar ik denk wel dat je wat achtergrondkennis nodig hebt om alles goed te begrijpen. Het boek is ook verfilmd. De film ligt hier klaar om te bekijken trouwens, maar het is nog niet zeker of dat vandaag zal lukken.

Het lezen gisteren deed me denken aan mijn grootvader. “Peter” (= grootvader Wauters en meteen ook de enige grootvader die ik ooit gekend heb) had sterke meningen over de oorlog. Wat hij precies deed in die tijd heb ik nooit helemaal goed begrepen maar ik weet wel dat hij lid was van de Witte Brigade Fidelio en dat er op een bepaald moment een vlucht naar Frankrijk is geweest. Op de terugweg leerde hij een Nederlandse man kennen en beide families zijn tot op de dag van vandaag bevriend.

Toen ik jonger was bracht ik alle schoolvakanties en elke woensdagnamiddag door bij mijn grootouders. Bomma en Peter hebben mijn jeugd gekleurd. Ik ben er hen nog steeds dankbaar voor en zou hen dat graag nog één keer kunnen zeggen. Een paar jaar geleden zijn ze allebei vlak na mekaar overleden.

Als ik (kinder)boeken las over de oorlog dan las mijn grootvader altijd mee. We praatten er ook over. Van hem heb ik geleerd wat overtuiging is. Engagement ook. Ooit las ik een boek (Oorlog zonder vrienden van Evert Hartman) waarbij de hoofdpersoon een NSB’er als vader had. Voor mijn grootvader was dat meteen helemaal fout. Zelfs dat ik dat boek zou lezen was op het randje. Zolang ik maar begreep wie “de goeden” waren in “den oorlog”. Dat begreep ik.

Dat je met een boek als De jongen in de gestreepte pyjama ook sympathie kan opbrengen voor het zoontje van een kampcommandant… het zou moeilijk liggen bij mijn grootvader. Ook ik lag er vannacht wakker van. De invloed van Peter is er dus nog altijd. En dat vind ik helemaal niet erg.

De nieuwe bril

Hier is ie dan: de nieuwe bril. Een rood, titanium montuur van Lindberg dat tegen al dat bedliggen van mij wel tegen kan en nieuwe, straffere, verdunde glazen van Zeiss.

Wohow! De wereld is plots zoveel mooier.

Scherper vooral en aangezien mijn oude glazen vergeeld waren en alles een soort gele waas over zich had zie ik nu ook alle kleuren weer zoals ze echt bedoeld zijn. Zo mooi! Dat laatste is natuurlijk erg handig als je wil tekenen en schilderen en die scherpte… de kruinen van de bomen hebben weer blaadjes in plaats van een groen kleed. Ik zeg het nog eens: “Zo mooi!”.

Blij dat we deze stap toch weer gezet hebben.

The Quickening

Ik heb net Blood and Memory uitgelezen. Dat is deel twee van de Quickening-trilogie van Fiona McIntosh. Fantasy that is. Van het spannende soort. Nu wil ik deel drie lezen: Bridge of Souls. Benieuwd naar het einde ben ik dus. Binnen 674 blz. zal ik het weten…

Allen naar Suikerrock

Deze mail zat eerder deze week in mijn mailbox:

Wie zin heeft in een uitstapje nu zondag 2 augustus kan misschien overwegen om naar Tienen af te zakken. Via Jim TV hebben we een podiumplaats afgedwongen op Suikerrock. We spelen om 18u30 op de Veemarkt een set van 45 minuten. Het podium op de Veemarkt is gratis, voor het hoofdpodium (Clouseau, Nathalia en Status Quo) betaal je 10 euro.
 
Wat extra info:
De band speelt terug op het hoogste niveau. Laurens, wegens drukke agenda met Jasper Erkens, heeft ons even opzij moeten schuiven, maar is nu terug en maakt de combinatie! Kenneth wordt wegens buitenlandse aktiviteiten tijdens de zomer vervangen door Jonathan van de band Lapaz. 
De repetities wijzen op een spetterende show nu zondag. Komt dat zien dus!
 
Alle info ivm suikerrock vind je op onderstaande link
 
Graag tot zondag,
Stijn Wauters & band
Helaas moet ik naar een familiefeest van de andere kant van de familie, maar als u nog niet weet wat gedaan morgen. Een aanrader!

