Mechelen, met de nadruk op Rik Wouters

20140721_150735Vandaag waren we in Mechelen toerist in eigen streek. Nationale feestdag. Mijnheer AnW eens niet aan het werk én ik zelf had een goede dag dus… op naar het Schepenhuis.

Daar is momenteel de tentoonstelling Rik Wouters Hoogtepunten te bezichtigen. Wil je dat met een rolstoel doen dan heb je zelfs een speciale toegang via de kelder en een traplift. Best wel cool eigenlijk zo in een Middeleeuwse setting ;-)

Wat ik vooraf wist is dat Rik Wouters in Mechelen geboren is. En dat hij schilderde en beeldhouwde. Dat konden werd ook allemaal bevestigd in de tentoonstelling. De bekende werken hangen er en ik kocht ook een boek met een catalogue raisonné van het grafisch werk. Ook zeer mooi en bij dat soort werken – etsen, tekeningen – droom ik dan over dingen die ik nog graag wil maken. Ooit. Niet dat ik een kunstenaar ben. Ik weet dat ik dat niet ben. Als je ziet hoeveel werken Rik Wouters in zijn korte leven maakte dan weet je het wel. Passie, talent en ijver. Veel ijver.

20140721_110857

20140721_112313

Na een stop op de Grote Markt – tapas! – gingen ook nog via de zijingang in de Sint-Jansstraat het Hof van Busleyden binnen. Daar is tijdelijk Rik Wouters & Co. door de Groote Oorlog getekend te bekijken. Verschillende beeldende kunstenaars uit het Mechelen van die tijd tekenden of maakten beelden met WO I als onderwerp. Al dan niet op de vlucht. Al dan niet in een kamp. Ik werd er stil van.

20140721_131651

20140721_133923

20140721_134727

Nadien nog een terrasje – kort hoor, beetje moe tegen dan… – en nu zijn we al eventjes thuis. Mechelen is tenslotte maar 13 kilometer van hier.

EmailShare

Barcelona

Ik lees terug graag en – relatief – veel. De meeste boeken komen uit Bibliotheek Tweebronnen in Leuven. Sommige koop ik zelf. Of krijg ik van mijnheer AnW. Dat is eigenlijk beter gezegd.

De laatste weken lees ik al eens een boek dat zich afspeelt in Barcelona. Dat we het plan hebben om eind augustus een kleine week in deze fiere Catalaanse stad te gaan rondrijden, wandelen en wat al niet meer heeft daar wel wat mee te maken.

Zo las ik al De Antiquair, De Kathedraal van de Zee en Zeg me wie ik ben om er enkele te noemen. Die laatste speelt uiteraard niet uitsluitend in Barcelona.

Enfin, wat ik wil zeggen is eigenlijk dat ik er ondertussen heel erg naar uitkijk om die stad te bezoeken. Het komt stilaan dichterbij. Nu ja, we zullen er 27 augustus arriveren. Dat is nog veel keer slapen wel eigenlijk…

EmailShare

Van iPhone S4 naar Samsung Galaxy S4 en weer terug. En terug!

Ik had al jaren en jaren een iPhone. En toen wilde ik Android graag een kans geven in de vorm van een Samsung Galaxy S4. Helaas, al snel ergerde ik mij aan het “hangen” van mijn Samsung als ik “iets met foto’s” deed.

Ik doe nogal vaak “iets met foto’s” en ook bepaalde games haperden al eens. En ik game nogal vaak. Dus stak ik mijn micro sim maar weer in de oude getrouwe iPhone 4S om weer vlot werkende software te hebben.

Maar ik miste wel mijn grote scherm dat ik zo gewend was geraakt bij de Samsung Galaxy S4. En ook de widgets van YouTube e.a.. De Tour de France kwam eraan en een latop/tablet is zo groot om op schoot te houden en de iPhone S4 is zo klein. Luxeprobleem, je moet het mij niet zeggen, maar toch: probleem!

Nieuwe smartphones zijn duur. Maar ik had toch al een groter scherm? Ja, maar die bleef “hangen”. Ik had vroeger al gezocht naar een oplossing, maar niets gevonden.

Vorige week vroeg ik nog eens wat info aan Google en zo las ik dat de kwaliteit van de Micro SD kaart ook erg belangrijk is. Ah! Ja, ik had er toen nog eentje liggen, zo’n kaartje, herinner ik me. Zou het zo eenvoudig zijn?

Test: Micro SD van Sandisk laten halen met extreme speed.
Resultaat: Mijn Samsung Galaxy S4 “hangt” niet meer!