Luistergerief

Om het einde  – of toch bijna – van mijn hersenschudding te vieren kreeg ik gisteren van mijnheer AnW een iTunes Card cadeau. Na twee weken zonder muziek gelegen te hebben kon ik dus wat nieuw luistergerief uitkiezen. Dat was welkom. Vandaag logde ik in voor:

Drie singles:

 • Daan, Exes;
 • Depeche Mode, Wrong;
 • Placebo, For what it’s worth.

Eén EP:

 • A Brand, Time.

Vier CD’s:

 • The Black Box Revelation, Set your head on fire;
 • Freaky Age, Every morning breaks out;
 • Acda en De Munnik, Nachtmuziek;
 • Acda en De Munnik, Op voorraad live.

Toegegeven de laatste twee passen niet echt bij de rest, maar hey, ik ben een fan van hun zaalshows en cabaret en vind de meeste van hun liedjes ook mooi.

Nu nog nieuwe afspeellijsten maken en mijn iPhone synchroniseren.

Ik denk niet dat ik alles vandaag al zal kunnen beluisteren. Ik ben immers nog niet helemaal hoofdpijnvrij. En dus moet ik nog voorzichtig zijn. En rusten ook.

Vooral dat.

Gelezen

De voorbije dagen en/of weken gelezen:

 • Los van Tom Naegels: met een socialistische grootvader als herkenbaar item geïnteresseerd beginnen lezen en vrij snel meegesleept door het verhaal van de journalist dat verteld wordt, goed dus, maar geen idee of ik de film nu ook wil zien;
 • De helaasheid der dingen van Dimitri Verhulst: toen ik de schrijver betekenisvolle dingen over de koers hoorde vertellen tijdens het programma rond de Ronde van Vlaanderen moest ik toch echt wel eens een boek van hem gaan lezen vond ik, bij deze is dat dan ook gebeurd en met veel plezier, inderdaad ritmisch geschreven en van een rasechte verteller, smaakt naar meer;
 • De ondergang van een spion, Het nieuwe Rusland en de dood van Alexander Litvinenko van Alan S. Cowell: Le Carré in realiteit over het leven en de dood van Litvinenko, onderzoeksjournalistiek tegen de achtergrond van het Rusland van nu en van de voorbije decennia, geen idee of er ook een andere kijk op de zaak mogelijk is en daar eigenlijk wel benieuwd naar;
 • Merckxissimo maar daarover kon u hier al lezen.

Liggen nu klaar: deel één, Mannen die vrouwen haten van de millennium trilogie van Stieg Larsson en Godenslaap van Erwin Mortier.

Merckxissimo

Vandaag werd mijnheer AnW uitgestuurd met volgende opdracht: “Ga naar de Standaard Boekhandel en koop een boek van Geronimo Stilton als cadeautje voor Maxine.” Drie kwartier later verscheen hij terug thuis met het mooi ingepakte kleinood en… Merckxissimo. Het nieuwste boek over Eddy Merckx waar ik al zoveel over gehoord en gelezen had dat ik er wel naar verlangde, maar ik had er hoegenaamd niet op gerekend het nu al in mijn handen te mogen houden. Een pracht van een verrassing dus voor mij. Die kaft alleen al. Zo klassevol dat het eigenlijk alleen maar over Merckx kan gaan.

Het is een klepper geworden. 34 x 30 cm zowat en ruim 2,5 cm dik. Harde kaft. Dat spreekt vanzelf. Ik sla het open. Respectvol. Zoals het hoort met zo’n zaken. Ik krijg een koude rilling. Is dat simpelweg de koortsaanval die ik aan het trotseren ben of toch nog de verderzetting van het voornoemde respect? Ik gok op het tweede. Moet haast wel.

Ik begin te lezen en geniet. Meteen. Van de verhalen over de Tour de France 1969, maar evenzeer van de stukjes daar tussenin. Dat over Guillaume Michiels bijvoorbeeld. Die man gaat nog steeds mee als verzorger met Topsport Vlaanderen – Mercator. Ik had al een paar keer de eer met hem aan tafel te zitten. Het maakt zo’n stukje meteen nog wat tastbaarder. Nu zit ik aan stukje 38. Nog 37 te gaan van de 51. Het boek telt immers af.

Zoals wel vaker bedenk ik me dat ik dringend meer tekeningen van Eddy Merckx zou moeten maken. Een “Voor An” gesigneerde pentekening van Merckx in de Vogezen is reeds in mijn bezit. Die koester ik. Net als dit nieuwe boek.

Merckxissimo! Geen songfestival voor mij vanavond…

Detective Conan

Vandaag heb ik twee boekjes gekregen: Detective Conan deel 1 en deel 2. Het zijn Manga’s. Japanse strips dus, maar dan wel in de Nederlandstalige versie. Het gaat over een jonge privédetective vandaar dat ze dachten dat ik dat wel leuk zou vinden. Het is trouwens mijn eerste Manga-ervaring ooit. Toch even wennen dat van achter naar voor en van rechts naar links lezen, maar eens dat lukt is het wel fijn. Knap getekend ook allemaal. Volledig zwart-wit maar wel erg mooi. Geeft weer inspiratie ook. Maar nu eerst lezen…

Actie!

Ik spring, klauter, tuimel en vecht… als een prins… op mijn Playsation 3.

Gisteren Prince of Persia gekregen en dat moet vandaag natuurlijk getest worden. Een software update later loopt alles perfect. Ik vecht verder!

Update 22u19: het is hier druk met het uittesten van de gekregen cadeautjes. Zopas hebben we aflevering 1 en 2 van Lost seizoen 4 bekeken. Zoals verwacht: the plot thickens.

Update 23u03: ook de nieuwe Suske en Wiske vind ik goed 🙂

En nu liggen er hier nog strips (Thorgal, XIII, Largo Winch) en boeken en DVD’s én ik kan één dezer vanuit mijn zetel shoppen met een gekregen iTunes Card.

Toch mag ik ook niet vergeten te studeren! Vandaag is dat er wel bij ingeschoten. Morgen beter? We’ll see. Ik heb nog twee weken…

Uitstelgedrag? Ikke?

Hero of Sparta

Lang heb ik niet gewacht: Hero of Sparta staat nu al op mijn iPhone. Een hack ’n slash game, ideaal om wat frustraties weg te spelen. En mooi dat het is…

Ook nog een audiobook binnengehaald trouwens. Het is iPhone-weekend! 😉

Wall-E

Net naar Wall-E gekeken op DVD. Het verhaal vond ik bij momenten misschien een beetje mager, maar het is weer o zo mooi gemaakt! Echt prachtig.

Ik ben op slag verliefd op een robot 😉

Ah, een doodshoofd ;-)

Is via de post bezorgd: een nieuw hoesje voor mijn iPhone. Om hem later als ik weer op pad kan aan mijn rolstoel te bevestigen bijvoorbeeld. Ik had er al één, maar deze vind ik eigenlijk wel geestig vanwege dat doodshoofd waarschijnlijk en het is dan ook zo grijs en dat past dan weer perfect bij mijn rolstoel.

Kon ik er maar al mee rondrijden… Ook hiervoor: bedankt!

PS. Het is soms wel handig als je vrienden je weblog lezen 🙂

Voorbij de Grens

Tot begin deze week had ik nog geen enkele aflevering van Voorbij de Grens gezien. Ik had bijna angst om ernaar te kijken. Weird.

De voorbije dagen heb ik dan toch alle afleveringen gezien. Ademloos. Vol bewondering. Respect. Emoties. Zo’n mooie beelden. Zo’n sterke verhalen.

Ik ben blij dat ik ze bekeken heb, kijk nu al uit naar de laatste aflevering van volgende week maandag én neem mijn pet af voor alle deelnemers aan het programma. Ik ben hun ook dankbaar voor het toelaten van de camera’s.

Liedje in mijn hoofd

[youtube]EbJtYqBYCV8[/youtube]

Behalve dan dat ik bovenstaand liedje niet uit mijn hoofd krijg was het best wel een goede dag vandaag. Beetje geschreven, beetje gelezen, veel geslapen (!), 2 nieuwe wielerboeken gekregen… Kortom, het kon veel en veel slechter.

North by Northwest

 

Wat eergisteren niet lukte, ging deze voormiddag wel. Ik heb een film uitgekeken en ervan genoten. Het was Alfred Hitchcock’s North by Northwest (1959). Prachtige film die begint met een typisch geval van mistaken identity en eindigt met de legendarische scène op Mount Rushmore (naar verluid gefilmd in gigantische decors). In between zie je Cary Grant nog op de vlucht voor een sproeivliegtuig (al even legendarisch), vastraken in een relatie met Eva Marie Saint (die ouderwetse kusscènes!) en kan je kijken naar een knappe James Mason. Enfin, ik kon het wel smaken. Je moet trouwens niet lang wachten op de cameo van Hitchcock. Hij zit bijna helemaal vooraan.