En ondertussen kan ik ook telefoneren met mijn horloge. Dit wil zeggen: ik kreeg een Samsung Galaxy Gear Yellow. Neen, niet de nieuwste, maar de “oude” die in prijs verlaagd is nu wegens er is een “nieuwere”, de Gear 2 – zo gaat dat in gadgetland – maar ik ben nu in elk geval al zover dat ik mijn tweets en andere messages kan lezen en toen mijnheer AnW mij zonet opbelde beantwoordde ik die oproep met mijn polshorloge. I think it’s mighty cool!

65326c7b5b199258f6b4a5df8529ad9c

Je kan er ook foto’s en filmpjes mee maken, lees ik. En het feit dat Samsung zich vorige week als partner aan de TrekFactory Racing wielerploeg heeft gekoppeld, is uiteraard in dit verhaal totaal onbelangrijk.

NOT!

Wielersponsoring werkt :-)

EmailShare

Ziekte en iets over een sprinter

Ja, soms heb ik dat. Complicaties… longontsteking deze keer. Nu ondertussen wel weer boven water en zelfs vandaag al een hele tijd ook onder de lakens uit en terug helemaal mee met de Tour de France. Ah ja, natuurlijk.

Misschien moet ik de volgende keer deze dokter bij mij roepen:

Dokter Servaas van Lotto-Belisol die hier een nummer online zette met hun spurtbom André Greipel. En laat ik nu net dit miniatuur beeldje gemaakt hebben en verzonden richting diezelfde spurtbom:

10487232_10203010237510461_4409579563296876928_n

 

 

 

Het miniatuurtje heb ik verzonden, bedoel ik.

 

Het truitje waarop ik de mini-André zette voor de foto stuurde hij vorig jaar al in mijn richting.

EmailShare

Filmpje maken

In maart deed ik iets met projecteren van grote beelden van schilderijen tijdens klassieke concerten. In mei vroegen ze me of ik met de opnames van het geluid van één van de optredens en die beelden iets kon maken dat iedereen kon bekijken. Ik dacht van wel.

Ondertussen dus idvdfoton productie 100 – ja honderd – DVD’s met een mogelijkheid om van elke componist de muziek gebracht door Kamerfilharmonie Vlaanderen te selecteren en te beluisteren en terwijl de projectie van de schilderijen van Jef Van Grieken te zien op – ik zeg maar wat – je HD televisietoestel. Zelf ben ik zowaar redelijk blij met het resultaat.

Gisteren kwam dirigent Herman Engels de eerste 10 exemplaren afhalen en ik begreep dat die by now al in Lithouwen zouden zijn. Samen met Herman wel te verstaan. Er zijn namelijk erg goede muzikanten alginder zo zei hij me gister.

Ik geloof hem op zijn woord. Dat spreekt :-)

EmailShare

Verwelkom eens een oude(re) Mac computer

Dit weekend was er een interessante gezinsuitbreiding ten huize AnW: een iMac uit 2006. Ik herinner me tijden waarin ik wel eens naar reclames voor Mac(intosh) computers keek en daarbij meteen wist dat die niet voor mij waren. Dat was toen ik op school zat en Windows voor thuisgebruikers er nog niet echt was en ik dus MS DOS commando’s gebruikte op mijn computerPeeCee. Behalve tekstverwerking herinner ik me vooral een spelletje golf in monochrome en motoracen. Later toen ik een VGA scherm en – een gokje – een 286 had speelde ik de King’s Quest saga’s. Dat waren de tijden waarin een ladder uit niet al te veel pixels moest bestaan om duidelijk te maken dat je erop omhoog kon klimmen. Enfin, DOS en Windows gebruikte ik toen en ook nu nog. Windows 8 vind ik echt wel iets hebben op een Sony Vaio laptop met touchscreen. Is het omdat Mac vroeger helemaal onbereikbaar was, dat ik er nu zoveel interesse in heb?

Mijn eerste iMac kreeg ik uiteindelijk in 2009. De 21,5 inch versie en die had toen al zo een zilvergrijs/zwarte look. Daarin was ik toch licht teleurgesteld, herinner ik me. Dat leek zo… gewoontjes. Of lag dat aan mij?

Dit weekend heb ik een voorganger gekregen:

apple-imac-2007-2008_2

Zit er dus uit zoals de linkse op de foto. Old and loving it ;-) Hij kwam met zo’n wit, dik klavier en de voorganger van de Magic Mouse zoals deze.

apple_desktops_06kopie Ik deed een clean install van het besturingssysteem en dat was blijkbaar Mac OS X 10.4 en laat ik dat nu nog nooit in het echt gezien hebben. Daar kan ik dus blij van worden van zo’n dingen. Nerd? Ik?