Looking for inspiration

De complete reportage “The Science of Lance Armstrong”: 

[youtube]o8zwGWZgc34[/youtube]

[youtube]4OVKsss17zw[/youtube]

[youtube]ytn09nIK7G0[/youtube]

[youtube]DPzOJdCuHbk[/youtube]

[youtube]CYfCxBQM-6s[/youtube]

Nog een boek over de Tour

Mijnheer AnW had een cadeautje bij voor me vandaag. Vanaf vanavond is hij trouwens met verlof en om al een beetje in Toursfeer te komen had hij “De Waarheid van de Tourbaas” bij van Jean-Marie Leblanc. Nice! Het boek van de gewezen grote baas van de Tour dat lijkt me wel wat. Het stond dan ook op mijn verlanglijstje en nu ligt het hier bij mij. Very nice indeed.

Jeugdsentiment

Net gelezen op De Morgen online: Merlina verschijnt in vierdelige dvd-box. Ah… Merlina! Ik keek daar vroeger altijd naar en was vooral een fan van Napoleon. En dan die codenamen. Boogschutter. Waterman. Als kind vond ik het geweldig. Zou ik dat nu nog vinden? Ik ben wat bang om het jarenlang gekoesterd jeugdsentiment te verstoren. Toch maar beter aan mij laten voorbijgaan misschien. Ach. We zien wel.

Lance op z’n best e.a.

Ik zoek inspiratie. Daarnet nog in de match van Henin en nu in het boek “Lance op z’n best” dat ik aan het lezen ben. Verhalen over Lance Armstrong doen het altijd goed als ik me probeer op te laden voor nog eens een gevecht.

Hopelijk werkt dat beproefde medicijn ook deze keer weer. We’ll see.

Stem voor Stijn!

Neef Stijn heeft een nieuwe groep. A Book of Matches heten ze.

Om op de programmatie van een zomerfestival te geraken moeten ze stemmen verzamelen via het internet. U voelt me zeker al wel komen…

Uw steun is welkom en op deze link kan je stemmen.

Je moet wel eerst even jezelf registreren en inloggen, maar dat is een kleine moeite en je zou er mij – AnW – én StijnW absoluut een plezier mee doen. Geef vijf punten aan A book of Matches (= nr. 153). Stemmen moet vóór 15 februari.

Eerst eens luisteren? Bezoek hun myspace pagina alhier.

Assassin’s Creed

Ik herhaal mezelf: het gaat snel in computerspelletjesland. Om Assassin’s Creed te kunnen spelen moest de systeemsoftware van de Playstation3 opnieuw een update krijgen. Dat gaat gelukkig snel. Het is een prachtige game. Grafisch (staat op Blu-ray Disc) heel erg mooi en tot nu toe (ben pas een uur of twee bezig) valt de gameplay ook goed mee.

Deze game stond blijkbaar terecht bovenaan mijn lijstje met “dingen-die-ik-graag-wil-hebben-in-december”. Dankuwel Rita!

Dus ik laat jullie maar weer. Ik ga terug naar het jaar 1191…

Ratatouille

Gezien op DVD vandaag: Ratatouille. Over een rat – nu ja, een heel lief ratje – die chef wordt in een Parijs’ toprestaurant. Goed verhaal, knappe animaties (van Pixar) en natuurlijk een happy end, meer moest dat echt niet zijn.

Ik had immers een wat mindere dag. De reden is duidelijk – voor mij althans – maar daarom is het nog niet leuk. Anyway, het zou hier enkele dagen wat stiller kunnen worden. Ik weet het nog niet zeker, maar u merkt het wel.

Friends

Neen, hier volgt geen stukje over het belang van enkele goede vrienden, maar wel de mededeling dat ik herbegonnen ben met het bekijken van de Friends- dvd’s. En – ieks! – in reeks één zien ze er allemaal zo jong uit nog 8)

Gelezen: Arm Wallonië

Iemand geïnteresseerd in Wallonië en hoe het daar nu precies aan toe gaat? Dan moet je zeker het boek Arm Wallonië, Een reis door het beloofde land van Pascal Verbeken eens lezen.

Aan de hand van gesprekken met heel wat getuigen schetst hij een beeld van het Wallonië van vandaag met aandacht voor de geschiedenis. De industriële geschiedenis, maar ook de migratiegeschiedenis – heel wat Vlamingen trokken in de vorige eeuw van arm Vlaanderen naar de Walenpays… – komt uitgebreid aan bod net als de hoop op een betere toekomst. Het boek is ook nog eens goed geschreven. Ik heb er van genoten. Foto’s zijn van Michiel Hendrycks.

Rolstoelstunts

Ik kreeg een e-mail van mijnheer AnW daarnet die ging als volgt:

Uit de metro van vandaag onder de titel rolstoelstunten:
“Mensen in een rolstoel moet je helemaal niet met medelijden aanstaren. Tik maar eens ‘Extreme Wheelchair Tricks’ in youtube in en je zal versteld staan welke stunts je allemaal kan uithalen in een rolstoel. De back- en andere flips passeren in hoog tempo de revue, waaruit blijkt dat de rolstoelstunters vlotjes de concurrentie met hun skatende, rollerblade-ende en bmx-ende collega’s aankunnen.”

Dus… ging ik eens op zoek en ja hoor, gevonden ! Cool:

[youtube]o7f1Aa-Y1x0[/youtube]

Goh… en zeggen dat ik een skateverleden heb (jaja voor mijn handicap en neen het is niet dat verleden dat me in een rolstoel deed belanden)

Ach, het kan me toch niet lukken nu met mijn verlamde arm, want anders… 😉

Harry Potter het boek en… de film!

Harry Potter and the Deathly Hallows is uitgelezen! En daar ben ik toch wel een klein beetje trots op. Het duurde veel langer dan het normaal bij mij zou geduurd hebben, maar kom: uit is uit. Kan je geloven dat op blz. 561 wanneer Harry zegt “You’ll stay with me?” ik een traantje (of twee) voelde opwellen? Anyway, het einde maakt het hele boek inderdaad de moeite waard al blijf ik vinden dat in de eerste vierhonderd bladzijden er toch minstens honderd teveel zitten, maar uiteindelijk is het gelukkig wel een goed boek geworden. Mooi einde voor de reeks.

Het kan geen toeval zijn dat ik gisteren ook nog eens naar de bioscoop ben getrokken. Samen met Jan heb ik Harry Potter and the Order of the Phoenix gezien. Wauw! Wauw omdat:

 • het ruim vier jaar geleden was dat ik nog naar de bioscoop kon,
 • ik ook nu grooooo-ote twijfels had,
 • bang was daardoor,
 • maar toch heb doorgezet !

En de film? Die was ook meer dan goed. De laatste twee Potter-films had ik alleen op DVD gezien en dus was ik vergeten hoe zo’n tovenaarswereld er op groot scherm uitziet. En die ziet er dus best wel leuk uit (warning: understatement). Ik heb ervan genoten… De fysieke problemen nadien en vandaag die neem ik er “graag” bij.

Trouwens Jan is niet mijnheer AnW. Mijnheer AnW en de bioscoop is niet zo’n goede combinatie. Mijnheer AnW en Harry Potter is een nog minder goede combinatie. Dus was ik blij dat ik kon rekenen op een vriend, zo iemand die er is op slechte momenten en gisteren dan ook op goede momenten… dankjewel !

Poltergeist

Mijn gedachten zaten even niet bij dit weblog de voorbije dagen. Nog steeds niet eigenlijk. Ze zijn zelfs niet bij de koers. Ik knutsel wel wat op mijn PC, speel soms korte stukjes tijd kwijt op mijn PS 3 en ik lig voor de TV als de pijn me te hevig wordt. Dan doe ik niks. Of het zou film kijken moeten zijn.

Daarnet nog: Poltergeist. De film uit 1982, die waar de kleine Heather O’Rourke zo indringend:

They’re here…

kan roepen wanneer de ze klopgeesten in het ruis van de TV kan horen/zien.

Tja, je moet er voor zijn natuurlijk, maar ik besefte plots dat die film ondertussen 25 jaar oud is en vind hem nog altijd knap in mekaar steken.

En zo passeren de dagen.