Ach… ik noem het gewoon blij :-)

Ben nog even aan het nadenken wat ik ermee wil doen. Dit OS op laten staan? Toch nog Snow Leopard op plaatsen? Mijn muziekbibliotheek erop zetten? Of eerder de ebooks? Of toch… games zoeken?

Dat laatste maakt – uiteraard – veel kans :-) Maar de tijd staat aan mijn kant. Ik hoef niet meteen te beslissen. De computer staat hier nu en kan genieten van zijn oude(re) dag.

EmailShare

Heistse Pijl

Stel: in een dorp niet al te ver weg wordt een wielerwedstrijd gereden. Het is mooi weer en je begint wat “roestig” te worden wat fotograferen betreft. Mijnheer AnW heeft de auto nodig voor zijn werk, maar er is altijd nog je handbike. Wat doe je dan?

Met de handbike naar de koers!

foto

Ik ben niet zo into selfies, tenzij dan van mijn – foto hierboven – rechterbeen en mijn camera. Vanop deze plek maakte ik overigens ook dit plaatje:

Blog_DSC_5149

Maar was er ook geen koers bezig? Ja hoor! De Heistse Pijl met een mooie delegatie van Topsport Vlaanderen – Baloise, Omega Pharma – Quickstep, Lotto – Belisol en een hele reeks veldrijders en streekrenners. Al in ronde twee vormde zich een kopgroep die op het einde voor winst zou spurten.

Blog_DSC_5051

Ik zette mijn kilometerteller bij aankomst op het parcours op 0 en klokte uiteindelijk toen ik aan de sporthal kwam na de aankomst af op net geen 11 gereden kilometers tijdens de koers. Op die manier kon ik vlot foto’s maken op verschillende punten.

Blog_DSC_5293

Die foto’s vonden ondertussen hun weg via Twitter en Facebook. Die van mijzelf en die van Topsport Vlaanderen – Baloise. Ik zag ook al mensen die een foto van mijn Twitter timeline “nemen” er een stuk afknippen en dan zomaar op hun Twitter zetten. Ik maal er niet om, maar zou het zelf nooit doen. En al zeker niet zonder vermelding van de fotograaf in kwestie, in dit geval @an_w dus.

Anyway, ik zorgde er wel voor dat ik toen de zon te fel brandde in de schaduw ging zitten en was al ruim voor de laatste ronde aan de ploegparking waar ik wat rustte, met renners praatte en ook wel gewoon genoot van het buiten zijn nog. Het is een cliché zo hoog als een flatgebouw, maar je geniet des te meer van die dingen die je zo vaak moet missen…

EmailShare

Ander nieuws

In de rubriek ander nieuws vandaag volgende hoofdpunten:

  1. WatchDogs voor PS4 is vet cool* en toch speel ik ook nog altijd heel graag Resogun.
  2. De Carrefour verkoopt toffe pyjama’s.
  3. De laatste Fifa World Cup Brasil stickers zijn besteld en van die van de Carrefour moet ik er nog drie vinden.

dedsecErgens vorige zomer bestelde ik alvast mijn PS4 console die in het najaar van 2013 zou uitkomen. In september voegde ik daar een pre-order van WatchDogs Dedsec Edition aan toe. Een game die bij de release beschikbaar zou zijn. Edoch… die werd uitgesteld tot… vorige week dinsdag. U begrijpt dat zodra ik dinsdag een chauffeur kon charteren om mij naar de winkel in Mechelen te brengen ik mijn spel ging halen.

Coolness all around. Voor mij toch  :-)

Afgewerkt is het allemaal wel, de doos zowel als de inhoud en de uren die ik al kon spelen vorige week bleek dat ik de game vet cool vind. En toch kan ik ook nog altijd graag een kwartiertje verliezen met Resogun. Goh ja, omdat ik nog nooit op zo’n groot scherm zo’n eenvoudige game speelde en nu wel zeker?

foto 3Kijk als ik weet dat ze in Carrefour toffe pyjama’s verkopen dan is dat omdat ik er een paar gekregen heb als cadeau. En als je pyjama’s als cadeau krijgt dan is dat meestal omdat je er veel meer dan gemiddeld nodig hebt. Per dag. Enfin.

Angry Birds! (zie foto)
Marsupilami!

Zo tof dat dat is :-)

En tot slot wil ik het ook nog even over voetbal hebben. Ja echt: voetbal. En meer bepaald voetbalstickers. En nog veel meer bepaald voetbalstickers van Panini. Ziehier mijn eerste tweet daarover en let zeker ook op de datum:

We zijn nu anderhalve maand verder en mijn WK album – het gewone – is bijna vol. Stickers gekocht. Stickers gekregen. Stickers geruild en nu de laatste stickers bijbesteld online. Eigenlijk wou ik vooral met mijn tweet bewijzen dat ik al een album en stickers had gekregen nog voor er in alle kranten over Panini-gekte en ruilevents en hyoe enzo geschreven werd.