Turner Classic Movies

‘t-zijn-weer-van-die-ziek-zijn-dagen-en-da’s-bah-en-geen-keuze-hebben-helpt-niet!
Zucht. Bof. GRMBL. Enz…

Sinds we een digicorder van Telenet hebben neem ik heel regelmatig films op van TCM. Oude en heel oude films zijn dat waar nogal eens pareltjes tussen zitten. Ze nemen hooguit 1 à 2 procent van de harde schijf in en worden niet onderbroken door reclame wat mooi meegenomen is.

Ik hou er ook van de grote sterren in hun minder bekende films te zien of op een leeftijd dat ze alles nog moesten leren. Rick Schroder van o.a. NYPD Blue bijvoorbeeld die als kind een hoofdrol speelt in The Champ. Mooi is dat. Enfin, vandaag keek ik naar Brass Target. Een film met een nogal ingewikkeld plot die zich afspeelt in de nadagen van WOII en waarin John Cassavetes en Sophia Loren zich van hun mooiste kant laten zien.

Ik denk dat ik morgen naar Mutiny on the Bounty ga kijken. De versie met Marlon Brando wel te verstaan. Die uit 1962.

U stemt toch ook?

Omdat vrijwilligerswerk door welke zuil dan ook nooit genoeg in de bloemetjes gezet kan worden. Omdat initiatieven in de zorgsector wel wat extra steun verdienen. Omdat ik echt geloof in het nut van het inzetten van dieren in de strijd tegen eenzaamheid, depressie en andere problemen, niet alleen bij ouderen. Omdat het aaihonden-project al die dingen in zich verenigt.

Om al die redenen wil ik jullie vragen even de tijd te nemen en je stem uit te brengen voor één van de projecten dat genomineerd is voor de Bronzen Pagadder, nl. dat van het Shijyaa-team.

Lees hier meer over het aaihondenproject (en klik daar dan ook even rechts op het stemformulier). Of bezoek de website van het Shijyaa-team voor meer gedetailleerde info.

En stem op het aaihondenproject voor de Bronzen Pagadder 2007. Toch?

Lange termijn – Gorky

De voorbije dagen heb ik een reeks bijna-vergeten-cd’s-van-vroeger gespeeld. Zo kwam ik bijvoorbeeld ook bij Gorki uit. Blijkt de CD in kwestie al uit 1992 te dateren. Toen heette Gorki nog Gorky en de CD heette, wel ja… Gorky. Luc De Vos had in die tijd nog geen columns, tv-opdrachten, boeken – kortom nog geen bekendheid – maar de muziek was wel zeer OK.  Van “Soms vraagt een mens zich af”, over “Mia” en “Arme jongen” tot “Geef al je geld aan de arme kinderen” bleek ik ook nog ongeveer alle teksten woord voor woord te kennen.

Oef. Mijn lange termijn geheugen werkt nog. Overigens die boeken van Vos zijn die een beetje goed? Ik heb er nog nooit ̩̩n van gelezen, maar ik ben Рdenk ik Рwel benieuwd wegens ik hou wel van creatieve mensen zoals hij.

Thorgal, de nieuwe

Het lezen van 10 Nero-strips heb ik noodgedwongen stopgezet. Ik kon echt niet anders. De nieuwe Thorgal is immers aangekomen. En die kreeg voorrang:

Het Offer is de laatste strip van deze reeks waar Van Hamme aan meewerkte. Slik. Wij zijn hier thuis allebei nogal fan van Thorgal en van Van Hamme. Natuurlijk moeten striptekenaars ook ooit eens met pensioen en Rosinski blijft gewoon aan boord, maar toch. Yves Sente zal vanaf nu instaan voor de verhaallijn.  In 2007 zal een eerste album van het nieuwe duo verschijnen. Dat wordt dan echt Thorgal, de nieuwe. Ik ben benieuwd.

Vandaag blijf ik hangen bij Thorgal. Er liggen er nog een paar klaar om te herlezen. Zo mooi dat ik dat vind, je kan het je niet voorstellen.

Nieuwe auto – Kuifje in Afrika

“Een auto? (…) Een prima transsahara-model… Volledig betrouwbaar…”

Ford T Kuifje in Afrika

Zo wordt de auto alvast aangeprezen in de strip Kuifje in Afrika. Hier bij mij staat nu een miniatuurtje te blinken van deze wagen, compleet met Kuifje, Bobbie en Koko en al het filmmateriaal van “onze jonge reporter”.