Naast het gewone album met alle teams van alle landen die aan het WK deelnemen vond Carrefour het een goed idee ook een Panini stickeralbum rond de Belgische nationale ploeg uit te geven. En aangezien wij onze wekelijkse boodschappen daar sowieso gaan halen, begon ik die ook te verzamelen. Ah ja. Daar mis ik nu nog drie stickertjes van.

En zo gaan de dagen – ook hier – voorbij. Ondertussen ken ik het parcours van de Vuelta a España al beter uit mij hoofd dan dat van de Tour de France, maar daarover later meer. Nu doe ik toch maar weer even mijn oogjes toe. Rusten. Bah. Maar oh zo nodig soms.

* Toen ik de nieuwe website voor Noisesome mocht maken begreep ik uit de reacties dat vet een soort overtreffende trap van cool is. Zo leer je altijd weer belangrijke woorden bij. Vet cool is dat. Echt!

EmailShare

Tromgeroffel en wel luid genoeg!

De resultaten staan online op het besloten gedeelte van de website van het CLT en ja hoor:”Geslaagd!”. Spaans A1 en A2 zijn met succes afgewerkt.

Plan: eind september starten aan B1.

Dat is geen geheime codedaal, maar wel de referentieniveaus die op Europees niveau zijn vastgelegd inzake taalonderwijs. Die B1 graad van Spaans is verdeeld over jaar 2 en jaar 3. In totaal kan je zeven jaar lang Spaanse taal studeren aan het CLT in Leuven. Geen idee of ik dat ook zal doen, maar dat ik nu niet stop is wel zeker.

Claro qué si   ;-)

EmailShare

En nu sparen!

Wat voorafging:

  • juli 2012: (grote) problemen met mijn spraak.
  • december 2012: de logopediste plant een zaadje in mijn hoofd als volgt:

Veel oefenen hier en thuis is goed en je staat al ver, maar een nieuwe taal beginnen studeren kan je wellicht nog verder helpen. Is er een taal die je nooit sprak en wel wil leren? Denk er eens over na…

  • juli 2013: in de Tour de France beleef ik de dag van mijn leven en er zijn niet toevallig enkele Spaanssprekende heren bij betrokken.
  • augustus 2013: ik schrijf me in voor het eerste jaar Spaans aan het CLT in Leuven.

Hier zijn we nu:

De voorbije weken legde ik de examens af (2 luisterexamens, gevolgd door het schriftelijk en mondeling examen) en – ook al zag ik nog geen resultaten op papier, die volgen begin juni – ik ben er ongelofelijk gerust in dat het goed gegaan is. Vooral omdat de leerkracht het met meer dan zoveel woorden zegde na afloop van mijn mondeling examen. No doubts there.

En zie, dat was dan weer Engels. Dit doe ik nu echt wel bewust om te kunnen vertellen dat de logopediste gelijk had. Door een nieuwe taal te leren – Spaans – heb ik ook nieuwe sprongen voorwaarts gemaakt in het terugwinnen van de andere talen die ik al kende. Ik lees opnieuw veel vlotter Franse en Engelse teksten om maar iets te noemen. En zelfs in het Nederlands is bijvoorbeeld mijn leessnelheid weer dichter bij mijn oude niveau.

Vervolg:

In het kort zijn dit nu de plannen: als alles meezit op – euh – dat andere vlak dan vertrekken wij eind augustus met de auto naar Spanje op vakantie tot en met de tweede week van de Vuelta a España begin september.

En dus ga ik nu beginnen met sparen want als ik één ding zeker wil doen in Spanje dan is het een boekenwinkel binnenstappen. Natuurlijk lees ik Spaanse e-books op de Kindle en ook de stadsbibliotheek in Leuven heeft wat Spaanse literatuur in huis, maar allez jong, zo in een Spaanse stad of in een dorpje de lokale boekenwinkel binnenrollen en dan zo beginnen met:“Hola! Buenas tardes! Qué tal?”, en meteen vlotjes verdergaan met:“Busco…”, en dan de dingen opsommen die je zoekt. Wohow! Ik kijk er nu al naar uit.

Een spaarvarken heb ik niet, maar wel een blikken Winnie The Pooh spaarpot. Normaal spaar ik daar het hele jaar de muntstukken in en de briefjes die gemist kunnen worden met het oog op ofwel de Boekenbeurs ofwel een bezoek aan een Engelse boekhandel in Brussel (vóór juli 2012 was dat…) maar nu denk ik dat ik het blikken beertje al in augustus leegmaak ;-)

EmailShare