Hergé beschikte over een hele collectie foto’s en briefkaarten die hij als voorbeeld kon gebruiken. Zo tekende hij ook de Ford T (zie hierboven). Thuis heb ik een prachtig boek waarin nog veel meer soortgelijke voorbeelden te vinden zijn: Kuifje Droom en Werkelijkheid door Michael Farr. Het bevat heel wat afbeeldingen (tekeningen, foto’s, schetsen) en ook achtergrondinformatie over de verschillende verhalen. Uren bladerde ik er al in.

Zelf hou ik ook heel wat foto’s en krantenartikels bij in de hoop ooit eens een echte strip te kunnen tekenen. Stilaan heb ik een bruikbare tekenstijl gevonden, nu nog een aantrekkelijk scenario bedenken. As if… 

Vooralsnog houd ik het op strips lezen en ben ik blij met cadeautjes als deze auto. En met de raket-naar-de-maan-sleutelhanger die er ook bij zat.

Strips van Tardi

Parijs door Tardi 

Ik denk dat ik vandaag naar Parijs vertrek. In zwart-wit en met hoogstens hier en daar een steunkleur wel te verstaan. Ik lees vandaag strips van Tardi.

Het eerste deel van De Stem van het Volk ligt nu op mijn buik. In dit interview vertelt Tardi dat de Parijse Commune niet meer in het geschiedenispakket zit in het Franse onderwijs. Bij ons wel. Althans in “mijn tijd” toch nog. Maar ik lees ze niet omwille van een passie voor geschiedenis. Ik ben een fan van de tekenstijl van Tardi. Een sombere sfeer, maar wel helder getekend. Aangenaam palet van zwart, grijs en een minimum aan kleur. Hij slaagt er ook perfect in de romans van Leo Malet, Jean Vautrin e.a. om te zetten in een boeiend beeldverhaal.

Bon, ik ben dan weg. Richting Parijs. Tot later.

De Laatste Show

Met een nieuw decor en een nieuwe presentator is De Laatste Show dit seizoen net niet onherkenbaar veranderd. De fragmenten die ik al zag waren alvast goed. Zo vond ik die Waalse voetbalcommentator Marc Delire wel geestig. Hoe hij maar bleef volhouden dat hij als Waal “intellectueel niet capabel” is om één en ander te begrijpen en waarna Frieda Van Wijck aan Karel de Gucht vroeg of men voorzichtig moet zijn met ironie in de politiek… Enfin, ’t was plezant. 

Humo noteerde trouwens vorige week volgende uitspraak van Frieda Van Wijck:

We zijn alweer een tijdje bezig met de voorbereiding, en op de duur voel je je als een student die te vroeg is beginnen te blokken: je kent de leerstof, maar je moet nog een week wachten op het examen.

Tiens. Daar had/heb ik geen last van. Te vroeg beginnen is me als student nooit overkomen. Een geluk dat ik geen televisieprogramma’s moet maken dus.

Bergerac

John Nettles als Bergerac

Strakjes vertrek ik naar Jersey voor een uurtje. Een beetje uitwaaien op de Kanaaleilanden en als het even kan en passant ook nog een misdaad oplossen. Ik ga met andere woorden naar een aflevering van Bergerac kijken op één.

Wie de gezellig ouderwetse begingeneriek eens wil bekijken kan dat doen op de Cult pagina’s van de BBC. In Bergerac speelt John Nettles (ook wel bekend als Chief Inspector Barnaby uit Midsomer Murders) een sympathieke copper in een soort vakantie-omgeving en ja, daar zet ik de tv dus wel eens voor aan. Er is heel wat slechtere namiddagtelevisie voorhanden en dit vind ik gewoon goed.

De Parelvissers op dvd

 Logo Parelvissers

De tijd dat we aan elke spaaractie in de krant deelnamen ligt ver achter ons, maar de voorbije weken is er toch weer duchtig gespaard. Eerst voor de dvd’s van Inspector Morse in De Morgen en toen ik hoorde dat je via De Standaard kon sparen voor de Parelvissers was ik maar wat blij dat er mensen waren die voor ons wilden knippen en plakken (dankjewel Ann & Arnout!). Anyway… ze liggen nu bij me: 3 dvd’s met telkens 2 afleveringen + extra’s en nog een vierde schijfje met de soundtrack.

Benieuwd of ik het ook nu nog zo goed vind als destijds op tv.